ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η ομιλία Ουζουνίδη στην Τούμπα για το τι εστί Παναθηναϊκός

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Οι κουβέντες του προπονητή του Παναθηναϊκού προς τους παίκτες λίγο πριν από τον τελευταίο αγώνα της σεζόν.

Πέντε – έξι λεπτά ήταν η διάρκεια της ομιλίας του Μαρίνου Ουζουνίδη στα αποδυτήρια της Τούμπας πριν από την έναρξη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Και δύο ατάκες του ήταν αυτές με τις οποίες κατάφερε να δώσει έξτρα κίνητρα στους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Πολλάκις στη Λεωφόρο ο προπονητής του Παναθηναϊκού κρατά τους παίκτες στα αποδυτήρια για την ομιλία πριν από την έναρξη του αγώνα για 15 ή και 20 και 25 λεπτά. Συνήθως, άλλωστε, στα εντός έδρας παιχνίδια του ο Παναθηναϊκός βγαίνει για προθέρμανση μετά από τον αντίπαλό του.

Είναι πάγια η τακτική του να μην μιλά αναλυτικά για το ματς στο ξενοδοχείο. Εκεί αναφέρεται αποκλειστικά σε θέματα ποδοσφαιρικά. Ανάλυση αντιπάλου, τακτική, σημεία - "κλειδιά" του αγώνα. Λίγο πριν από την έναρξη κάθε αγώνα προσπαθεί να δώσει με τα λόγια του έξτρα ερεθίσματα στους παίκτες. Στην Τούμπα η ατμόσφαιρα δεν ήταν... ιδανική για τον Παναθηναϊκό. Είχε διακρίνει ίχνη φόβου σε ορισμένους παίκτες. Πιθανότατα λόγω της ταυτόχρονης απουσίας των Μπεργκ, Ζέκα, Μολέντο, πλην των Εμποκού και Λέτο.

Η ενδεκάδα είχε πολλές αλλαγές, στον πάγκο κάθονταν πέντε πιτσιρικάδες (Ευαγγέλου, Χατζηγιοβάνης, Πίσπας, Μπουζούκης, Στάικος), μαζί με τον Στιλ και τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο. Ακόμη και στο βλέμμα και στα λόγια ορισμένων συνεργατών του είχε διακρίνει ελαφρά... αμφιβολία για το κατά πόσο αυτός ο Παναθηναϊκός με τόσο σημαντικές απουσίες και με... 7-0 από τον ΠΑΟΚ στα δύο προηγούμενα εφετινά ματς της Τούμπας θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Περισότερο, όμως, ανησυχούσε για τους παίκτες, όχι για τους συνεργάτες του...

Προσπάθησε να ερεθίσει το φιλότιμο και τον αθλητικό εγωισμό τους, ήξερε πως οι συνθήκες ήταν δύσκολες. Και χρησιμοποίησε κάποιες "βαριές" ατάκες για να αγγίξει τις αγωνιστικές χορδές τους και να ερεθίσει τον αγωνιστικό εγωισμό τους.

1. "Ξέρουμε όλοι ότι δεν είναι μαζί μας κάποια παιδιά που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν. Ομως αν νομίζει κάποιος ότι ο Παναθηναϊκός είναι ο Μπεργκ, ο Ζέκα, ο Μολέντο, ο Ουζουνίδης ή και 'γω δεν ξέρω ποιος άλλος, να σηκωθούμε να πάμε όλοι σπίτια μας! Εμείς που είμαστε εδώ και εκπροσωπούμε τον Παναθηναϊκό, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί σαν ομάδα πρέπει να βγούμε έξω και να τα δώσουμε όλα!".

2. "Ξέρετε πόσο κακό μας έχει κάνει εφέτος αυτή η ομάδα. Αν αυτό δεν λέει κάτι σε εσάς, λέει σε μένα!".

ΦΡΑΣΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΙΒΙΤΣ

Αξίζει να επισημανθεί πως κατά τη διάρκεια του β' ημιχρόνου ο Ουζουνίδης είχε σύντομο φραστικό επεισόδιο με τον Βλάνταν Ίβιτς όταν ο προπονητής του ΠΑΟΚ διαμαρτυρύθηκε στον τέταρτο ρέφερι για φάση με πρωταγωνιστή τον Βιγιαφάνιες, ενώ η "ψύχρα" μεταξύ των δύο προπονητών ήταν... καταφανέστατη από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Μετά τη λήξη του, πάντως, αμφότεροι οι προπονητές δεν... μπλέχθηκαν σε οτιδήποτε εκτός του αγώνα. Παρά την ένταση που υπήρχε στα αποδυτήρια λόγω των πολύ έντονων παραπόνων του Λούμπος Μίχελ προς τον παρατηρητή της Σούπερ Λίγκας και τις φωνές έξω από τα αποδυτήρια των διαιτητών...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ