ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γουακάσο: "Χρειαζόμαστε τον τίτλο"

Γουακάσο: "Χρειαζόμαστε τον τίτλο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μουμπάρακ Γουακάσο εξήγησε τι σημαίνει το πρωτάθλημα, τόνισε πως η ήττα από τη Θέλτα πρέπει να ξεχαστεί και αναφέρθηκε στην προσαρμογή του στην Αθήνα.

Δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό στο Βίγκο, λόγω της αποβολής του εναντίον του Άγιαξ, όμως ο Μουμπάρακ Γουακάσο σχολίασε πως πρέπει να αντιδράσει η ομάδα. Ο Γκανέζος χαφ τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να συγκεντρωθεί στον Αστέρα και αναφέρθηκε στις συμβουλές που του έδωσε ο Εσιέν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γουακάσο στην κάμερα της Nova:

"Είδα όλο το παιχνίδι. Για μένα δεν παίξαμε άσχημα. Απλά δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τις πολλές ευκαιρίες που είχαμε για να "καθαρίσουμε" το παιχνίδι στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτός ήταν ο λόγος που χάσαμε. Μπορώ να πω ότι απόλαυσα τον τρόπο με τον οποίο έπαιξαν οι συμπαίκτες μου αλλά και την διάθεση που έδειξαν και το μαχητικό πνεύμα".

Ήταν κάποιες στιγμές που έβλεπες το ματς στην τηλεόραση που έλεγες θα ήθελα να ήμουν εκεί;
"Ναι το ευχόμουν. Αλλά δεν μπορούσα να κάνω και διαφορετικά γιατί υπήρχε και η τιμωρία μου από το ματς με τον Άγιαξ. Νοιώθω λυπημένος για τον εαυτό μου και την ομάδα που δεν μπορούσα να βοηθήσω".

Είσαι ένας παίκτης που παίζεις με πολύ ενέργεια και πάθος αλλά αυτό το πάθος σε οδηγεί και σε πολλές κίτρινες κάρτες, είναι αυτό κάτι που θέλεις να αποφύγεις στο μέλλον;
"Νομίζω ότι έτσι ξεκίνησα αλλά σιγά-σιγά αλλάζω και σταδιακά θα το βελτιώσω και στην πορεία δεν θα είναι έτσι τα πράγματα και θα αλλάξει αυτό".

Η ομάδα έχει λίγες ώρες να προετοιμαστεί για το επόμενο ματς, θεωρείς ότι η ήττα από την Θέλτα θα επηρεάσει την ομάδα και την ψυχολογία της;
"Για μένα νομίζω ότι αυτό δεν παίζει ρόλο. Αυτή είναι η δουλειά που έχουμε. Γνωρίζουμε προτού υπογράψουμε συμβόλαιο, ότι θα έχουμε πολλά παιχνίδια. Είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να ξεχάσουμε το ματς με τη Θέλτα και να επικεντρωθούμε στον αγώνα της Κυριακής, ώστε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Γιατί πραγματικά χρειαζόμαστε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα".

Είχατε ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και είστε στην κορυφή θεωρείς ότι μπορείτε να παραμείνετε πρώτοι μέχρι το τέλος;
"Ναι μπορώ να πω ότι τα πάμε καλά στο πρωτάθλημα. Όμως πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, να κρατήσουμε το μαχητικό μας πνεύμα επειδή ξέρουμε ότι θέλουμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα όπως κάθε καλή ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά μας και ακόμα και σε ένα άσχημο αποτέλεσμα να το ξεχνάμε και να κοιτάμε μπροστά".

Η μεταγραφή σου στον Παναθηναϊκό ήταν σαν ένα σήριαλ, πολλά επεισόδια μέχρι να ολοκληρωθεί. Μπορείς να μας περιγράψεις λίγο τι έγινε;
"Δεν έχω πολλά να πω για αυτό. Απλά να τονίσω ότι είμαι χαρούμενος που ήρθα εδώ και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν ήξερα τι θα συμβεί όπου και αν πήγαινα απλά να πω ότι εδώ έχω βρει μεγάλη εκτίμηση για τον τρόπο που με αγκάλιασε η ομάδα".

Όταν ήρθες, μας αποκάλυψες ότι μίλησες με τον Εσιέν για τον Παναθηναϊκό. Τι σου είπε;
"Όλα έχουν καλό τρόπο και κακό τρόπο. Μου είπε την αλήθεια για τον καλό τρόπο και τον κακό τρόπο. Στη ζωή ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Δεν έχουμε την ίδια συμπεριφορά, τον ίδιο χαρακτήρα. Είναι πιο μεγάλος από μένα και με έχει διδάξει, οπότε τον άκουσα και με άκουσε και αυτός. Του είπα ότι θέλω να έρθω εδώ και να δοκιμάσω πως είναι. Όσα καλά μου ανέφερε για τον Παναθηναϊκό τα έχω δει, αλλά ακόμα δεν έχω δει τα κακά. Δεν ξέρω τι έγινε με τον Εσιέν, αλλά τα πράγματα δεν θα γίνουν με τον ίδιο τρόπο. οπότε ίσως και να μην τα δω".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ