ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η αλήθεια για το συμβόλαιο του Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό

Contract Signing Concept Photo. Contract Agreement and Fountain Pen Closeup. Sepia Color Grading.
Contract Signing Concept Photo. Contract Agreement and Fountain Pen Closeup. Sepia Color Grading. TOMASZ ZAJDA - FOTOLIA

Το Sport24.gr αποκαλύπτει την αμοιβή του Αντρέα Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό, αλλά και την... απουσία οψιόν και ρήτρας στο συμβόλαιό του.

Πολύς ντόρος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα σχετικά με το συμβόλαιο του Αντρέα Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό. Αν, δηλαδή, υπάρχει οψιόν για ανανέωση στο συμβόλαιό του, αν έχει μπει ρήτρα αποδέσμευσης σε αυτό, την ίδια ώρα που τα δημοσιεύματα για το ενδιαφέρον της Αταλάντα δίνουν και παίρνουν.

Πολλά από όλα αυτά προέρχονται από την Ιταλία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα fcinter1908.it, για παράδειγμα, η συμφωνία του "τριφυλλιού" με τον "Στράμα" προέβλεπε όρο αποδέσμευσης, εφόσον δεχόταν πρόταση από κάποια σημαντική ιταλική ομάδα.

Η Corriere Dello Sport φιλοξένησε ρεπορτάζ για τον Αντρέα Στραματσόνι και το ενδιαφέρον της Αταλάντα. Στο δημοσίευμα, αναφέρεται ότι ο Ιταλός έχει υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών, με αποδοχές ύψους 1,6 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν και με όρο ο οποίος του επιτρέπει να αποδεσμευτεί, εφόσον δεχτεί πρόταση από ομάδα της Serie A ή της Premier League!

Οι πληροφορίες του Sport24.gr αναφορικά με το συμβόλαιο που υπέγραψε ο 40χρονος τεχνικός είναι διαφορετικές από όσα γράφονται τον τελευταίο καιρό στη γείτονα χώρα. Ο Ρωμαίος προπονητής υπέγραψε για 1,5 χρόνο, κλειστό συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό. Δεν υπήρχε, δηλαδή, οψιόν ανανέωσης για έναν επιπλέον χρόνο στο τέλος της τρέχουσας σεζόν (2015-2016).

Όσο για τις αποδοχές του προπονητή των "πρασίνων"; Αυτές φτάνουν τις 700.000 ευρώ "καθαρά" για ενάμιση χρόνο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Από τη μέρα λοιπόν που "έπιασε" δουλειά στον Παναθηναϊκό μέχρι τέλη Ιουνίου 2017, ο Στραματσόνι θα λάβει συνολικά 700.000 ευρώ από την ΠΑΕ. Πάμε τώρα και στη ρήτρα αποδέσμευσης για την οποία μιλούν στην Ιταλία.

Ο Στραματσόνι όντως ζήτησε να μπει τέτοιος όρος στο συμβόλαιό του, όταν συζητούσε με τους διοικούντες την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αν δηλαδή προέκυπτε πρόταση από άλλη ομάδα που θα τον ικανοποιούσε (δεν μιλούσε για πρόταση από συγκεκριμένη αγορά, π.χ. Premier League, Primera Division, αλλά από οποιαδήποτε χώρα και ομάδα), τότε να έλυνε το συμβόλαιο με το "τριφύλλι" και να έφευγε από τον Παναθηναϊκό (προφανώς και θα αποζημιωνόταν ο η "πράσινη" ΠΑΕ). Αυτό ωστόσο, δεν το έκαναν δεκτό οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού.

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ