ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

H μέρα των προκρίσεων για τον Παναθηναϊκό

H μέρα των προκρίσεων για τον Παναθηναϊκό

Η 20η Μαρτίου έχει συνδυαστεί με θριαμβευτικές προκρίσεις για τον Παναθηναϊκό στο Champions League, αφού δύο φορές πέρασε στα ημιτελικά και μία στα προημιτελικά. (VIDEOS)

Η 20η Μαρτίου είναι μία ξεχωριστή μέρα για το "τριφύλλι", αφού έχει συνδυαστεί με τρεις θριαμβευτικές προκρίσεις, η μία για το Κύπελλο Πρωταθλητριών και οι δύο για τη συνέχεια του ως διοργάνωση, το Champions League.

Στις δύο περιπτώσεις ο Παναθηναϊκός πέρασε στα ημιτελικά και στην τρίτη στα προημιτελικά...

20 Μαρτίου 1985, Παναθηναϊκός-Γκέτεμποργκ 2-2

Ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει 0-1 της Γκέτεμποργκ στη Σουηδία με γκολ του Θανάση Δημόπουλου και η ρεβάνς στο Ολυμπιακό Στάδιο έμοιαζε ιδανική για να σφραγίσει την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Ωστόσο οι Σουηδοί αντεπιτέθηκαν και προηγήθηκαν 1-2. Τότε ανέλαβε δράση ο Δημήτρης Σαραβάκος, ο οποίος αρχικά μείωσε το σκορ στο 61' και ισοφάρισε σε 2-2 στο 82', ολοκληρώνοντας την ανατροπή και δίνοντας "πράσινο χρώμα" σε μία επική πρόκριση.

Στην επόμενη φάση αυτή των ημιτελικών της σεζόν 1984-85 ο Παναθηναϊκός βρήκε απέναντι του την Λίβερπουλ του μεγάλου Ίαν Ράς και αποκλείστηκε με δυο ήττες. Εκτός έδρας έχασε με 4-0 και στο γήπεδο του έχασε με 1-0.

20 Μαρτίου 1996, Παναθηναϊκός - Λέγκια 3-0

Έντεκα χρόνια αργότερα, ο Παναθηναϊκός ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει άλλη μία πρόκριση στα ημιτελικά, αλλά για το Champions League. Στο γεμάτο κοπριά τερέν της Πολωνίας, απέναντι στη Λέγκια απέσπασε λευκή ισοπαλία 0-0 και με τη βοήθεια των οπαδών του έψαχνε στη ρεβάνς τη νίκη.

Το "τριφύλλι" μπήκε από την αρχή δυνατά και με δύο γκολ του Βαζέχα και ένα του Μπορέλι, νίκησε 3-0 τη Λέγκια Βαρσοβίας και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητας του.

Στην φάση των ημιτελικών ο Παναθηναϊκός βρήκε απέναντι του τον Άγιαξ και βρέθηκε κοντά σε μια πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Αρχικά στο πρώτο ματς στην Ολλανδία επικράτησε με 1-0 με το γκολ του Βαζέχα μετά την κούρσα του Δώνη αλλά στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ οι πράσινοι γνώρισαν την ήττα με 3-0 χάρη σε τέρματα των Λιτμάνεν, Βόουτερ.

20 Μαρτίου 2002, Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

Η τρίτη και φαρμακερή ήρθε στη φάση των ομίλων των "16" του Champions League. Ο Παναθηναϊκός ήθελε ένα βαθμό στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο κατάμεστο "Απόστολος Νικολαϊδης" για να προκριθεί ως δεύτερος στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Όπως ήταν φυσικό άδραξε την ευκαιρία, προηγήθηκε δύο φορές με τους Λυμπερόπουλο και Γκούμα και με το τελικό 2-2 πέτυχε το σκοπό του και συνέχισε την πορεία του.

Στην φάση των προημιτελικών που ακολούθησε ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε με την Μπαρτσελόνα. Το "τριφύλλι" πάλεψε και στα δυο ματς, κέρδισε το πρώτο στη Λεωφόρο με 1-0 αλλά στη ρεβάνς στο Καμπ Νόου ηττήθηκε με 3-1 αποχαιρετώντας τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ