ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η ανθρωπογεωγραφία του "πράσινου" ρόστερ

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αναλύει τι ισχύει με κάθε ποδοσφαιριστή του ρόστερ του Παναθηναϊκού και καταγράφει πώς διαμορφώνεται η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη για το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Για άλλη μία μεταγραφική περίοδο, το ρόστερ του Παναθηναϊκού θα έχει πολλές ανακατατάξεις. Παίκτες έχουν ήδη φύγει, άλλοι περιμένουν με τη βαλίτσα στο χέρι, ενώ έχει ανακοινωθεί η πρώτη μεταγραφή του Ιανουαρίου. Το σίγουρο είναι ότι ο Ουζουνίδης θα σχηματίσει ξανά μία νέα ομάδα και έχει δύσκολο έργο, ενώ ακόμα δεν ξέρει ποιους υπολογίζει.

Το Sport24.gr εξηγεί τι ισχύει με κάθε ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και καταγράφει πως θα διαμορφωθεί το έμψυχο δυναμικό:

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΙΟΥΔΗΣ

Πλέον, είναι ο "νούμερο ένα" του Παναθηναϊκού και δεν τίθεται κανένα θέμα αποχώρησης του. Απλώς, εφόσον ο Βλαχοδήμος δεν μετακομίσει άμεσα στη Λισαβόνα, τότε θα μοιραστούν τα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ

Ο Βλαχοδήμος θέλει να ενταχθεί άμεσα στη Μπενφίκα, αλλά ο προπονητής της δεν συμμερίζεται την ίδια άποψη. Λογικά, θα μείνει στον Παναθηναϊκό, αλλά πλέον είναι η εναλλακτική επιλογή και θα πάρει λιγότερο χρόνο από τον Διούδη.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΤΣΑΡΗΣ

Ιεραρχικά ο τρίτος των γκολκίπερ, που δεν θα παίξει εκτός και αν συμβούν τα απίθανα... Ωστόσο, παραμένει στο ρόστερ με την προοπτική να χριστεί ως ο δεύτερος στη σειρά το επόμενο καλοκαίρι.

ΜΑΤΙΑΣ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

Ο Σουηδός είναι αποδεδειγμένα ποιοτικός ποδοσφαιριστής, αλλά στον Παναθηναϊκό δεν έχει δείξει το παραμικρό. Διαθέτει υψηλό συμβόλαιο, με αποδοχές που ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ και εφόσον βρεθεί λύση για την αποδέσμευση του ή έρθει μία πρόταση, τότε θα αποχωρήσει.

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΙΝΣΟΥΑ

Μετά την εξέλιξη με τον Χουλτ, είναι ο μόνος αριστερός μπακ στο ρόστερ. Μένει και θα πάρει φανέλα βασικού, εκτός και αν συμβεί κάτι συγκλονιστικό. Ίσως όμως να του προταθεί μείωση αποδοχών, αφού αμείβεται με 350.000 ευρώ ετησίως.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ

Ο Ουζουνίδης τον έθεσε εκτός ομάδας, αυτός έκανε προσφυγή και το μοναδικό ζητούμενο είναι εάν η σχέση του με τον Παναθηναϊκό θα τελειώσει με συμβιβασμό ή με δικαστική απόφαση.

ΝΟΥΝΟ ΡΕΪΣ

Φιλότιμος, προσπαθεί να κάνει ότι του πει ο προπονητής, αλλά με αποδοχές που φτάνουν τις 250.000 ευρώ, δεν έχει θέση στο ρόστερ. Η διοίκηση συζητά με τον ατζέντη του για να λύσουν το συμβόλαιο και ο Πορτογάλος θα αποχωρήσει σύντομα.

ΤΑΣΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Με τις ανακατατάξεις στο κέντρο της άμυνας, ο Αυλωνίτης υπολογίζεται ως βασικός από εδώ και πέρα. Συνεχίζει κανονικά στο ρόστερ.

ΝΙΚΛΑΣ ΧΟΥΛΤ

Ο Σουηδός αριστερός μπακ επέλεξε την αποχώρηση, μέσω της προσφυγής που κατέθεσε. Απομένει να φανεί εάν θα δικαιωθεί αυτός ή η ΠΑΕ θα πάρει κάποια χρήματα για τη μεταγραφή του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ

Ήρθε το καλοκαίρι και καλύπτει όποιο κενό παρουσιαστεί στην άμυνα. Θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό και θα έχει ακόμα πιο ενεργό ρόλο.

ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΜΟΛΕΝΤΟ

Ο Βραζιλιάνος μετράει μέρες στον Παναθηναϊκό. Θα πουληθεί σίγουρα, απλώς δεν έχει ξεκαθαρίσει η ομάδα που θα τον αγοράσει, ενώ η εμφάνιση του στην Τούμπα ήταν λογικά η τελευταία με την πράσινη φανέλα.

ΟΥΣΜΑΝ ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ

Είναι ένα από τα λίγα "ασημικά" του ρόστερ και με μία καλή πρόταση, θα πουληθεί προκειμένου να μπουν έσοδα στο ταμείο. Ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο στη διοίκηση, παρά μόνο φιλολογικό ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Ο νεαρός στόπερ έχει μία τελευταία ευκαιρία να ανατρέψει την άποψη του Ουζουνίδη, αφού δεν προβλέπεται να "σπάσει" το συμβόλαιο του έξι μήνες πριν από τη λήξη του.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Η πρώτη χειμερινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού, με τον 30χρονο αμυντικό να προαλείφεται για το κέντρο και για το αριστερό άκρο της άμυνας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΩΝΗΣ

Ο 24χρονος αμυντικός χαφ θα εξαντλήσει το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό, που λήγει τον Ιούνιο. Πλέον, με δεδομένο ότι οι επιλογές στη μεσαία γραμμή θα μειωθούν, θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

ΑΝΤΟΝΙ ΜΟΥΝΙΕ

Αποκτήθηκε με πολλές προσδοκίες, όμως έχει βοηθήσει ελάχιστα. Έχει υψηλές αποδοχές, όμως θα μείνει και ο Ουζουνίδης θα ψάξει περισσότερα πράγματα από την ποιότητα του. Πλέον, ο Μουνιέ θα είναι από τους πιο καλούς παίκτες, αλλά θα πρέπει να το δείξει.

ΟΣΚΑΡ ΧΙΛΙΕΜΑΡΚ

Ο Σουηδός έχει "τελειώσει" στη συνείδηση του Ουζουνίδη και απομένει η διακοπή του δανεισμού του από τη Τζένοα, ώστε να ολοκληρωθεί η παρουσία του στον Παναθηναϊκό. Ίσως μείνει μερικές μέρες ακόμα, αλλά δεν αλλάζει κάτι.

ΡΟΜΠΙΝ ΛΟΥΝΤ

Ο Φιλανδός χαφ έχει ζητήσει να πάρει μεταγραφή και λογικά αυτό θα συμβεί, ώστε να φέρει χρήματα στην ΠΑΕ. Ωστόσο, είναι επαγγελματίας και μέχρι να φύγει, θα χρησιμοποιείται από τον Ουζουνίδη. Τουλάχιστον, αυτό ίσχυε μέχρι τώρα.

ΛΟΥΚΑΣ ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ

Ένας από τους δύο παίκτες που μπορούν να φέρουν αρκετά χρήματα από την πώληση τους. Ο Ουζουνίδης θα ήθελε να τον κρατήσει, γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να τον αναπληρώσει, αλλά εάν μία ομάδα προσφέρει πολλά χρήματα για να τον αποκτήσει, τότε ο Αργεντινός θα πουληθεί.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ

Ο δεύτερος που μπορεί να φέρει πολλά χρήματα με την πώληση του. Ο Ουζουνίδης επιθυμεί την παραμονή του, ο Κουρμπέλης δεν "ψήνεται" να φύγει από τώρα, αλλά μία υψηλή προσφορά από το εξωτερικό μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

ΦΑΝΗΣ ΤΖΑΝΔΑΡΗΣ

Με τις αποχωρήσεις, αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Ο Τζανδάρης έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει και ο Ουζουνίδης περιμένει λύσεις από αυτόν.

ΓΙΑΚΟΥΜΠΑ ΣΙΛΑ

Αποφάσισε να μην επιστρέψει από την άδεια των Χριστουγέννων και ζήτησε τη διακοπή του δανεισμού του. Ο Ουζουνίδης δεν χαλάστηκε ιδιαιτέρως από την εξέλιξη, ενώ και η διοίκηση θα εξοικονομήσει ένα σημαντικό μέρος από τις 600.000 ευρώ που θα κόστιζε ο Αφρικανός με την Εφορία.

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

Λογικά δεν θα φύγει, αλλά δύσκολα θα μπει στο ροτέισον του Ουζουνίδη. Ο νεαρός αμυντικός χαφ δεν έχει πάρει ευκαιρίες μέχρι τώρα.

ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΟΒΑΝΗΣ

Μένει στον Παναθηναϊκό και ο χρόνος συμμετοχής του θα αυξηθεί. Παράλληλα, όμως, θα αυξηθούν οι απαιτήσεις και ο Χατζηγιοβάνης πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές.

ΟΜΡΙ ΑΛΤΜΑΝ

Ο Ισραηλινός έχει δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει, όμως σε άλλα ματς είναι αρνητικός. Θα μείνει στο ρόστερ και υπολογίζεται ως βασικός από τον Ουζουνίδη.

ΜΠΡΑΪΑΝ ΚΑΜΠΕΣΑΣ

Υπάρχουν μερικές συζητήσεις για να "σπάσει" ο δανεισμός του από την Αταλάντα, όμως το επικρατέστερο σενάριο είναι να συνεχίσει στο ρόστερ. Ο Καμπέσας θα ενεργοποιηθεί περισσότερο και ο Ουζουνίδης θα ζητήσει πιο πολλά πράγματα.

ΑΝΤΡΕΣ ΤΣΑΒΕΣ

Ο Αργεντίνος δεν πρόκειται να γυρίσει από το Μπουένος Άιρες και το μόνο που εκκρεμεί, είναι το πως θα πάρει μεταγραφή σε άλλη ομάδα.

ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΝΕΒΕΣ

Στις 31/12 ολοκληρώνεται ο δανεισμός του και αρχίζει το κανονικό συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό. Ο Βραζιλιάνος έχει εκφράσει μερικές ανησυχίες, αλλά λογικά θα συνεχίσει στο ρόστερ και θα αγωνιστεί μετά τον Μάρτιο.

ΓΚΙΓΕΡΜΟ ΜΟΛΙΝΣ

Ο ξένος με την πιο "παναθηναϊκή" συμπεριφορά. Δεν έχει κάνει ούτε σκέψη να μείνει και είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει με σκοπό να βοηθήσει την ομάδα αγωνιστικά και έξωαγωνιστικά. Είναι ο πραγματικός αρχηγός της.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΙΣΠΑΣ

Ο νεαρός στράικερ θα έχει τις ευκαιρίες του και ο Ουζουνίδης δείχνει να τον πιστεύει. Από εκεί και πέρα, τα περαιτέρω θα εξαρτηθούν από την απόδοση και την παραγωγικότητα του, διότι ένας στράικερ πρέπει να πετυχαίνει γκολ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ

Ο νεαρός εξτρέμ έκανε το ντεμπούτο του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και θα αγωνιστεί ξανά στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Υπολογίζεται κανονικά από τον Ουζουνίδη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ