ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÃÊÁÌÐÁËÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - GABALA (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
Παναθηναϊκός EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του Παναθηναϊκού στη νίκη με 1-0 επί της Γκαμπάλα.

Ο Παναθηναϊκός πηρέ προβάδισμα για την πρόκριση στα playoffs του Europa League, μετά τη νίκη με 1-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα του ματς, αφού οι παίκτες του Ουζουνίδη κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο Χουλτ ήταν ο κορυφαίος, με τον Λουντ να τον ακολουθεί και τους Ζέκα, Μολέντο, να είναι οι «πυλώνες» στο ανασταλτικό κομμάτι. Διαβάστε την αξιολόγηση των «πράσινων»:

ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ: Όποτε χρειάστηκε να επέμβει, το έκανε με επιτυχία. Ενέπνεε εμπιστοσύνη στους αμυντικούς του, είχε συνεργασία μαζί τους και επανέφερε σωστά τη μπάλα. Δεν έκανε λάθη στις εξόδους του.

ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ: Ο Αφρικανός ήταν σταθερός αμυντικά και εξουδετέρωσε τον επικίνδυνο Όζομπιτς. Όταν είχε χώρους, ανέβαινε ψηλά και έδινε επιλογές στην ανάπτυξη. Δεν έμεινε από δυνάμεις και κάλυψε με επάρκεια την πλευρά.

ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ: Αντιμετώπισε προβλήματα με το μαρκάρισμα του Νταμπό και χρειάζεται χρόνο για να συγχρονιστεί με τους υπόλοιπους της άμυνας. Ωστόσο, δεν έκανε σημαντικό λάθος και στις περισσότερες φάσεις, βγήκε νικητής.

ΜΟΛΕΝΤΟ: Ο Βραζιλιάνος ήταν εξαιρετικός. Έκοψε σχεδόν κάθε μπαλιά στην άμυνα του Παναθηναϊκού, στο έδαφος και στον αέρα και κέρδισε τις μονομαχίες από τους Νταμπό και Κονέ. O Μολέντο ήταν ο «βράχος» που χρειάστηκε η άμυνα του Τριφυλλιού.

ΧΟΥΛΤ: Ο κορυφαίος σε απόδοση ποδοσφαιριστής. Με αστείρευτες δυνάμεις, ανεβοκατέβαινε συνεχώς την πλευρά και πήρε τις περισσότερες δημιουργικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο. Αμυντικά, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και έπαιξε με μεγάλη αυτοπεποίθηση.

ΖΕΚΑ: Ο αρχηγός ήταν παντού στο ανασταλτικό κομμάτι. Βρέθηκε σε ανέλπιστα σημεία για να κόψει αντεπιθέσεις, με πολλά τρεξίματα έδωσε υποστήριξη στα μαρκαρίσματα και κάλυψε πολλούς χώρους. Έπαιξε με ασφάλεια στις μεταβιβάσεις του.

ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Συμπλήρωσε εξαιρετικά τον Ζέκα στη μεσαία γραμμή. Κέρδισε τις μονομαχίες, έκοψε κάθετες πάσες και περιόρισε τους αντιπάλους του. Όταν χρειάστηκε, «κουβάλησε» τη μπάλα και δεν έκανε κανένα λάθος στην κυκλοφορία της μπάλας.

ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ: Μέχρι το 60’ έκανε ώριμο και ουσιαστικό παιχνίδι. Πήρε πρωτοβουλίες χωρίς να εκβιάσει την προσπάθεια, συνδυάστηκε με τον Κουλιμπαλί και του έδωσε στηρίγματα στην άμυνα. Δεν του βγήκε το ένας με έναν, αλλά βοήθησε πολύ.

ΛΟΥΝΤ: Με τον Χουλτ δημιούργησαν ένα εξαιρετικό δίδυμο στην αριστερή πτέρυγα. Ήταν ο πιο απειλητικός και συνάμα πιο άτυχος παίκτης, αφού είχε δύο δοκάρια. Με πολύ δουλειά στην κατοχή και στην κυκλοφορία της μπάλας, βοήθησε τα μέγιστα και ανασταλτικά.

ΜΟΛΙΝΣ: Ο Σουηδός εκτέλεσε ψύχραιμα το πέναλτι, έπαιξε σωστά με πλάτη και κράτησε μπάλα, έβγαλε συνεργασίες και είχε συνεισφορά στην ανασταλτική λειτουργία. Αποδεικνύει ότι μπορεί να δώσει λύσεις στην επίθεση.

ΑΛΤΜΑΝ: Ο Ισραηλινός έτρεξε πολύ με τη μπάλα, δίνοντας κατοχή στον Παναθηναϊκό. Συνδυάστηκε με τον Μολίνς και τους άλλους μεσοεπιθετικούς, παίζοντας με πλάτη και κερδίζοντας φάουλ. Δεν βρέθηκε σε θέση βολής.

ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ: Ο Βραζιλιάνος έδειξε ότι διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση, κράτησε τη μπάλα και πήρε ατομικές προσπάθειες. Όμως, του λείπει ο ρυθμός και η εκρηκτικότητα.

ΚΑΜΠΕΣΑΣ: Δεν φάνηκε πολύ, όμως έδειξε μεγάλη διάθεση με αποκορύφωμα τη φάση προς το τέλος του αγώνα, που γύρισε στην άμυνα για να καλύψει το λάθος του.

ΔΩΝΗΣ: Μπήκε για «σφίξει» τη μεσαία γραμμή και το πέτυχε. Ακολούθησε παντού τον Χουσέινοφ και μπλόκαρε κάθε προσπάθεια του αρχηγού της Γκαμπάλα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ