ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η αιτία που ο Αλαφούζος παρέμεινε στο ΔΣ

Η αιτία που ο Αλαφούζος παρέμεινε στο ΔΣ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε την έκπληξη και διατήρησε την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ. Το Sport24.gr εξηγεί το γιατί.

Η παραμονή του Γιάννη Αλαφούζου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ προκάλεσε αμηχανία, αφού όλοι περίμεναν ότι δεν θα διατηρούσε την ιδιότητα του Συμβούλου. Άλλωστε, ο εφοπλιστής είναι αυτός που διακηρύσσει σε κάθε ευκαιρία ότι έχει τελειώσει από τον Παναθηναϊκό και δεν πρόκειται να ασχοληθεί περαιτέρω.

Οπότε, απολύτως φυσιολογικά, η είδηση ότι ο Αλαφούζος παρέμεινε στο ΔΣ που προέκυψε από την επαναληπτική ΓΣ της Δευτέρας (20/11), αποτέλεσε έκπληξη. Βέβαια, ακόμα κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό αφού πρέπει να τις μεταβιβάσει, ώστε να απαλλαγεί. Αντίθετα, είχε την επιλογή να μην πάρει μέρος στο νέο σχήμα, "κόβοντας" τον τελευταίο θεσμικό δεσμό του με την ομάδα.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Αρχικά, ο Αλαφούζος είχε καταλήξει να μην συνεχίσει στο ΔΣ και είχε κοινοποιήσει την απόφαση του, στους συνεργάτες του. Είχε προτιμήσει να αποστασιοποιηθεί πιο πολύ, ώστε να μην δώσει το παραμικρό δικαίωμα να του προσάψουν ότι ασχολείται εξ αποστάσεως. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν εκπροσωπήθηκε και στην πρώτη (13/11) Γενική Συνέλευση, προκαλώντας την αναβολή της λόγω έλλειψης απαρτίας.

Ωστόσο, στο διάστημα που μεσολάβησε, ο Αλαφούζος δέχτηκε πιέσεις από τους συνεργάτες του για να ανακαλέσει. Οι διοικούντες που έμειναν στην ΠΑΕ και θεωρούνται της επιρροής τους, ζήτησαν από τον μεγαλομέτοχο να μπει στο ΔΣ, έστω και τυπικά. Επειδή με την πλήρη απομάκρυνση του, όλη η προσοχή θα στραφεί πάνω τους και θα επωμιστούν μεγαλύτερες ευθύνες.

ΤΥΠΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Παρότι επιθυμούσε την απεμπλοκή του, ο Αλαφούζος κατανόησε την επιθυμία των συνεργατών του και αποφάσισε να τους στηρίξει με την παραμονή του στο ΔΣ. Βέβαια, επί της ουσίας δεν θα αλλάξει κάτι. Ο εφοπλιστής δεν σκοπεύει να μετέχει στις συνεδριάσεις, ούτε θα ζητά λόγο στην καθημερινότητα της ομάδας. Η παρουσία του στη σύνθεση του ΔΣ είναι τυπική...

Έτσι και αλλιώς, το επιτελείο του Αλαφούζου έχει καθορίσει τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ που θα καλυφθούν, προκειμένου να μην επηρεαστούν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του. Παρά τις εκκλήσεις, ο μεγαλομέτοχος δεν προτίθεται να πληρώσει άλλα χρήματα για τις ανάγκες του Παναθηναϊκού και οι Κωνσταντίνου και Τουμαζάτος είναι ενήμεροι. Τα δύσκολα έρχονται και πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ