ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Κάτω του μετρίου ήταν η απόδοση των περισσότερων παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Το Sport24.gr αξιολογεί τους πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 4-0 στην Τούμπα έχοντας αρκετούς παίκτες του σε κακή μέρα. Μόνο οι Βιγιαφάνιες και Καμπέσας ξεχώρισαν από τους πράσινους. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του τριφυλλιού.

ΔΙΟΥΔΗΣ: Ουσιαστικά δεν φέρει καμία ευθύνη στα τέσσερα γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός αλλά όταν έχεις χάσει με 4-0 δεν μπορείς να πεις ότι τα πήγες καλά. Στο πρώτο γκολ του Πέλκα ίσως ήταν λίγο πιο έξω από την εστία του αλλά εκεί που πήγε η μπάλα σίγουρα δεν μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα. Στα άλλα τρία γκολ δεν φταίει καθόλου. Από εκεί και πέρα ήταν σταθερός μόνο στις εξόδους που επιχείρησε και ουσιαστικά από εκεί δεν απειλήθηκε καθόλου ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι οι στημένες φάσεις είναι ένα από τα μεγάλα όπλα του ΠΑΟΚ.

ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ: Έπαιξε ως δεξί μπακ, κάτι που αναμενόταν με βάση τις τελευταίες δοκιμές, με την απόδοση του να είναι αρκετά μέτρα. Επιθετικά όλοι ξέρουν ότι δεν μπορεί να βοηθήσει αρκετά αλλά ο Ουζουνίδης τον έβαλε για να βοηθήσει αμυντικά. Και όμως δεν έκανε καλό παιχνίδι. Βέβαια δεν είχε και βοήθεια από τον Γιόχανσον που έπαιζε μπροστά του στο πρώτο μέρος και τον Βιγιαφάνιες στο δεύτερο και οι περισσότερες επιθέσεις του ΠΑΟΚ έγιναν από τα αριστερά. Δυο από τα τρία γκολ μπαίνουν από την πλευρά του και ιδίως στο δεύτερο γκολ ο Πέλκας του ξεφεύγει πάρα πολύ εύκολα για να μπει στην περιοχή και να κάνει το 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. Δεν είχε καλή απόδοση σε σχέση με άλλα παιχνίδια του στον Παναθηναϊκό.

ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ: Ήταν ο ένας από τους δυο στόπερ και είχε κακή απόδοση. Είναι μέσα και στα δυο πρώτα γκολ του ΠΑΟΚ. Στο 1-0 βλέπει τον Πέλκα να σουτάρει και αργεί να πάει πάνω του. Στο 2-0 φοβάται μην κάνει πέναλτι και τρώει πανεύκολα την ντρίπλα του μέσου του ΠΑΟΚ. Έχασε πολλές μονομαχίες και δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό να γλιτώσει κάποιες δύσκολες καταστάσεις στην άμυνα του. Κακό παιχνίδι και από τον Έλληνα στόπερ.

ΜΟΛΕΝΤΟ: Ο Μολέντο επανήλθε στην άμυνα του Παναθηναϊκού μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι και από τους τέσσερις που ξεκίνησαν ήταν ίσως ο μοναδικός που το πάλεψε λίγο παραπάνω. Είτε με τον δυναμισμό του, είτε με την ταχύτητα του προσπαθούσε να βγει πρώτος στη μπάλα, να κόψει φάσεις. Βέβαια στο δεύτερο γκολ του Πέλκα τρώει και αυτός την προσποίηση του Έλληνα μέσου. Και πάλι όμως ήταν ο μοναδικός που έκοψε κάποιες φάσεις που θα μπορούσε το σκορ να ξεφύγει και άλλο.

ΙΝΣΟΥΑ: Επελέγη να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού ως αριστερός μπακ και η επιλογή του ξένισε αρκετά ενώ δεν δικαίωσε και τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Αμυντικά είχε προβλήματα με τον Λημνιό ενώ και επιθετικά δεν βοήθησε. Έδωσε δικαίωμα για να δει την πρώτη κίτρινη κάρτα πριν τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, αν και ήταν υπερβολική. Στη συνέχεια ανέβασε λίγο την απόδοση του αλλά και πάλι έκανε αρκετά λάθη. Στο δεύτερο μέρος και πάλι δεν ξεκίνησε καλά ενώ στο 66΄έκανε χέρι σε σουτ του Μαουρίσιο και σωστά είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε ενώ έκανε και πέναλτι.

ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Επανήλθε και αυτός μετά από τραυματισμό αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Υπήρχαν πολλά κενά στο χώρο του κέντρου, τα οποία ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Αναλωνόταν σε τρεξίματα από εδώ και από εκεί αλλά έλειπε από το χώρο της μεσαίας γραμμής καθώς φάνηκε ότι δεν γινόταν σωστό μοίρασμα στον χώρο του κέντρου. Για παράδειγμα στο πρώτο γκολ ο Πέλκας είναι ανενόχλητος εκεί όπου έπρεπε να είναι ένα αμυντικό χαφ. Και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός είχε πολλά κενά στο χώρο ευθύνης των Κουρμπέλη-Λουντ με τον ΠΑΟΚ να βγαίνει αρκετά και από τον άξονα.

ΛΟΥΝΤ: Κακό παιχνίδι και από τον Λουντ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό καθώς και αυτός έχασε αρκετές μάχες στο χώρο του κέντρου. Δεν πρέσαρε σωστά, έκανε άσκοπα τρεξίματα και έλειπε και αυτός από τον χώρο ευθύνης του. Σε αντίθεση με τον Κουρμπέλη προσπάθησε να βοηθήσει πιο πολύ επιθετικά. Να βγει μπροστά, να συνεργαστεί με τον Βιγιαφάνιες αλλά και πάλι οι προσπάθειες του δεν ολοκληρώθηκαν σωστά.

ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: Έπαιξε σε ένα ρόλο δεξιού χαφ εξτρέμ για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν σε μια προσπάθεια του Μαρίνου Ουζουνίδη να δέσει το κέντρο του Παναθηναϊκού. Ο Σουηδός αμυντικός όμως δεν βοήθησε ούτε σε άμυνα, ούτε σε επίθεση τους πράσινους. Επίσης δεν απέφυγε τα λάθη σε εύκολες πάσες δίνοντας δεύτερες ευκαιρίες στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Χτύπησε λίγο πριν το ημίχρονο στο κεφάλι ύστερα από αγκωνιά του Μαουρίσιο και αντικαταστάθηκε με την έναρξη του δευτέρου μέρους από τον Χίλιεμαρκ.

ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ: Ο καλύτερος του Παναθηναϊκού στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο μοναδικός που προσπάθησε, που κράτησε μπάλα, που απείλησε και που είχε διάθεση να κάνει κάτι στο παιχνίδι. Ήταν απελπιστικά μόνος του όμως είτε στο πρώτο μέρος που έπαιξε δίπλα στον Άλτμαν, είτε στο δεύτερο που αγωνίστηκε ως δεξί χαφ. Στα 86' λεπτά που αγωνίστηκε όμως ήταν ο μοναδικός που απείλησε, ο μοναδικός που έδειξε να μην φοβάται το παιχνίδι και ο μοναδικός που πήγαινε τη μπάλα μπροστά. Ήταν ο καλύτερος του Παναθηναϊκού και με διαφορά.

ΚΑΜΠΕΣΑΣ: Έπαιξε στο αριστερό φτερό της επίθεσης του Παναθηναϊκού και προσπάθησε όπως και ο Βιγιαφάνιες τις φορές που έγινε αποδέκτης της μπάλας να δημιουργήσει κινδύνους. Αν έπαιρνε καλύτερα και πιο έξυπνα την μπάλα ίσως να είχε γίνει πιο απειλητικός. Από δικές του ενέργειες όμως το τριφύλλι βγήκε μπροστά, κέρδισε τη κίτρινη του Μάτος και κάποια κόρνερ τα οποία όμως δεν αξιοποίησε ο Παναθηναϊκός.

ΑΛΤΜΑΝ: Εδώ και μέρες ο Ουζουνίδης είχε στο μυαλό του να χρησιμοποιήσει τον Άλτμαν ως "ψευτο-εννιάρι". Από τη στιγμή που δεν είχε και τον Μολίνς στην διάθεση δεν είχε και άλλη επιλογή. Έτσι και έγινε με τον Ισραηλινό να είναι ο μοναδικός προωθημένος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Ήταν απελπιστικά μόνος όμως και χωρίς βοήθειες από τους συμπαίκτες του με αποτέλεσμα να μην γίνει απειλητικός σε κανένα σημείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχε ούτε μια τελική. Προσπάθησε να έχει κάποιες συνεργασίες με τον Βιγοαφάνιες αλλά και αυτές χωρίς αποτέλεσμα. Αντικαταστάθηκε στο 69' όταν ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες.

ΧΙΛΙΕΜΑΡΚ: Μπήκε αντί του Γιόχανσον και έπαιξε στην θέση του Βιγιαφάνιες. Δεν μπόρεσε όμως να βοηθήσει σχεδόν καθόλου το τριφύλλι ενώ και τα στημένα που έκανε σε σχέση με άλλα ματς δεν ήταν τόσο καλά. Μετά την αποβολή του Ινσουά και την αλλαγή του Άλτμαν έπαιξε ως μοναδικός προωθημένος και εκεί ήταν απελπιστικά μόνος τους.

ΧΟΥΛΤ: Πέρασε στο ματς στο 69' αντί του Άλτμαν για να καλύψει το αριστερό άκρο. Μπήκε με όρεξη και προσπάθησε με την ταχύτητα του να βοηθήσει στο αριστερό άκρο. Ίσως να έπρεπε να παίξει από την αρχή.

ΔΩΝΗΣ: Μπήκε στο 87' της αναμέτρησης αντί του Βιγιαφάνιες και σίγουρα δεν μπορεί να κριθεί.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ