ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr προχωράει στην κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού μετά την επικράτηση με σκορ 2-1 επί της Κλαμπ Μπριζ στη Λεωφόρο. Οι παίκτες που ξεχώρισαν και αυτοί που κινήθηκαν σε ρηχά νερά.

Με το σκορ στο 1-1 ο Σάντσεθ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή στο 44ο λεπτό, ωστόσο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Κλαμπ Μπριζ στην Λεωφόρο, επικρατώντας με σκορ 2-1 και πήρε έστω και το μίνιμουμ προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο Βέλγιο. Διαβάστε την κριτική των παικτών του "τριφυλλιού" από το Sport24.gr:

Κοτσόλης: Θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα στην φάση του γκολ της Μπριζ, έδειχνε να μην συνεννοείται σωστά με τους αμυντικούς του, όμως είχε δύο καθοριστικές επεμβάσεις που κράτησαν όρθιο τον Παναθηναϊκό. Έβγαλε το τετ-α-τετ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, διορθώνοντας ουσιαστικά την γκάφα του Ατζαγκούν, ενώ αντέδρασε εξαιρετικά στο πλασέ του Ντιαμπί στο 61ο λεπτό. Είχε και αυτός το δικό του μερίδιο στην εξόχως σημαντική -έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι- νίκη της ομάδας του.

Βέμερ: Κακός στο πρώτο μέρος, με λάθος στις μεταβιβάσεις, αργές επιστροφές και άσχημες τοποθετήσεις, όπως στην φάση του 10' όταν έχασε τον Εμπομπό στην πλάτη του και ο τελευταίος σκόραρε για το 0-1. Στην επανάληψη, όταν και περιορίστηκε ο χώρος δράσης του, κοίταξε αποκλειστικά τα αμυντικά του καθήκοντα. Ελαφρώς βελτιωμένος ο Γερμανός, χωρίς και πάλι να αποφύγει κάποια άτσαλα μαρκαρίσματα.

Σάντσεθ: Αναγκάστηκε πολλές φορές να βγει μακριά από τον χώρο ευθύνης του για να μαρκάρει. Είτε πολύ ψηλά στον άξονα για να καλύψει τα κενά, είτε αριστερά για να γεμίσει τον χώρο που άφηνε εκτεθειμένο ο Πράνιτς. Εκτέθηκε σε κάποιες φάσεις χωρίς να φταίει και αποφάσισε από ένα σημείο και μετά να απομακρύνει την μπάλα με κάθε κόστος. Στο 44' έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στο ύψος της μεσαίας γραμμής (με τη δεδομένη εμπειρία του όφειλε να το αποφύγει) και έβαλε σε περιπέτειες τον Παναθηναϊκό, αφού ο ρέφερι του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε το ντεμπούτο του Σάντσεθ με τα πράσινα σε επίσημο ματς.

Ταυλαρίδης: Είχε λίγα προβλήματα στο πρώτο μέρος, περισσότερο στα πρώτα λεπτά, όταν και αναγκάστηκε να βγει στα πλάγια για να καλύψει τις ολιγωρίες του Βέμερ. Γρήγορα βρήκε τα πατήματα του, ανέβασε στροφές και ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός στον αέρα. Έγκαιρες και αποφασιστικές οι επεμβάσεις του στην επανάληψη, βοήθησε τα μέγιστα να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα ο Παναθηναϊκός με 10 παίκτες.

Πράνιτς: Από την πλευρά του χτύπησαν στο ξεκίνημα του παιχνιδιού οι Βέλγοι και δικαιώθηκαν. Ο Κροάτης δεν κάλυψε σωστά τα νώτα του και ο Παναθηναϊκός υπέφερε από τις επιθέσεις της Μπριζ. Από αριστερά ήρθε η σέντρα και το γκολ του Εμπομπό στο 10', ενώ η εκκωφαντική απουσία του Πράνιτς στην φάση του 13' έφερε την τεράστια χαμένη ευκαιρία του Βανάκεν. Από το 25' και μετά άρχισε να ανεβάζει στροφές ο Πράνιτς. Στην επανάληψη ήταν σοβαρός, μετρημένος στις ενέργειες του και χωρίς ρίσκα. Χρησιμοποίησε την εμπειρία του σε αυτό το διάστημα και βοήθησε τον Παναθηναϊκό να κρατήσει το υπέρ του 2-1.

Κουτρουμπής: Είχε την ευθύνη για την υποδοχή της πρώτης πάσας και την προώθηση προς την επίθεση, ωστόσο δεν πήρε καλό βαθμό, υποκύπτοντας σε αβίαστα λάθη. Ανασταλτικά το πάλεψε προσπαθώντας να καλύψει κενούς χώρους. Στην επανάληψη τα έδωσε όλα, κέρδισε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες και συνέβαλε καθοριστικά στο να μην δεχθεί φάσεις από τον άξονα ο Παναθηναϊκός. Στην δημιουργία δεν τα κατάφερε, ανασταλτικά παίρνει καλό βαθμό.

Ζέκα: Άργησε λίγο να βρει τα πατήματα του και όταν το έκανε έδωσε βοήθειες στο ανασταλτικό κομμάτι, αφού εκεί τον χρειάστηκε η ομάδα του. Δεν μπόρεσε να δώσει πράγματα σε δημιουργικό επίπεδο, ούτε πήρε επιθετικά ρίσκα, ενώ στην επανάληψη αναλώθηκε εξ ολοκλήρου στα αμυντικά του καθήκοντα, έχοντας ως πρώτο μέλημα να καλύψει χώρους και αντιπάλους.

Ατζαγκούν: Μετά τις φωνές του Αναστασίου άρχισε να... σαλεύει, γιατί στο πρώτο 20λεπτο έμοιαζε χαμένος στη μετάφραση. Διάθεση είχε αλλά υστερούσε τακτικά στους χώρους ευθύνης του, κυρίως στις καλύψεις που όφειλε να παρέχει στον Βέμερ. Το υποφερτό του διάστημα κράτησε ένα δεκάλεπτο, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου από δικό του φτηνό λάθος η Μπριζ έχασε σπουδαία ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ. Ορθώς αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα, με τον Λαγό να περνάει στην θέση του.

Νίνης: Όαση δημιουργικότητας και ψυχραιμίας στα μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Από τα πόδια του ξεκίνησε η φάση που έφερε το κερδισμένο πέναλτι του Καρέλη, αυτός ήταν που με σέντρα ακριβείας βρήκε το κεφάλι του Μπεργκ για το 1-1 στο 37'. Καλύτερος παίκτης των "πρασίνων" στο πρώτο 45λεπτο, ο Αναστασίου αποφάσισε να τον "θυσιάσει" στην επανάληψη βάζοντας στην θέση του τον Τριανταφυλλόπουλο.

Καρέλης: Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό για τον Έλληνα διεθνή φορ, με τις περισσότερες προσπάθειες να μένουν ημιτελείς. Δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεργαστεί σωστά με τους Νίνη και Μπεργκ. Εμφανώς βελτιωμένος στην επανάληψη, με περισσότερη συγκέντρωση και ουσία στις ενέργειες του. Είχε κρύο αίμα και εκτέλεσε ιδανικά το πέναλτι στο 65', βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό. Πρέσαρε πολύ, φυσιολογικά κουράστηκε και άφησε τη θέση του στον Λουντ στο 74'.

Μπεργκ: Είχε την οξυδέρκεια να σπάσει υποδειγματικά την μπάλα με το κεφάλι στον Καρέλη στην φάση του κερδισμένου πέναλτι, αλλά ο ίδιος είχε κακό χτύπημα που έδωσε την ευκαιρία στον Μπούρζες να απομακρύνει με τα πόδια. Στο 37' πήρε το αίμα του πίσω, νικώντας με κεφαλιά τον γκολκίπερ της Μπριζ για το 1-1. Στην επανάληψη είχε τον άχαρο ρόλο του παίκτη που παλεύει μόνος με την αντίπαλη άμυνα, ωστόσο ο Σουηδός βοήθησε ανασταλτικά καλύπτοντας χώρους, ενώ κράτησε όσο μπορούσε την μπάλα δίνοντας ανάσες στους συμπαίκτες του.

Τριανταφυλλόπουλος: Είχε δύο πολύ κακές στιγμές που ευτυχώς δεν στοίχισαν στον Παναθηναϊκό. Ανέβασε την απόδοση του στο τέλος, όταν και οι Βέλγοι πίεσαν για την ισοφάριση. Καλύτερος όταν αμύνθηκε στον αέρα παρά στο χόρτο.

Λαγός: Μπήκε στο 46' με σκοπό να μην αφήσει τους αντίπαλους μέσους να κάνουν παιχνίδι και τα κατάφερε σε σημαντικό βαθμό. Έτρεξε στους κενούς χώρους, μπήκε δυνατά στις φάσεις και ήταν αποφασιστικός στις προσωπικές μονομαχίες. Αν κρατούσε και καλύτερα την μπάλα θα μπορούσε να προσφέρει ακόμη περισσότερα. Σίγουρα έβαλε και αυτός το λιθαράκι του για να μείνει ανέπαφη η εστία του Κοτσόλη την στιγμή που ο Παναθηναϊκός πάλευε με 10 παίκτες στο γήπεδο.

Λουντ: Μπήκε για να προσφέρει φρέσκα πόδια και ζωντάνια στην μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού στο τελευταίο 20λεπτο. Δεν πήγε άσχημα ο Φινλανδός, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να κριθεί κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ