ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Το SPORT24.GR βρέθηκε στο Μπακού και αξιολογεί την απόδοση των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με την Γκαμπάλα.

Ο Παναθηναϊκός έχασε αρκετές ευκαιρίες στο Μπακού, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει επιστρέφοντας στην Αθήνα με το 0-0 κόντρα στην Γκαμπάλα. Συνολικά οι πράσινοι δεν πραγματοποίησαν μεγάλη εμφάνιση, ωστόσο δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και θα μπορούσαν να είχαν φύγει με το "διπλό".

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε να παίξει με 4-2-3-1 έχοντας τους Πράνιτς και Ζέκα σε ρόλους αμυντικών μέσων. Αμυντικά οι πράσινοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο επιθετικά φάνηκαν περισσότερο μόλις μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Μάρκους Μπεργκ.

Το Sport24.gr αναλύει την εμφάνιση των πράσινων απέναντι στην ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν.

Στιλ: Δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Χρειάστηκε να επέμβει μόλις στο τέταρτο λεπτό στο σουτ του Γκάι, αλλά έβγαλε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα όλο το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρόλος του ήταν ακόμα πιο άχαρος αφού στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν θεατής.

Βέμερ: Είχε από την πλευρά τον Μπομπό ο οποίος ήταν από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της Γκαμπάλα. Με εξαίρεση της φάση του 29' που τον έχασε, στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες. Βοήθησε ελάχιστα στο επιθετικό κομμάτι, αφού ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο προωθήθηκε ελάχιστα.

Νάνο: Ελάχιστες φορές επιτέθηκε από την πλευρά του η Γκαμπάλα με τον Ισπανό να μην έχει ιδιαίτερα προβλήματα. Δεν ανέβηκε πάρα πολλές φορές, ειδικά στο ξεκίνημα του αγώνα, όμως και όσες φορές το έκανε δεν κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις με τις σέντρες του.

Ταυλαρίδης: Απουσία του Σάντσεθ ανέλαβε να κατευθύνει την άμυνα του Παναθηναϊκού και το έκανε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Κέρδισε τις περισσότερες ατομικές μονομαχίες και ήταν ανίκητος στον αέρα. Μοναδικό μελανό σημείο του η φάση του 29 όπου συνολικά όλη η άμυνα είχε κακή τοποθέτηση και ήρθε η ευκαιρία για την Γκαμπάλα με την κεφαλιά του Μπομπό.

Κουτρουμπής: Καλή εμφάνιση και για τον έτερο κεντρικό αμυντικό των πρασίνων. Όποτε χρειάστηκε να επέμβει ήταν εκεί, κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες, ενώ είχε και την έξυπνη σέντρα που δεν πρόλαβε την μπάλα ο Μπεργκ.

Ζέκα: Πολλά χιλιόμετρα σε ένα ακόμα παιχνίδι από τον Πορτογάλο. Σε ρόλο αμυντικού μέσου αυτή τη φορά έκοψε πολλές επικίνδυνες επιθέσεις και μαζί με τον Πράνιτς προσπάθησαν να δημιουργήσουν παιχνίδι από πίσω. Θετικό το πρόσημο σίγουρα για τον Ζέκα και σε ρόλο αμυντικού χαφ.

Πράνιτς: Ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια με τον Ζέκα. Πολλά χιλιόμετρα και από τον Κροάτη προσπάθησε να δημιουργήσει βοηθώντας στην κυκλοφορία της μπάλας. Αρκετές φορές ξεχάστηκε στο πρώτο ημίχρονο κάτι που άφησε κενούς χώρους στην Γκαμπάλα. Στο τέλος του αγώνα πέρασε και σε θέση δεξιού χαφ μετά τις αλλαγές που έγιναν.

Λουντ: Άλλαζε πολλές φορές θέση με τον Πέτριτς, ήταν σωστός τακτικά στο μεγαλύτερο κομμάτι της συμμετοχής του, ωστόσο δεν έλειψαν τα διαστήματα όπου ήταν χαμένος από το γήπεδο. Αυτός ήταν και ο λόγος που του φώναξε αρκετές φορές ο Αναστασίου για να πάρει πρωτοβουλίες και να "μπει" περισσότερο στο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε στροφές, από την πίεση του δημιουργήθηκε η ευκαιρία του Καρέλη, αλλά ο τραυματισμός του έφερε και την αλλαγή του στο 67'.

Καλτσάς: Έτρεξε, πίεσε έκλεψε μπάλες, προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις του έλειπε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Στα θετικά του η κάλυψη του Βέμερ.

Καρέλης: Σε ρηχά νερά, κινήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους ο Νίκος Καρέλης. Αγωνιζόμενος στο αριστερό άκρο της επίθεσης δεν έγινε αρκετές φορές κάτοχος της μπάλας, ωστόσο είχε τη δεύτερη καλύτερη ευκαιρία των πράσινων με τον τερματοφύλακα της Γκαμπάλα να του λέει "όχι" στο 40. Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους μπήκε πιο δυναμικά είχε δύο καλές στιγμές πριν αποχωρήσει τελικά στο 58.

Πέτριτς: Είχε την καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο με το σουτ του να σταματά στο δοκάρι στο 16'. Ο Κρόατης έδωσε πολλές μάχες στην προσπάθεια του να κατεβάζει μπάλες και να μοιράσει το παιχνίδι, αλλά πέρα από τη φάση στην οποία αναφερθήκαμε προηγουμένως δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός.

Αλλαγές

Μπέργκ: Παρά το γεγονός ότι όλοι περίμεναν να ξεκινήσει το παιχνίδι τελικά ο Σουηδός επιθετικός μπήκε στο 58' στη θέση του Καρέλη. Το ότι αγωνίστηκε για περίπου 35 λεπτά δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στις ευκαιρίες που βρήκε μπροστά του με τον Μπεργκ ωστόσο να μην καταφέρνει να σκοράρει σε καμία από αυτές.

Ατζαγκούν: Στο 67' μπήκε στη θέση του Λουντ και έδωσε αρκετά τρεξίματα στους πράσινους.

Λαγός: Ήταν η τρίτη και τελευταία αλλαγή του Γιάννη Αναστασίου. Ο νεαρός μέσος μπήκε για να βοηθήσει στο κέντρο στο πλευρό του Ζέκα και έκανε τη δουλειά του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ