ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η επιστολή του Παναθηναϊκού στη Superleague

Η επιστολή του Παναθηναϊκού στη Superleague
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός δεν εκπροσωπήθηκε στο ΔΣ της Superleague, αλλά έστειλε επιστολή με τα αιτήματα του. Διαβάστε το περιεχόμενο της στο Sport24.gr.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν είχε εκπρόσωπο στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Superleague, αλλά έστειλε επιστολή με τις απόψεις του. Το Sport24.gr εξασφάλισε και σας παρουσιάζει το περιεχόμενο της.

Αναλυτικά η επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στη Superleague:

"Στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ της Superleague και ιδίως εν όψει των συζητήσεων του τρίτου θέματος της ημερησίας διάταξης, περί έγκρισης σχεδίου πληρωμών από τη Forthnet, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποστέλλει την παρούσα επιστολή, προς καταχώρηση στα Πρακτικά:

1. Ο Συνεταιρισμός οφείλει να προβεί στην άσκηση των προβλεπόμενων στο συμβατικό πλαίσιο της Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων του, ως αυτά ορίζονται σε περίπτωση μη ακριβόχρονης καταβολής του συμφωνηθέντος οικονομικού ανταλλάγματος με την κοινοποίηση εξωδίκου δηλώσεως προς τη Nova, προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση του Συνεταιρισμού, αλλά και να διασφαλίσει τα νόμιμα συμφέροντα των μελών του μεμονωμένα, αναφορικά με την είσπραξη του συνολικού οφειλόμενου ποσού. Υπενθυμίζεται ότι μόνο κατόπιν της κοινοποίησης εξωδίκου δηλώσεως για την καταβολή των οφειλομένων της δόσεως του Νοεμβρίου 2016, η Nova οδηγήθηκε στην καταβολή, έστω και εκπροθέσμως της δόσης αυτής, η οποία θα όφειλε να αποτελεί μία κατ' εξαίρεση απόκλιση καθυστερημένης καταβολής. Μη άσκηση των αυτών δικαιωμάτων και στην παρούσα συγκυρία, συνεπάγεται τη μη - πάντως σε κάθε περίπτωση - ελλιπή" προστασία των έννομων συμφερόντων του Συνεταιρισμού και των μεμονωμένων μελών αυτού.

2. Πράγματα, τα συλλογικά καταστατικά όργανα του Συνεταιρισμού λαμβάνουν αποφάσεις στο πλαίσιο του Καταστατικού και της Εξωτερικής Συμφωνίας των μελών αυτού. Ταυτόχρονα, κύριε Πρόεδρε, σε απάντηση και της από 25/1/2017 επιστολής σας, οφείλετε να γνωρίζετε πως η κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων και οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, δεν επιτρέπουν να απεμπολούνται συμβατικά νόμιμα δικαιώματα των μελών που εκπροσωπούνται και να παραβλάπτονται τα οικονομικά συμφέροντα των μελών, αποφασίζοντας δια πλειοψηφιών την οικονομική ζημιά ΠΑΕ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους. Προφανώς, όποια ΠΑΕ επιθυμεί, δύναται να μεταθέτει την είσπραξη του ανταλλάγματος που της αναλογεί και ακόμα, να προβαίνει σε άφεση χρέους ή σε παραίτηση από την είσπραξη, δεν μπορεί όμως να υποχρεώσει έτερη ΠΑΕ στην ίδια απόφαση ή διαχείριση.

Αλλιώς, ζητάμε την αποστολή εξωδίκου στον τηλεοπτικό μεταδότη και την απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα των ομάδων κατά την επόμενη αγωνιστική.

Βασίλης Κωνσταντίνου, Α' Αντιπρόεδρος".

Δείτε την επιστολή:

Η επιστολή του Παναθηναϊκού στη Superleague
Η επιστολή του Παναθηναϊκού στη Superleague

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Μπλόκο" Ολυμπιακού στην ΑΕΚ για τα τηλεοπτικά
Το μπαλάκι στον Παναθηναϊκό
Δύο δρόμοι για να αποφύγει τον "Τιτανικό"
Παναθηναϊκός: "Δεν θα μεταδοθεί το ματς"
Nova για κεντρική διαχείριση και Παναθηναϊκό: "Έχουμε τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις μας"
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ