ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η επική ανατροπή του Παναθηναϊκού επί της Χόνβεντ

Η επική ανατροπή του Παναθηναϊκού επί της Χόνβεντ

Το Sport24.gr θυμάται την επική ανατροπή που πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί της ουγγρικής Χόνβεντ, όταν προκρίθηκε με νίκη 5-1, μετά την ήττα του με 5-2 στη Βουδαπέστη. (VIDEO)

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 1987, 28 χρόνια πριν, όταν ο Παναθηναϊκός πέτυχε μία από τις σημαντικότερες ανατροπές της ιστορίας του και μία από τις πιο δύσκολες στην ιστορία των ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Υποδεχόμενος την ουγγρική Χόνβεντ στο "Σπύρος Λούης", παρουσία 75.000 θεατών, έπρεπε να ανατρέψει το εις βάρος του 2-5 από το πρώτο ματς της Βουδαπέστης.

Ο Παναθηναϊκός, με τον Βασίλη Δανιήλ στην τεχνική ηγεσία, έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στο πρώτο ημίχρονο, χάρη σε δύο τέρματα (23'-37') του Βαγγέλη Βλάχου, ενώ ο Αντωνίου διαμόρφωσε το 3-0 στο 55'.

Οι Ούγγροι όμως δεν το έβαλαν κάτω και με ένα γκολ του Φίτος στο 60' "πάγωσαν" προσωρινά το ΟΑΚΑ.

Ο Σαραβάκος πέντε λεπτά αργότερα έδωσε ξανά σκορ πρόκρισης στον Παναθηναϊκό, για να έρθει ο Μπατσινίλας στο 82' να σφραγίσει το "εισιτήριο" για τους "8" του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Παναθηναϊκός - Χόνβεντ 5-1

Σκόρερ: Βλάχος (23’, 37’), Αντωνίου (55'), Σαραβάκος 65', Μπατσινίλας 82' - Φίτος 60'

Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Σαργκάνης, Χατζηαθανασίου, Πατσιαβούρας, Ρότσα, Βαμβακούλας, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Αντωνίου, Χρ. Δημόπουλος, Βλάχος (76’ Μπατσινίλας), Γεωργακόπουλος (72’ Καλιτζάκης).

Χόνβεντ (Μπέρταλαν Μπίτσκεϊ): Π. Ντιστλ, Σάλαϊ, Τσεχ, Λ. Ντιστλ, Φίτος, Κόβατς, Σίγκεσντι, Τσούχαϊ, Σας, Φόντορ (69’ Ρόμανεκ), Γκίμεσι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ