ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η ασυνέπεια προκαλεί πρόσθετη επιβάρυνση

Η ασυνέπεια προκαλεί πρόσθετη επιβάρυνση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δημιουργεί νέα χρέη με την αδυναμία της να τηρήσει τους διακανονισμούς που έχει συνάψει με τους συναλλασσόμενους της.

Η ασυνέπεια της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δεν είχε ως μόνο αποτέλεσμα τη συσσώρευση των οφειλών. Αντίθετα, προκάλεσε και τη δημιουργία νέων χρεών λόγω της αθέτησης των διακανονισμών, αφού οι πιστωτές είχαν προβλέψει ρήτρες για τη μη καταβολή των συμφωνημένων δόσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ρύθμιση που είχε συμφωνηθεί για την εξόφληση του Μάικλ Εσιέν. Πέραν των 651.000 ευρώ που αφορούν την οφειλή, ο Γκανέζος διεκδικεί επιπλέον152.610 ευρώ για τη μη τήρηση του διακανονισμού. Το ποσό χωρίζεται σε τρεις ρήτρες (2.375 Χ 3) για τη μη καταβολή τριών δόσεων, σε ρήτρα 10% (45.125) για τις υπόλοιπες δόσεις και σε ποινική ρήτρα 100.000 ευρώ για την αθέτηση της συμφωνίας.

Επίσης, όπως προέκυψε από την εκδίκαση της προσφυγής του Πλατανιά κατά του Παναθηναϊκού για τη μη αποπληρωμή της μεταγραφής του Ουσμάν Κουλιμπαλί, η ρήτρα είναι μεγαλύτερη από την οφειλή! Διότι το χρέος είναι 63.000 ευρώ και η "ποινή" στις 90.000 ευρώ...

Αυτές είναι οι δύο γνωστές υποθέσεις, ωστόσο δεν είναι οι μόνες. Ήδη, από την ασυνέπεια στους διακανονισμούς, η ΠΑΕ ενδέχεται να επιβαρυνθεί επιπροσθέτως με 242.610 ευρώ, δηλαδή οι αποδοχές ενός συμβολαίου ποδοσφαιριστή...

Δεν αποκλείεται η επιβάρυνση να αποδειχτεί ακόμα μεγαλύτερη και να δυσχεράνει περαιτέρω τον προϋπολογισμό της εταιρίας. Τα χρήματα που θα κατευθυνθούν για την κάλυψη των νέων οφειλών θα μπορούσαν να διατεθούν για τη βελτίωση του "Γεώργιος Καλαφάτης" ή για τη χρηματοδότηση της ακαδημίας.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία χρονική περίοδο που οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού συμπληρώνουν το φάκελο που θα καταθέσουν στην Επιτροπή Αδειοδότηση της ΕΠΟ. Κάθε αύξηση του κόστους λειτουργίας της εταιρίας δημιουργεί προβλήματα και δυσκολεύει τη διευθέτηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ