ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γράθια: "Ηγέτης ο Σέρχιο"

Γράθια: "Ηγέτης ο Σέρχιο"
Σέρχιο

Ο προπονητής της Μάλαγα, Χάβι Γράθια, σκιαγραφεί στο Sport24.gr το πρώτο φαβορί για την άμυνα του Παναθηναϊκού, Σέρχιο Σάντσεθ.

Συνεργάστηκαν με επιτυχία την σεζόν που πέρασε. Ο Χάβι Γράθια είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να «ακτινογραφήσει» τον Σέρχιο Σάντσεθ, πρώτο φαβορί για την άμυνα του Παναθηναϊκού, το εγκώμιο του οποίου πλέκει στο Sport24.grο προπονητής του στην Μάλαγα.

Υπό τις οδηγίες του πρώην τεχνικού των Ολυμπιακού Βόλου και Κέρκυρας, ο 29χρονος στόπερ «έγραψε» 21 συμμετοχές και 1.706 λεπτά, με τον Γκράθια να τον εμπιστεύεται τυφλά, αλλά να μην έχει την δυνατότητα να τον «χαρεί» περισσότερο, λόγω και κάποιων μυϊκών τραυματισμών που ταλαιπώρησαν τον Σάντσεθ στην διάρκεια της σεζόν.

Ο προπονητής της Μάλαγα δεν αποκλείει ανά πάσα στιγμή να κληθεί ο Σάντσεθ από τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στην Εθνική Ισπανίας, δηλώνει σίγουρος για την προσαρμογή του στην Ελλάδα και ότι είναι σε θέση να ξεχωρίσει στο πρωτάθλημά μας

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Σέρχιο Σάντσεθ;

«Είναι παίκτης με μεγάλη εμπειρία. Έζησε την καλύτερη εποχή του συλλόγου, αγωνιζόμενος και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πολύ ολοκληρωμένος. Γρήγορος, καλός στο ψηλό παιχνίδι, δυναμικός και με ποιότητα στα ανεβάσματά του, όταν ξεκίνησε την καριέρα του. Πολύ καλός παίκτης. Είναι ένας από τους καλύτερους σύγχρονους Ισπανούς στόπερ και δεν αποκλείω να κληθεί και στην Εθνική Ισπανίας. Μπορεί να αγωνιστεί και ως δεξί μπακ, το έχει κάνει άλλωστε και στο παρελθόν, αλλά η καλή του θέση είναι αυτή του κεντρικού αμυντικού, όπως άλλωστε έχει πει και ο ίδιος στο παρελθόν».

Και τα μειονεκτήματα;

«Έχει λίγα και δεν είμαι εγώ αυτός που θα τα πω. Προτιμώ να εκτιμήσω τα πολλά θετικά που είχε. Επαναλαμβάνω, είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής».

Μπορεί να εξελιχθεί σε ηγέτη της άμυνας του Παναθηναϊκού;

«Διαθέτει εμπειρία, δουλεύει πολύ και έχει την ιεραρχία για να κατευθύνει την αμυντική γραμμή. Διαθέτει προσωπικότητα για να το κάνει, αναμφίβολα. Και δεν θεωρώ πως θα έχει προβλήματα για να προσαρμοστεί στην Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Παρουσίασε κάποια προβλήματα τραυματισμού στην διάρκεια της σεζόν;

«Του προσφέρθηκε ανανέωση συμβολαίου με την Μάλαγα, αλλά ο παίκτης δεν αποδέχθηκε τους όρους της ανανέωσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι είχε κάποιο πρόβλημα, σε ότι έχει να κάνει με τραυματισμούς. Τελείωσε την σεζόν αγωνιζόμενος και ήταν ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα».

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ