ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η κόπωση του Μπεργκ οδήγησε στην Τούμπα

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΒΕΡΟΙΑ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΒΕΡΟΙΑ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί στην επιλογή του παιχνιδιού που θα εκτίσει την ποινή του ο Μάρκους Μπεργκ, ελήφθη υπόψη μέχρι και η αποφυγή της μετακίνησης στη Θεσσαλονίκη. Ο 30χρονος στράικερ είναι ο πιο επιβαρυμένος παίκτης του ρόστερ.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε ο Μάρκους Μπεργκ να εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και αρκετοί απόρησαν με την επιλογή του. Βέβαια, εάν ο προπονητής του Τριφυλλιού επέλεγε ένα από τα ματς με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Πανιώνιο - όπως είχε τη δυνατότητα - πάλι θα άρχιζε συζήτηση για τα κριτήρια του. Η ουσία είναι πως ο Μπεργκ οφείλει να εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής, επειδή συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και αυτό θα συμβεί στη Θεσσαλονίκη.

Κατά κύριο λόγο, ο Ουζουνίδης έλαβε υπόψη του την κούραση του Μπεργκ και και δευτερευόντως το αγωνιστικό προφίλ των ομάδων που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής είχε τη λιγότερη ξεκούραση απ' όλους στην ομάδα, αφού έπαιξε στο Euro 2016, ενώ είναι αυτός με τη μεγαλύτερη επιβάρυνση στη φετινή σεζόν. Τα εργομετρικά του δείχνουν μεγάλη κόπωση και επιπλέον, στη διακοπή του πρωταθλήματος μετά το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, θα ταξιδέψει και θα αγωνιστεί με τη Σουηδία.

Ενδεικτικά, το αγωνιστικό πρόγραμμα του Μάρκους Μπεργκ, μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του Πάσχα:

19/3, 25η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

25/3, Προκριματικά Μουντιάλ: Σουηδία - Λευκορωσία

28/3, Φιλικό: Πορτογαλία-Σουηδία

2/4, 26η αγωνιστική: ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

6/4, 27η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Πανιώνιος

9/4, 28η αγωνιστική: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός (ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ)

12/4, Ημιτελικός Κυπέλλου

Έπειτα, ο Μπεργκ έχει αγωνιστεί περισσότερο από κάθε συμπαίκτη του... Δεν έχει τις πιο πολλές συμμετοχές, όμως έχει τα περισσότερα λεπτά, περίπου 240 παραπάνω από τον δεύτερο Ζέκα και σχεδόν 300 από τον τρίτο Λούκας Βιγιαφάνιες.

Επιπλέον, σε σύγκριση με τα παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο, το ματς με τον ΠΑΟΚ περιλαμβάνει και ταξίδι στη συμπρωτεύουσα, που έστω και σε μικρό ποσοστό, δημιουργεί μεγαλύτερη επιβάρυνση.

Αναλυτικά οι πιο "πολυχρησιμοποιημένοι" του ρόστερ:

Ποδοσφαιριστής Συμμετοχές Λεπτά
Μάρκους Μπεργκ 35 2.942
Κάρλος Ζέκα 31 2.706
Λούκας Βιγιαφάνιες 37 2.631
Ρόμπιν Λουντ 37 2.503
Γιώργος Κουτρουμπής 31 2.478

Καταλήγοντας, ο Ουζουνίδης αναμένει ότι μέχρι το παιχνίδι της Τούμπας, ο Γκιγέρμο Μολίνς θα έχει ανακτήσει την φόρμα του και θα μπορέσει να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, καλύπτοντας κατά μέρος την απουσία του Μπεργκ. Ο Μολίνς και ο Λέτο είναι οι δύο εναλλακτικές για την επίθεση, ωστόσο κανένας εκ των δύο δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση αυτή τη χρονική στιγμή.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ