ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η "αποκλειστικότητα" Γιαννακόπουλου και οι άμεσες κινήσεις

Η "αποκλειστικότητα" Γιαννακόπουλου και οι άμεσες κινήσεις
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και το κονσόρτσιουμ έθεσαν όρους στον Αλαφούζο για τον Παναθηναϊκό, ενώ αυξάνουν την πίεση στην Κυβέρνηση για να επισπεύσει τις εξελίξεις. Διαβάστε στο Sport24.gr.

Δύο αποδέκτες είχε η επιστολή που έστειλε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και το κονσόρτσιουμ "Athens Alive", με την οποία γνωστοποίησαν επίσημα την πρόθεση τους να εμπλακούν στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο πρώτος αποδέκτης είναι ο άμεσος, ο Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος παρέλαβε την επιστολή και ο δεύτερος είναι έμμεσος, η Κυβέρνηση, αφού από αυτή θα εξαρτηθεί το ενδιαφέρον για την ομάδα ποδοσφαίρου.

Αναφορικά με τον Γιάννη Αλαφούζο, ο Γιαννακόπουλος και το επενδυτικό σχήμα τον ενημέρωσαν εν συντομία για το σχέδιο τους και υπό ποιες προϋποθέσεις θα τελεσφορήσει. Όμως, στο πιο σημαντικό σημείο της επιστολής τους, ζητούν την «αποκλειστικότητα» του Αλαφούζου έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση...

ΟΙ ΟΡΟΙ ΣΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ

Συγκεκριμένα, το κονσόρτσιουμ θέτει δύο όρους στον Αλαφούζο. Ο ένας είναι να μην συζητήσει ο εφοπλιστής με άλλον ενδιαφερόμενο για τη μεταβίβαση των μετοχών του και άλλος, να μην εκποιήσει περιουσιακό στοιχείο της ομάδας, χωρίς τη συναίνεση του επενδυτικού σχήματος. Εφόσον ο Αλαφούζος αποδεχτεί τους δύο όρους, τότε αυτοί θα ισχύουν μέχρι τις 31 Ιουλίου και θα ανανεωθούν για άλλο ένα τρίμηνο, αν διαρκεί ακόμα η εκκρεμότητα με το ΟΑΚΑ.

Από εκεί και πέρα, η κοινοπραξία επισημαίνει στον Αλαφούζο ότι με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Κυβέρνηση, θα πραγματοποιήσει έλεγχο στα οικονομικά της ΠΑΕ και θα ζητήσει την έγγραφη εγγύηση του ότι τα στοιχεία είναι ακριβή και αληθινά. Επίσης, υπενθυμίζει στον Αλαφούζο ότι έχει δεσμευτεί να αναλάβει την αποπληρωμή χρεών ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

Πλέον, το ζητούμενο είναι πως θα αντιδράσει ο Γιάννης Αλαφούζος στις απαιτήσεις του κονσόρτσιουμ. Κυρίως, από τη στιγμή που δεν έχει καμία εγγύηση ότι το πρότζεκτ θα τελεσφορήσει και δεν παρέχεται καμία αντίστοιχη εξασφάλιση από τους ενδιαφερόμενους.

Διότι ίσως στο μεσοδιάστημα που το κονσόρτσιουμ θα διαπραγματεύεται με την Κυβέρνηση, να παρουσιαστεί ένας άλλος επιχειρηματίας και να ζητήσει τις μετοχές του Αλαφούζου. Τι θα πράξει σε αυτή την περίπτωση ο εφοπλιστής, ο οποίος επείγεται να απεμπλακεί από την ΠΑΕ; Πάντως, ο Αλαφούζος αναμένεται να στείλει απαντητική επιστολή στις επόμενες ημέρες, οπότε θα φανεί η αντίδραση του...

Η ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ασφαλώς, το κονσόρτσιουμ θέλει να ασκήσει πίεση στην Κυβέρνηση, έστω και εμμέσως. Επειδή ναι μεν απευθύνεται στον Αλαφούζο ζητώντας την "αποκλειστικότητα", αλλά τονίζει πως όλα τελούν υπό την αίρεση της συμφωνίας για το ΟΑΚΑ. Συνεπώς, στους οπαδούς του Τριφυλλιού δημιουργείται η αίσθηση ότι τα περισσότερα εξαρτώνται από την Κυβέρνηση, η οποία θα αναγκαστεί να ασχοληθεί πιο πολύ με το πρότζεκτ και να δώσει απαντήσεις για το "Athens Alive".

ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ

Επισήμως, το επενδυτικό σχήμα θα αναμειχθεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός μόνο εφόσον εξασφαλίσει τη χρήση του ΟΑΚΑ. Μέχρι τότε, δεν προτίθεται να έχει οποιαδήποτε ανάμειξη και το βάρος παραμένει στον Γιάννη Αλαφούζο. Ωστόσο, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βλέποντας τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί και γνωρίζοντας ότι η συμφωνία για το "Athens Alive" θα χρειαστεί αρκετούς μήνες, εξετάζει τρόπους για να βοηθήσει άμεσα.

Η προοπτική να εμπλακεί τώρα η κοινοπραξία στην ΠΑΕ μοιάζει αρκετά δύσκολη. Αντίθετα, ίσως μία ταμειακή διευκόλυνση ή μία πιο ξεκάθαρη γραπτή τοποθέτηση για την διάθεση της να καταστεί μεγαλομέτοχος, να ήταν πιο εφικτές λύσεις. Ο Γιαννακόπουλος έχει επαφές με τους συνεργάτες του στο εξωτερικό και διερευνά εάν μπορούν να βρεθούν λύσεις.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ