ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Γυμνός" στον άξονα

"Γυμνός" στον άξονα
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός στο ματς με την Εστορίλ πλήρωσε απουσίες, επιλογές και το κακό πρόσωπο κάποιων παικτών που απέδωσαν κάτω του μετρίου.

Από την στιγμή που ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος και ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο Γιάννης Αναστασίου έχει επισημάνει με κάθε τρόπο την εμπιστοσύνη του στο υπάρχον ρόστερ έχοντας επαναλάβει αρκετές φορές ότι ο Παναθηναϊκός είναι πλήρης.

Σεβαστός ο λόγος για τον οποίο ο 42χρονος τεχνικός προβαίνει σε αυτή την κίνηση αλλά σεβαστή και η διαπίστωση πως κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές και πως οι πράσινοι δεν έχουν το βάθος του ρόστερ για να αντέξουν την φετινή σεζόν σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Και αν πέρσι τα κατάφεραν μια χαρά θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν ότι πέρσι υπήρχε ένα ματς κάθε εβδομάδα και έξι ολόκληρες μέρες για τον σχεδιασμό ενός αγώνα και την προετοιμασία των παικτών. Σε αντίθεση με φέτος όπου κάθε τρεις μέρες υπάρχει παιχνίδι είτε για το πρωτάθλημα, είτε για το Europa League.

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν είναι πλήρης αλλά έχει αρκετά κενά στο ρόστερ του και αυτό φάνηκε και από το ματς της Πέμπτης κόντρα στην Εστορίλ όπου το τριφύλλι εμφανίστηκε "γυμνό" στον άξονα.

Φυσικά όχι μόνο της απουσίας κάποιων παικτών αλλά και λόγω της κακής απόδοσης κάποιων άλλων και ίσως του ντεφορμαρίσματος και της κούρασης από τα τόσα παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα.

Κάθε προπονητής είθισται να λέει πως θέλει έναν παίκτη ηγέτη στον άξονα της ομάδας του εννοώντας κάτω από τα γκολπόστ, στα στόπερ, στην μεσαία γραμμή και στην κορυφή της επίθεσης.

Και όμως στην Πορτογαλία οι πράσινοι είχαν... μισό και αυτός ήταν ο Σίλντενφελντ που προσπαθούσε να κόβει όσο περισσότερο μπορούσε τις επιθετικές ενέργειες των αντιπάλων.

Το κενό στην επίθεση

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή ξεκινώντας από την επίθεση εκεί όπου υπάρχει ένα μεγάλο κενό μετά τον τραυματισμό του Μπεργκ. Κενό που δεν καλύφτηκε αρχικά γιατί δεν βρέθηκε ο κατάλληλος και γιατί ο Αναστασίου δεν ήθελε κάποιον παίκτη απλά για να γεμίσει το ρόστρ και που όπως όλα δείχνουν ο Πέτριτς είναι σκιά του καλού του εαυτού και δεν μπορεί να καλύψει την θέση του φορ. Ενώ ο Καρέλης είναι πολύ καλός, φιλότιμος και χρήσιμος αλλά θέλει μαζί του έναν ακόμα επιθετικό. Όπως δηλαδή πέρσι με τον Μπεργκ.

Δεν είχε αμυντικό χαφ

Στην μεσαία γραμμή ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει έναν παίκτη ηγέτη, τον Ζέκα που όμως στο ματς με την Εστορίλ δεν είχε τόσο καλή απόδοση, αλλά η θέση του άξονα έχει να κάνει κυρίως με τον παίκτη που παίζει ως αμυντικό χαφ. Και εκεί οι πράσινοι πλήρωσαν δυο πράγματα. Είτε την έλλειψη ενός ακόμα αμυντικού χαφ πίσω από τους Μέντες και Λαγό που θα μπορούσε να παίξει τώρα που υπήρχαν απουσίες ή την επιλογή του Αναστασίου που άφησε στον πάγκο τον Έλληνα άσο. Έλειπε από την ενδεκάδα ο παίκτης που θα "δαγκώσει" τον αντίπαλο, θα του βγουν τα πνευμόνια στο τρέξιμο και θα δώσει και καμία κλωτσιά.

Σίγουρα ο τεχνικός των πράσινων ξέρει καλύτερα από τον καθένα σε τι κατάσταση ήταν ο Λαγός και αν μπορούσε και για πόσο να παίξει. Αν δεν μπορούσε όμως και από τη στιγμή που δεν είχε τον Μέντες θα έπρεπε να βρει ένα "τρικ" για να καλύψει την θέση καθώς το δίδυμο Ζέκα-Πράνιτς δεν βγήκε καθόλου.

Δεν έχει βρει τον... βασικό

Για την άμυνα τα είπαμε εκεί που ο "Σίφο" προσπαθούσε αλλά δεν έφτανε. Στο τέρμα τώρα όπως όλα δείχνουν ο Παναθηναϊκός έχει θέμα. Και αυτό γιατί τόσο ο Κοτσόλης όσο και ο Στιλ όπως όλα δείχνουν δεν εμπνέουν 100% σιγουριά στον Αναστασίου και κατά συνέπεια και στην άμυνα. Και φυσικά τον Έλληνα "κίπερ" τον έχουμε δει με τα καλά του και τα στραβά του. Τον Βρετανό όμως όχι. Και σίγουρα τα δυο ματς με Ολυμπιακό Βόλου και Νίκη Βόλου που κράτησε το μηδέν δεν αποτελούν κριτήριο. Πρέπει όμως ένας εκ των δυο να στηριχθεί και να είναι ο "βασικός".

Κακοί και οι... έμπειροι

Το κακό βέβαια για το τριφύλλι και τον Αναστασίου στο ματς με την Εστορίλ ήταν πως πέρα από τον "γυμνό" άξονα του δεν είχε βοήθειες και από τους παίκτες που θα περίμενε ότι θα είναι μπροστάρηδες, τους πιο έμπειρους δηλαδή και μεγάλους σε ηλικία. Ο Πράνιτς ήταν ανύπαρκτος και οι Νάνο-Μπούρμπος κακοί.

Με τόσους παίκτες σε κακή μέρα οι πράσινοι δεν μπορούσαν να ζητήσουν και να διεκδικήσουν περισσότερα από την αναμέτρηση με την Εστορίλ.

Όσο για το πως θα φτιάξει αυτή η εικόνα σίγουρα ο Αναστασίου μάγος δεν είναι αλλά καλείται να βρει λύσεις μέσα από το ίδιο του το ρόστερ τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο που θα υπάρξει σίγουρα ενίσχυση του κατά τα άλλα πλήρους ρόστερ.

Η νοοτροπία του φαβορί

Κάτι που επίσης φάνηκε ότι πλήρωσε ο Παναθηναϊκός στο ματς με την Εστορίλ ήταν η νοοτροπία που φάνηκαν να έχουν οι πράσινοι του φαβορί. Ότι θα έπαιρναν το ματς μόνο με τις φανέλες και χωρίς να τρέξουν όλοι, χωρίς να προσπαθήσουν όλοι και χωρίς όλοι να δώσουν το 100% των δυνάμεων τους.

Είναι διαφορετικό να έχεις εμπιστοσύνη στα πόδια σου και τις δυνάμεις σου και διαφορετικό να θεωρείς ότι επειδή είσαι θεωρητικά το φαβορί θα κερδίσεις χωρίς να παίξεις και αυτό έγινε στην Πορτογαλία.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ