ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η "ασφυξία" με τα 5 "απαγορευτικά" για τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού

Η "ασφυξία" με τα 5 "απαγορευτικά" για τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού
Νταμπίζας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ την προσεχή Παρασκευή θα επικυρωθεί το "ποινολόγιο" για τις ομάδες που δεν πήραν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα και ο Νίκος Νταμπίζας περιμένει την οριστική απόφαση για τα "αντίμετρα" στην ακύρωση του υποβιβασμού.

Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε την... Football League χάρη στην τελευταία ψηφοφορία των ομάδων της Σούπερ Λίγκας που πρότειναν στην ΕΠΟ την κατάργηση της ποινής του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, όμως ακόμη ουδείς γνωρίζει τα ακριβή "αντίμετρα".

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νταμπίζας, ίσως και ορισμένες άλλες ομάδες με "προβληματικούς" φακέλους, περιμένουν την οριστική απόφαση της ΕΠΟ για τις ποινές που θα επιβληθούν ως προς την αφαίρεση βαθμών (προς το παρόν έχει προκριθεί η πρόταση της Ξάνθης για "-6") και τους περιορισμούς στις μεταγραφές. Ποιοι είναι αυτοί σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, το οποίο ωστόσο δεν αποκλείεται να τροποποιηθεί;

Η ομάδα που δεν θα αδειοδοτηθεί:

1) Θα μπορεί να αποκτήσει απεριόριστους Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 23 ετών.

2) Στη θερινή μεταγραφική περίοδο θα μπορεί να αποκτήσει μόνο έναν ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών, Έλληνα ή ξένο, απαραιτήτως ελεύθερο ή δανεικό (απαγορεύεται η αγορά).

3) Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο θα μπορεί να αποκτήσει απεριόριστους Έλληνες κάτω των 23 ετών και μόνο έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών (κανέναν ξένο).

4) Θα έχει δικαίωμα για δύο ανανεώσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών άνω των 23 ετών, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Σ' αυτές τις ανανεώσεις απαγορεύεται η αύξηση των αποδοχών στους ποδοσφαιριστές.

5) Σε όλες τις μεταγραφές απαγορεύεται τα συμβόλαια ων νέων παικτών να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Αντιλαμβάνεται κάποιος ότι αν δεν αλλάξουν αυτά τα δεδομένα, το πλαίσιο καθίσταται ασφυκτικό για τον καινούριο τεχνικό διευθυντή του Τριφυλλιού, ακόμη κι αν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλάξει χέρια εντός του καλοκαιριού! Αν τροποποιηθεί ως έναν βαθμό το αρχικό πλάνο ποινών και γίνει πιο ελαστικό, ίσως ο Παναθηναϊκός να έχει μεγαλύτερα περιθώρια ενίσχυσης...

Επισημαίνεται ότι ήδη έχουν αποχωρήσει ο Βλαχοδήμος (Μπενφίκα) και οι Κάτσε - Μυστακίδης (δανεικοί από τον ΠΑΟΚ), ενώ λήγουν τα συμβόλαια των Μολίνς, Δώνη, Λουντ, Ευαγγέλου, εκ των οποίων μόνο ο τελευταίος είναι κάτω των 23 ετών (γεννηθείς το 1988).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ