ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η δωδεκαήμερη "οδύσσεια" του Σιλά

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΠΑ ΣΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΠΑ ΣΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναμένεται να αποκλείσει τον Γιακουμπά Σιλά από την αποστολή του Παναθηναϊκού για το ματς με την Κέρκυρα και το Sport24.gr εξηγεί τους λόγους.

Ο τελευταίος των διεθνών του Παναθηναϊκού, ο Γιακουμπά Σιλά, θα επιστρέψει σήμερα (7/9) στη χώρα μας, έχοντας ολοκληρώσει τις διεθνείς υποχρεώσεις του με το Μάλι. Ο Αφρικανός δεν θα προλάβει την προπόνηση στο "Γεώργιος Καλαφάτης", αλλά έτσι και αλλιώς θα είναι εξουθενωμένος από το πολύωρο ταξίδι της επιστροφής.

Γενικότερα, το τελευταίο δωδεκαήμερο, ο Σιλά έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ με τις αεροπορικές μετακινήσεις. Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί πως βρίσκεται... διαρκώς στον αέρα. Από την Κυριακή 27 Αυγούστου, όταν και αναχώρησε από τη Ρεν για να ενσωματωθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, μέχρι απόψε (7/9) το βράδυ που θα αφιχθεί στην Αθήνα, ο 26χρονος αμυντικός χαφ έχει χρησιμοποιήσει 9 φορές το αεροπλάνο...

Συγκεκριμένα, ο Σιλά αναχώρησε την Κυριακή 27/8 από τη Ρεν για να μεταβεί στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκο, όπου θα συγκεντρωνόταν η Εθνική του Μάλι τη Δευτέρα 28/8. Η μετάβαση έγινε μέσω Παρισίου. Αναλυτικά:

Ρεν - Παρίσι: 1 ώρα 10 λεπτά, 330 χιλιόμετρα

Παρίσι - Καζαμπλάνκα: 2 ώρες 55 λεπτά, 1.930 χιλιόμετρα

Στην Μαροκινή πρωτεύουσα ο Σιλά ενημερώνεται για τη συμφωνία του Παναθηναϊκού με τη Ρεν και σπεύδει στην Αθήνα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή. Αναχώρησε το πρωί της Τρίτης 29/8 και έφτασε τα ξημερώματα της Τετάρτης (30/8), μέσω Ρώμης. Αναλυτικά:

Καζαμπλάνκα - Ρώμη: 3 ώρες, 1.980 χιλιόμετρα

Ρώμη - Αθήνα: 2 ώρες 15 λεπτά, 1.080 χιλιόμετρα

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Σιλά ακολούθησε το ίδιο δρομολόγιο για να επιστρέψει στην Καζαμπλάνκα. Αναλυτικά:

Αθήνα - Ρώμη: 2 ώρες 15 λεπτά, 1.080 χιλιόμετρα

Ρώμη - Καζαμπλάνκα: 3 ώρες, 1.980 χιλιόμετρα

Το παιχνίδι Μαρόκο - Μάλι 6-0 διεξήχθη την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη, ο Σιλά έπαιξε 90 λεπτά και η αποστολή πήρε το δρόμο του γυρισμού για το Μπαμάκο, το Σάββατο 2/9. Αναλυτικά:

Καζαμπλάνκα - Μπαμάκο: 3 ώρες 15 λεπτά, 2.320 χιλιόμετρα

Η ρεβάνς διεξήχθη την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στο Μπαμάκο, Μάλι και Μαρόκο αναδείχτηκαν ισόπαλα 0-0, ο Σιλά αγωνίστηκε 90 λεπτά και σήμερα (7/9), θα φτάσει στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", μέσω Κωνσταντινούπολης. Αναλυτικά:

Μπαμάκο - Κωνσταντινούπολη: 3 ώρες 35 λεπτά, 3.320 χιλιόμετρα

Κωνσταντινούπολη - Αθήνα: 1 ώρα 20 λεπτά, 540 χιλιόμετρα

Συνολικά, από την ημέρα που έφυγε από τη Ρεν μέχρι την προγραμματισμένη άφιξη του στην Αθήνα, ο Γιακούμπα Σιλά θα έχει διανύσει 14.560 χιλιόμετρα και θα έχει περάσει 22,75 ώρες (1.365 λεπτά) εν πτήση! Σχεδόν μία ημέρα εντός αεροπλάνου, δηλαδή και χωρίς να υπολογιστεί η αναμονή στα αεροδρόμια.

Μάλλον η διαφαινόμενη απόφαση του Μαρίνου Ουζουνίδη να μην συμπεριλάβει τον Γιακουμπά Σιλά στην αποστολή του Παναθηναϊκού για το κυριακάτικο (10/9) εκτός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα, είναι η ενδεδειγμένη...

** Η χιλιομετρική απόσταση αφορά την αεροπορική σύνδεση των προορισμών και η χρονική μέτρηση τη διάρκεια της πτήσης.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ