ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η ακτινογραφία του Παναθηναϊκού στους Ισπανούς από τον Χιμένεθ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏ - ÁÅÊ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ φιλοξενήθηκε στην ισπανική "Correo" και ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια τον Παναθηναϊκό, ενόψει των αναμετρήσεων με την Μπιλμπάο.

Αποθέωσε τον Ζέκα, τοποθέτησε τον Μαρίνο Ουζουνίδη στην ισπανική σχολή προπονητών και προειδοποίησε την Μπιλμπάο: "Η Αθλέτικ είναι το φαβορί αλλά δεν θα προκριθεί αν δεν μοχθήσει".

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, ανέλυσε στην "Correo" τον Παναθηναϊκό ενόψει των διπλών αναμετρήσεων με τους Βάσκους για τα playofffs του Europa League.

Για την ομάδα: Ο δημοσιογράφος παρομοιάζει τις ελληνικές ομάδες όπως την Εθνική του Euro 2004. Σφικτές, με αυταπάρνηση, με το μυαλό στο να μην σε αφήσουν να παίξεις και το μότο 'αν είσαι καλός, έλα και νίκησέ με'. Ο Χιμένεθ προειδοποιεί ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει αυτή την προσέγγιση: "Είναι μία ισχυρή ομάδα στο γήπεδό της. Προσπαθεί να παίξει καλά, έχοντας ποιοτικούς παίκτες στη σύνθεσή της".

Για τον προπονητή: "Είναι από τους προπονητές στην Ελλάδα που βρίσκονται πιο κοντά σε αυτό που κάνουμε στην Ισπανία, να παίζουμε από πίσω. Πάντα έρχεται ένας παίκτης από το κέντρο για να πάρει την μπάλα και να χτίσει την επίθεση.

Για την άμυνα: Το ρεπορτάζ αναλύει τις πολύ καλές επιδόσεις την περσινή σεζόν και ο Χιμένεθ ξεκινά με τον Βλαχοδήμο. "Είναι γρήγορος και ευέλικτος και βγαίνει πολλές φορές εκτός εστίας για να βοηθήσει τους αμυντικούς όταν η μπάλα είναι πίσω". Συνεχίζει με τους στόπερ Κολοβέτσιο-Μολέδο που "είναι δυνατοί και προσπαθούν πάντα να βρουν στο γήπεδο τον Ζέκα". Ακολουθεί ο τραυματίας Κουλιμπαλί που "μου αρέσει ιδιαίτερα, είναι ο πιο επιθετικός μπακ. Πηγαίνει συνέχεια πάνω-κάτω". Ενώ ο δεξιός μπακ Χουλτ "είναι γρήγορος και πολύ επιθετικός".

Για τη μεσαία γραμμή: Ο τεχνικός της ΑΕΚ αποθεώνει τον Ζέκα που " είναι αυτός που χειρίζεται την ομάδα, πολύ καλός παίκτης και με σπουδαία ποιότητα. Είναι η ψυχή της ομάδας. Πάντα παίρνει πρώτος την μπάλα και κοιτάει να την δώσει. Ο παρτενέρ του ο Κουρμπέλης δεν είναι ακριβώς από πίσω του, αλλά παίζει στο ίδιο ύψος".

Για την επίθεση: Ο Μπεργκ έφυγε και ο Μανόλο λέει "ήταν ο καλύτερος που είχαν, ένας εξαιρετικός γκολτζής". Και αυτοί που υπάρχουν; "Ο Βιγιαφάνες παίζει πίσω από τον επιθετικό ή στα δεξιά. Παίζει πρόσωπο με την εστία. Ο Μόλινς δουλεύει πολύ και προσφέρει". Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος γράφει ότι ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στον Τσάβες, ενώ ο Αλτμάν αντικατέστησε τον Κλωναρίδη που πήρε ο Χιμένεθ στην ΑΕΚ.

Το ατού: "Αυτό που ξεχωρίζω στους παίκτες του Παναθηναϊκού είναι η πίστη που έχουν στο γήπεδό τους. Είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικοί. Η Μπιλμπάο είναι το φαβορί, αλλά πρέπει να μοχθήσει. Οι αντίπαλοι θα προσπαθήσουν να αντισταθμίσουν τη χαμηλότερή τους ποιότητα, με φοβερό πάθος, ενθουσιασμό και ένταση".

Κλείνοντας, ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ δίνει τη συμβουλή του: "Πρέπει να πάρετε αυτά τα ματς πολύ σοβαρά. Διεκδικήστε, πηγαίνετε πρώτοι σε κάθε μπάλα. Αν ισορρόπησετε την ένταση που θα βγάλουν, η ποιότητα θα είναι αυτή που θα κρίνει την πρόκριση".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ