ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι διατάσεις εν πτήσει και η διαπίστωση του Μπεργκ

Οι διατάσεις εν πτήσει και η διαπίστωση του Μπεργκ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr ήταν «μέσα» στην πτήση που μετέφερε την αποστολή του Παναθηναϊκού στη Στοκχόλμη και καταγράφει το κλίμα και τα παρασκήνια.

Στη Στοκχόλμη βρίσκεται πλέον η αποστολή του Παναθηναϊκού, μετά από πτήση διάρκειας 3,5 ωρών. Το τσάρτερ της αεροπορικής εταιρίας «Astra» απογειώθηκε περίπου στις 09:10 και προσγειώθηκε στις 11:35, τοπική ώρα. Όπως και κάθε ταξίδι ποδοσφαιρικής ομάδας, έτσι και αυτό έχει τα αξιοσημείωτα του… Το Sport24.gr ήταν «μέσα» στην πτήση και καταγράφει το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα και το… παρασκηνιακό ρεπορτάζ του ταξιδιού.

Στοκχόλμη, αποστολή: Μπάμπης Τσιμπίδας

* Ένα χρόνο μετά, η σκιά… της Γκαμπάλα πέφτει σε όλους στον Παναθηναϊκό… Στις προτροπές και στις παραινέσεις των φιλάθλων για την πρόκριση, οι παίκτες αντιδρούσαν με χαμόγελο, συγκατάβαση και ένα «θα κάνουμε το καλύτερο». Όλοι απέφυγαν τις υποσχέσεις και τη βεβαιότητα.

* Στις κρούσεις των δημοσιογράφων για δηλώσεις δεν υπήρξαν πολλοί πρόθυμοι. Ακόμα και οι πιο «δημοσιογραφικοί» παίκτες απαντούσαν «πρώτα να περάσουμε και μετά θα τα πούμε». Εξαίρεση αποτέλεσε ο νέος Μουμπάρακ Γουακάσο, που είναι και πανευτυχής λόγω της γέννησης του παιδιού του.

* Ο Αντρέα Στραματσόνι και ο Ρομπέρτο Μούτσι απομονώθηκαν απ’ όλους πριν την επιβίβαση στο αεροσκάφος. Οι δύο άνοιξαν τους υπολογιστές τους και αντάλλασαν απόψεις, ενώ το ίδιο συνέβη στο αεροπλάνο. Εάν έλεγαν για το παιχνίδι ή για κάτι άλλο, μόνο αυτοί το γνωρίζουν.

* Ο Μπεργκ ρωτήθηκε πως είναι ο τρόπος ζωής στη Στοκχόλμη, σε σύγκριση με την Αθήνα. Η απάντηση του ήταν ενδιαφέρουσα. «Εκεί από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, όλοι δουλεύουν. Δεν έχει τόση ζωή. Δεν είναι όπως έχετε συνηθίσει εδώ στην Αθήνα» ήταν το σχόλιο του Σουηδού.

* Οι Μπεργκ, Λέτο και Ζέκα είναι οι δημοφιλείς ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Από το check in στα γκισέ του «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέχρι την επιβίβαση τους, σταμάτησαν πολλές φορές για να φωτογραφηθούν και να υπογράψουν αυτόγραφα.

* Ο Κριστιάν Λεντέσμα ήταν ο πιο αθόρυβος παίκτης… Βγήκε μόνος του από το πούλμαν, πήρε την κάρτα επιβίβασης από τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου και κατευθύνθηκε αμέσως στο χώρο αναμονής. Χαρακτηριστικό είναι πως ο επόμενος συμπαίκτης του έφτασε μετά από δέκα λεπτά.

* Θα περίμενε κανείς ότι ο Ιμπάρμπο θα «κολλήσει» με τους ισπανόφωνους της ομάδας, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο Κολομβιανός επιθετικός κάνει παρέα με τους Μπουμάλ και Γουακάσο και σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού ήταν αχώριστοι.

* Για πρώτη φορά, το press point του αεροδρομίου δεν δέχτηκε επίσκεψη ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Οι μοναδικοί Έλληνες της αποστολής, Κοτσόλης, Κουτρουμπής και Ξενόπουλος αναμείχθηκαν με τους ξένους παίκτες, οπότε δεν προμηθεύτηκαν ελληνικές εφημερίδες και περιοδικά.

* Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός βρίσκεται κοντά στην ομάδα ποδοσφαίρου. Παρόντες στο ταξίδι ο πρόεδρος, Ηλίας Μιχαλαριάς και ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Καρανάσος, ενώ ήρθε και ο πρώην πρόεδρος, Νίκος Ρισβάς.

* Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν ταξίδεψε με την αποστολή του Παναθηναϊκού και ακόμα δεν έχει αποφασίσει εάν θα μεταβεί στη Στοκχόλμη. Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις έχουν αυξηθεί ελέω των εξελίξεων με τις τηλεοπτικές άδειες και ίσως τον κρατήσουν στην Αθήνα, παρά την επιθυμία του να πάει στη Σουηδία.

* Το κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ των φιλάθλων είναι το φιλικό παιχνίδι Λέστερ – Μπαρτσελόνα που διεξάγεται το βράδυ της Τετάρτης (3/8) στη Στοκχόλμη, στη Friends Arena, την έδρα της ΑΪΚ. Αρκετοί έχουν μπει στον πειρασμό να το παρακολουθήσουν και αναρωτιόντουσαν για τις τιμές των εισιτηρίων.

* Βέβαια, δεν έλειψε η συζήτηση για το ματς του Ολυμπιακού στο Ισραήλ. Εξυπακούεται πως η ευχή ήταν να αποκλειστεί σήμερα ο αιώνιος αντίπαλος και να προκριθεί αύριο ο Παναθηναϊκός. « Να συνδυαστεί ιδανικά η εκδρομή», όπως εξηγούσε φίλος του Τριφυλλιού…

* Τα μέτρα ασφαλείας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι αυξημένα και πολλοί απόρησαν. Ορισμένοι το συνέδεσαν με πιθανή μετακίνηση φίλων του Ολυμπιακού στο Ισραήλ για το ματς με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά, αλλά σε σχετική ερώτηση σε αξιωματικό, διευκρινίστηκε ότι η παρουσία πολλών ένοπλων αστυνομικών σχετίζεται με τα τρομοκρατικά χτυπήματα.

* Διατάσεις εν πτήσει έκανε ο Σεμπαστιάν Λέτο! Ο Αργεντινός επιθετικός σηκώθηκε από τη θέση του και ενώ άρχισε να συνομιλεί με τους συμπαίκτες του, άρχισε τις διατάσεις! Εάν απλώς ήθελε να ξεμουδιάσει ή το έκανε για άλλο λόγο, παραμένει άγνωστο....

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ