ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ (SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ (SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ EUROKINISSI

Το ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ έληξε ισόπαλο (1-1) με το τριφύλλι να έχει σε καλύτερη μέρα τους Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλη, Σιλά και τον άτυχο Μολέντο που τραυματίστηκε.

Ο Παναθηναϊκός κρατούσε στα χέρια του τη νίκη επί της ΑΕΚ μέχρι το 94' όπου σε εκείνο το σημείο ένα λάθος της άμυνας έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ισοφαρίσουν σε 1-1.

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των πράσινων στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Εκεί όπου ξεχώρισαν οι Σιλά,Α< Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες και ο Μολέντο που έγινε αλλαγή στο 35' λόγω τραυματισμού.

ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ: Δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά από την εστία του και στις περισσότερες είχε σωστές επεμβάσεις και τοποθετήσεις στις σέντρες που έγιναν τόσο από αριστερά όσο και από δεξιά. Είχε μια λάθος εκτίμηση σε σουτ του Λάζαρου, δίνοντας δεύτερη ευκαιρία στον Λιβάγια για να σουτάρει αλλά ήταν άστοχος. Στο γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός δεν φέρει ευθύνη, καθώς ο επιθετικός της ΑΕΚ ήταν ανενόχλητος, ενώ η μπάλα κόντραρε και τον δυσκόλεψε.

ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ: Αρκετά καλή η παρουσία του αμυντικού από το Μάλι. Στην άμυνα ήταν απροσπέλαστος, απομάκρυνε πολλούς κινδύνους από τα δεξιά και έκοψε κάθε προσπάθεια της ΑΕΚ που γινόταν από τα αριστερά. Αρκετές φορές μάλιστα είχε να αντιμετωπίσει δυο παίκτες των φιλοξενούμενων, καθώς ο Βιγιαφάνιες έκλινε λίγο πιο μέσα. Επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο πήρε ελάχιστες πρωτοβουλίες, αλλά στο δεύτερο μέρος ανέβηκε περισσότερο, έγινε απειλητικός και μάλιστα είχε και μια καλή ευκαιρία με σουτ με το αριστερό.

ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ: Αρκετά καλή η απόδοση του Κολοβέτσιου που στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα εκμηδένισε τους αντίπαλους επιθετικούς. Έβγαινε πρώτος στη μπάλα, έκοβε χαμηλά και ψηλά στον χώρο ευθύνης του, ενώ και με την μπάλα στα πόδια μοίραζε σωστά τη μπάλα αποφεύγοντας τα λάθη. Δεν είχε πρόβλημα με όποιον επιθετικό έριξε στο ματς ο Χιμένεθ, ενώ και στο γκολ ο Χουλτ είναι αυτός που αφήνει μόνο του τον Λιβάγια και αυτός που καλύπτει τον Κροάτη επιθετικό.

ΜΟΛΕΝΤΟ: Αγωνίστηκε για 30 λεπτά καθώς χτύπησε και έγινε αλλαγή και μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ο καλύτερος του Παναθηναϊκού. Ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ με άπιαστη κεφαλιά για τους πράσινους ενώ και αμυντικά ήταν και πάλι "ογκόλιθος" το διάστημα που αγωνίστηκε διώχνοντας κάθε φάση μπροστά από την εστία του Βλαχοδήμου είτε με το κεφάλι, είτε με τα πόδια.

ΧΟΥΛΤ: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Σουηδό αμυντικό σε άμυνα και επίθεση μέχρι το 94ο λεπτό της αναμέτρησης. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα είναι αυτός που φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το γκολ του Λιβάγια καθώς είναι σε λάθος θέση αρχικά και αφήνει τον Κροάτη να πάρει τη μπάλα ενώ και στη συνέχεια η αντίδραση του είναι αργή και δεν προλαβαίνει να σώσει τους πράσινους. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Χουλτ δεν είχε προβλήματα στην άμυνα και από την πλευρά του αναπτύχθηκε πάρα πολύ το "τριφύλλι".

ΣΙΛΑ: Από τους καλύτερους του Παναθηναϊκού ο αμυντικός μέσος από το Μάλι. Κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες στο κέντρο και έκοψε πολλές επιθέσεις της ΑΕΚ. Έπαιξε καθαρά και με σωστό τρόπο και ίσως το μοναδικό του λάθος κάποιες φορές ήταν πως κρατούσε τη μπάλα λίγο παραπάνω και έκανε μια ντρίπλα παραπάνω. Ήταν όμως από τα καλύτερα του παιχνίδια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έπαιξε από την αρχή του αγώνα με ενοχλήσεις στο γόνατο αλλά αυτό δεν τον επηρέασε να κόβει ασταμάτητα, να τρέχει ασταμάτητα και μαζί με τον Σιλά να κερδίζουν τις περισσότερες μάχες. Βέβαια υπήρχαν φάσεις που έδειχνε να μην πατάει καλά και ότι υπερέβαλε εαυτόν, αλλά τα έδωσε όλα και τέτοιοι παίκτες δείχνουν γιατί έχουν το περιβραχιόνιο στο χέρι. Θα μπορούσε να είχε τελειώσει το ματς υπέρ του Παναθηναϊκού στη φάση λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90λεπτών αλλά έκανε ένα κακό κοντρόλ και σπατάλησε την ευκαιρία που ο ίδιος δημιούργησε.

ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ: Τρομερή παρουσία και από τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Βιγιαφάνιες προσπάθησε και στο πρώτο μέρος να πάρει τη μπάλα στα πόδια του, να κρατήσει, να μοιράσει σωστά αλλά δεν τα κατάφερνε σε μεγάλο βαθμό. Στο δεύτερο μέρος όμως ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, ήταν εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού, έπαιρνε τη μπάλα στα πόδια του, την μοίραζε σωστά, έβγαζε πάθος και μάρκαρε σε αρκετά σημεία του γηπέδου, ανεβάζοντας και τους υπόλοιπους πράσινους.

ΛΟΥΝΤ: Δεν βοήθησε όσο στα προηγούμενα ματς τους πράσινους, τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Έμεινε μακριά από τον κακό του εαυτό. Έδειξε διάθεση και θέληση αλλά δεν του βγήκαν αρκετά πράγματα ενώ και αμυντικά αρκετές φορές άφησε μόνο του τον Χουλτ ιδίως στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοση του και πήρε περισσότερες επιθετικές προσπάθειες αλλά και πάλι οι περισσότερες απ' αυτές είχαν κακή κατάληξη.

ΧΙΛΙΕΜΑΡΚ: Μακριά από τον καλό του εαυτό σε σχέση με προηγούμενα ματς σε ένα παιχνίδι που βέβαια δεν τον ευνόησε καθώς ο Παναθηναϊκός έπαιξε αρκετά παθητικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην πάρει πολλές φορές τη μπάλα στα πόδια. Βέβαια και πάλι από τα δικά του στημένα προήλθε στο πρώτο μέρος το γκολ του Παναθηναϊκού και ακόμα μια καλή φάση με τον Κουρμπέλη. Ενώ στο πρώτο μέρος είχε και μια ωραία κάθετη στον Μολίνς που για λίγο δεν πρόλαβε την μπάλα. Ο Σουηδός αντικαταστάθηκε στο 67' από τον Άλτμαν.

ΜΟΛΙΝΣ: Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού είχε τον πιο άχαρο ρόλο στο ματς σε ένα παιχνίδι όπου οι "πράσινοι" περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Δεν τροφοδοτήθηκε σχεδόν καθόλου παρά μόνο σε μια φάση που άργησε να κινηθεί. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός βγήκε περισσότερο μπροστά ο Σουηδός πήρε μερικές μπάλες στα πόδια του και προσπάθησε να απειλήσει. Έπαιζε βέβαια με ενοχλήσεις από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και αυτό επηρέασε την απόδοση του χάνοντας τη καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο.

ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ: Πέρασε στη θέση του Μολέντο που τραυματίστηκε στο 35' και έπαιξε ως δίδυμο με τον Κολοβέτσιο. Δεν είχε προβλήματα αμυντικά και τα πήγε καλά στο μαρκάρισμα του Λιβάγια. Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ, καθώς ο Κροάτης είχε τραβηχτεί πλάγια δεξιά σε εκείνο το σημείο.

ΑΛΤΜΑΝ: Πέρασε στο ματς αντί του Χίλιεμαρκ στο 67' προκειμένου να κρατήσει λίγο μπάλα στα πόδια του, να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα και να δώσει ανάσες στους πράσινους και βοήθεια στον Μολίνς. Είχε θετική παρουσία στο διάστημα που αγωνίστηκε.

ΡΕΙΣ: Μπήκε ένα λεπτό πριν τη λήξη της αναμέτρησης στη θέση του Μολίνς και φυσικά δεν μπορεί να κριθεί για την απόδοση του στα λεπτά που αγωνίστηκε.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ