ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η αρνητική πρωτιά του Παναθηναϊκού στο Europa League

Η αρνητική πρωτιά του Παναθηναϊκού στο Europa League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός κατέχει ένα ρεκόρ στους φετινούς ομίλους του Europa League αλλά δυστυχώς για τους πράσινους αυτό είναι αρνητικό. Το "τριφύλλι" είναι η ομάδα με τις περισσότερες κάρτες.

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Πέμπτη την Σταντάρ Λιέγης για την 4η αγωνιστική του Europa League με τους πράσινους να ψάχνουν την πρώτη τους νίκη έχοντας όμως να ξεπεράσουν και τις πολλές απουσίες που έχουν να κάνουν και με ένα αρνητικό ρεκόρ που κατέχει το τριφύλλι στους ομίλους του Europa League.

Όπως αναφέρει επίσημα η UEFA στο press-kit του αγώνα με τους Βέλγους το τριφύλλι θα μπει στην 4η αγωνιστική ούσα η ομάδα που έχει δεχθεί τις περισσότερες κάρτες (15 κίτρινες και 2 κόκκινες) από κάθε άλλη ομάδα που μετέχει στους ομίλους.

Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός έχει δει τους Γουακάσο, Ιβανόφ να αποβάλλονται στο ματς τη πρεμιέρας με τον Άγιαξ με τον Γκανέζο μάλιστα να τιμωρείται με τρεις αγωνιστικές ενώ κίτρινες κάρτες έχουν αντικρίσει οι Ζέκα 3, Βιγιαφάνιες 3, Σαμπά 2, Ιβανόφ 2, Κουτρουμπής, Γουακάσο, Μέστο, Λέτο και Λεντέσμα.

Η παράδοση εντός έδρας με Βέλγους και Σταντάρ

Ο Παναθηναϊκός εντός έδρας μέχρι στιγμής στα οκτώ παιχνίδια που έχει δώσει με ομάδα από το Βέλγιο μετράει 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες και φυσικά την Πέμπτη θέλει μια ακόμα επικράτηση. Την ίδια ώρα η Σταντάρ στα ματς της στην Ελλάδα έχει 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Επίσης οι Βέλγοι έχουν χάσει στα τελευταία επτά εκτός έδρας ευρωπαϊκά τους ματς τα έξι έχοντας κερδίσει μόνο την Ζελέζνιτσαρ τον Αύγουστο του 2015.

Τέλος όμως η Σταντάρ έχει υποχρεώσει τον Παναθηναϊκό στην ήττα με το μεγαλύτερο σκορ εντός έδρας στο πλαίσιο του Europa League με τους Βέλγους να έχουν επικρατήσει του τριφυλλιού στο ΟΑΚΑ με 3-1 στις 11/3/2010 στο πλαίσιο των 16 του θεσμού.

Ένα ματς στο οποίο είχε αγωνιστεί ο Λέτο ο οποίος ανήκει και τώρα στο τριφύλλι αλλά και ο νυν τεχνικός διευθυντής των πράσινων Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ