ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η αντίδραση του Αλαφούζου για την "Pan Asian"

Η αντίδραση του Αλαφούζου για την "Pan Asian"
Αλαφούζος EUROKINISSI

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sport24.gr για το πώς σχολιάζει ο Γιάννης Αλαφούζος τα δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών και την αλλαγή στάσης του στο ιδιοκτησιακό.

Η ΠΑΕ διέψευσε το απόγευμα της Δευτέρας (16/4) ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η "Pan Asian Investments" έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στον Γιάννη Αλαφούζο για τις μετοχές του και μεταξύ των δύο πλευρών εξελίσσεται διαπραγμάτευση.

Επισήμως, ο Αλαφούζος δεν σχολιάζει τις κατά καιρούς φήμες που διαδίδονται, ωστόσο ανεπισήμως για πρώτη φορά παραδέχεται ότι υπάρχει σοβαρή συζήτηση με επενδυτή από το εξωτερικό. Ο εφοπλιστής έχει διαπιστώσει ότι ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ επιθυμεί να ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό και συνομιλεί απ' ευθείας με τον ίδιο για την υπόθεση.

Από εκεί και πέρα, ο Αλαφούζος δεν μπαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες, ούτε επιβεβαιώνει ότι έχει τελεσίγραφο για τις συζητήσεις έως τις 15 Μαΐου. Άλλωστε, θεωρεί ότι τέτοια deal κλείνουν μακριά από την επικαιρότητα και προτίθεται να το τηρήσει.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ

Πάντως, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο Αλαφούζος δεν αποδέχτηκε την πρόταση του Πιεμπονγκσάντ, αλλά προέβαλλε μεγαλύτερες απαιτήσεις. Διότι η αντίδραση του εφοπλιστή έρχεται σε αντίθεση με την μέχρι πρότινος στάση του, όταν απλά έψαχνε κάποιον για να μεταβιβάσει τις μετοχές του και δεχόταν να αναλάβει χρέη ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Αλαφούζος παραχωρούσε το μετοχικό μερίδιο του, όμως πλέον το πουλάει και αυτό αλλάζει τα δεδομένα...

Από εκεί και πέρα, ίσως οι συνομιλίες με το επενδυτικό σχήμα του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ να είναι ο λόγος που ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει γράψει απαντητική επιστολή στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν σκοπεύει να δεσμευτεί με αποκλειστικότητα στον φαρμακοβιομήχανο, ειδικά όταν δεν τίθεται σαφές χρονοδιάγραμμα και η πρόταση για το ποσοστό του τελεί υπό την αίρεση του ΟΑΚΑ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ