ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η "μάχη" για τα χρέη

Η "μάχη" για τα χρέη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν δείχνει διατεθειμένος να πληρώσει τις πιο υψηλές οφειλές και θα τις αφήσει για τον επόμενο ιδιοκτήτη, ερωτηματικό η στάση του fund.

Αναμένοντας τις εν Αθήναις συναντήσεις με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και το επιτελείο του, ο Γιάννης Αλαφούζος προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ σκοπεύει να πληρώσει τα απολύτως απαραίτητα, ώστε η εταιρία να μην χρεοκοπήσει και να μετακυλήσει τις πιο υψηλές οφειλές.

Υπό το συγκεκριμένο πλαίσιο, ο Βασίλης Κωνσταντίνου πρότεινε στους παίκτες να πάρουν το 35% της δόσης Δεκεμβρίου και όλη τη δόση Φεβρουαρίου, στις 15 Μαΐου, ενώ οι δικηγόροι της ΠΑΕ κατέθεσαν αίτημα αναστολής της εκτέλεσης της απόφασης για τον Γενς Βέμερ, που προβλέπει την άμεση εξόφληση των 450.000 ευρώ. Κοινώς, η διοίκηση ψάχνει τρόπους για να μεταφέρει την κάλυψη των πιο σημαντικών υποχρεώσεων για αργότερα.

Εξαίρεση αποτελούν οι οφειλές προς Εφορία, ασφαλιστικούς φορείς και τραπεζικά δάνεια για τις οποίες ο Αλαφούζος δεσμεύεται με την υπογραφή του ή με προσωπικές εγγυήσεις. Από αυτά ο εφοπλιστής δεν πρόκειται να απαλλαγεί και οι πληρωμές είναι προγραμματισμένες σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Ο Αλαφούζος έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν πρόκειται να αποκομίσει κέρδος από τη μεταβίβαση των μετοχών και απλώς προσπαθεί να... μειώσει τη ζημιά του. Άλλωστε, στην έγγραφη δεσμευτική προσφορά που δέχτηκε από την "Pan Asia", αναφέρεται ότι το fund θα αναλάβει να εξοφλήσει τους πιστωτές που δεν σχετίζονται με τους δημόσιους φορείς ή με τράπεζες.

Στην προ ημερών συνέντευξη του σε αθλητική εφημερίδα, ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ είχε επιβεβαιώσει τη συγκεκριμένη συνθήκη: "Τα χρέη προς τρίτους θα είναι πλέον υπόθεση που θα υπάγεται στον νέο ιδιοκτήτη". Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται οι οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές, το προπονητικό team και σε ομάδες, πρώην προπονητές, συνεργάτες, μάνατζερ και άλλους πιστωτές.

Δεν αποκλείεται το επενδυτικό σχήμα υπό τον Πιεμπονγκσάντ να έχει αντιληφθεί την τακτική του Αλαφούζου και να έριξε τις... προειδοποιητικές βολές του. Πρακτικά, αυτό είναι το κομμάτι των χρεών που θα τεθεί προς συζήτηση, αφού αθροιστικά συγκεντρώνεται μεγάλο ποσό και είναι ζήτημα αν θα επιβαρύνει τον Αλαφούζο ή το fund...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ