ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η απάντηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην ΕΠΟ

Η απάντηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην ΕΠΟ
Αλαφούζος INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης απευθύνθηκε προσωπικά στον Γιάννη Αλαφούζο για την πιθανότητα της αποχώρησης του Παναθηναϊκού από τη Superleague και η απάντηση ήρθε από την ΠΑΕ σε έντονο ύφος προς την ΕΠΟ.

Ανήμερα της συνάντησης των Γιάννη Αλαφούζου, Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη, από τον Παναθηναϊκό είχαν διοχετεύσει μία διαρροή προς τον Τύπο αναφορικά με τις σκέψεις για τη μη συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της Superleague τη σεζόν 2015-2016.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι στο Τριφύλλι θεωρούν αναξιόπιστη τη διοργάνωση, καθώς και τη διοργανώτριες αρχές ΕΠΟ και Superleague, για αυτό και οδηγούνται στη μελέτη ακραίων λύσεων, όπως της αποχώρησης της ομάδας.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα για τις κινήσεις των ανθρώπων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η ΕΠΟ ζήτησε με επίσημο τρόπο να μάθει τις σκέψεις τους.

Με προσωπική επιστολή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης, απευθύνθηκε στον Γιάννη Αλαφούζο και επιθυμεί να μάθει τις προθέσεις του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ώστε, να προχωρήσει και στην εφαρμογή των κείμενων κανονισμών.

Αναλυτικά η επιστολή:

Η απάντηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην ΕΠΟ

Από τον Παναθηναϊκό αντέδρασαν και αφού έδωσαν την επιστολή στη δημοσιότητα, εξέδωσαν μία ανακοίνωση-απάντηση σε αυστηρό ύφος προς την ΕΠΟ.

Στο περιεχόμενο, κατηγορούν τον Γκιρτζίκη για το πως αντιλαμβάνεται το ρόλο του και του επισημαίνουν να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η από 26.06.2015 (αρ.πρωτ. 19697) επιστολή της ΕΠΟ προς τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταδεικνύει τον τρόπο, που ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αντιλαμβάνεται τη λειτουργία του θεσμικού του ρόλου.

Επισημαίνουμε ότι θα ήταν φρονιμότερο κι επωφελέστερο για την ακεραιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ να μην εξαντλεί την αγωνία του σε δημοσιεύματα πιθανολογούμενων προθέσεων του Παναθηναϊκού σε ένα Πρωτάθλημα, που διοργανώνεται από τη Superleague, για την εφαρμογή του Καταστατικού και των Κανονισμών της ΕΠΟ, καθώς και την ενημέρωση των υπερεθνικών ποδοσφαιρικών αρχών, αλλά σε πραγματικά ζητήματα, όπως τη διαφθορά που μαστίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις βαρύτατες ποινικές κατηγορίες που έχουν αποδοθεί σε ποδοσφαιρικούς παράγοντες του Πρωταθλήματος αυτού, αλλά και σε στελέχη της Ομοσπονδίας.

Να φροντίσει ο κ. Πρόεδρος της ΕΠΟ πρωτευόντως τα του οίκου του, ώστε να επιλαμβάνονται τα αρμόδια εσωτερικά πειθαρχικά όργανα με την υποχρέωση πίστης και επιμέλειας που επιβάλλει το αυτοδιοίκητο για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και την ακεραιότητα των Πρωταθλημάτων, καθώς και να μην ενημερώνονται οι υπερεθνικές αρχές με τουλάχιστον ανακριβείς και ελλιπείς αναφορές από τα επιφορτισμένα με τη διασφάλιση τήρησης της νομιμότητας όργανα της ΕΠΟ.

Τέλος, όποια τυχόν απόφαση της ΠΑΕ αφορά στην ΕΠΟ, να είναι βέβαια η Ομοσπονδία ότι θα τους γνωστοποιείται πάντα με τον πλέον επίσημο κι ενδεδειγμένο τρόπο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ