ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η "Γκαμπάλα" τούς ωρίμασε

Η "Γκαμπάλα" τούς ωρίμασε
Παναθηναϊκός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μια κατάσταση διαφορετική στον Παναθηναϊκό σε σχέση με πέρσι. Λίγα λόγια, μεγάλη σοβαρότητα από όλους, ανοικτά… αυτιά στις οδηγίες του Αντρέα Στραματσόνι. Γράφει από το Τέχελεν ο Κώστας Γουλής.

Τα πρώτα δείγματα γραφής είχαν «φανεί» από την αναχώρηση κιόλας της ομάδας απ’ το «Ελευθέριος Βενιζέλος» το μεσημέρι της Τετάρτης (29/6). Σοβαρότητα απ’ όλους, λίγα λόγια και πολύ «μετρημένα» για το περσινό πάθημα που πρέπει να γίνει… μάθημα και διάφορα άλλα πολύ πιο «μικρά», αλλά ενδεικτικά μιας «κατάστασης» που είναι διαφορετική σε σχέση με αυτά που είχαμε συνηθίσει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΕΧΕΛΕΝ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Ακόμη και το γεγονός π.χ. πως ούτε ένας (μα ούτε ένας) παίκτης δεν πήγε για τα… κλασικά «ψώνια» στα μαγαζιά του αεροδρομίου, αλλά όλοι έφυγαν αμέσως για την κεντρική αίθουσα αναχώρησης, κάτι δείχνει. Και δεν έχει να κάνει αυτό με το ότι στο τιμ είναι και 8 «μικροί», αφού οι υπόλοιποι ήταν και πέρσι.

Ιδια εικόνα και στην Ολλανδία. Λίγα λόγια, μεγάλη σοβαρότητα απ’ όλους, ανοικτά… αυτιά στις οδηγίες του Στραματσόνι και των βοηθών του και ελάχιστα «γελάκια». Μόνο ο Ζέκα και τα ευχάριστα «διαλείμματά» του, «σπάνε» τη… μονοτονία των προπονήσεων, που είναι τόσο μα τόσο απαραίτητη αυτή τη στιγμή. Διότι ο Παναθηναϊκός «χτίζει» και οφείλει να «χτίσει» με προσοχή για να μην την ξαναπατήσει φέτος και αποδειχθεί άξιος της… μοίρας του. Η «Γκαμπάλα» και η περσινή καταστροφική σε όλα τα επίπεδα σεζόν, φαίνεται πως έχει ωριμάσει τους «πράσινους» σε όλα και το μυαλό δείχνει πολύ πιο συγκεντρωμένο και έτοιμο να (υπο)δεχθεί αυτά που θα πει ο «Στράμα».

Και κυρίως, τη δουλειά στην τακτική που έχει αρχίσει να αποτελεί καθημερινότητα σε άμυνα και επίθεση. Από την Παρασκευή (1/7) ο Ιταλός τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του και τον Βίκτορ Ιμπάρμπο, ο οποίος υπέγραψε, ταξίδεψε και μπαίνει φορτσάτος. Δεν θα προλάβει το φιλικό με την Ααχεν και λογικά το πρώτο δείγμα γραφής του θα το δούμε στο τελευταίο τεστ με την Οσμάνλισπορ την Πέμπτη 7/7. Ο δε Νίκλας Χουλτ θα αργήσει να ενταχθεί στο «πράσινο» καμπ για ένα με δύο 24ωρα, αφού έφυγε τα ξημερώματα για τη Νίκαια της Γαλλίας για να μαζέψει τα πράγματά του. Το θέμα ωστόσο για τον «Στράμα», είναι πως (και) ο Σουηδός είναι πλέον «πράσινος». Κι έπεται συνέχεια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τα πρώτα γκολ της σεζόν στον Παναθηναϊκό
Το "κλειδί" του 4-1-3-2 στον Παναθηναϊκό
Λουντ, "ο στράικερ της Φινλανδίας"
Ανακοίνωσε τον Χουλτ ο Παναθηναϊκός
Φουλ αμυντική τακτική από Στραματσόνι
Στα πράσινα ο Ιμπάρμπο
Ιμπάρμπο: "Θα είναι η χρονιά μας"

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ