ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γκονζάλες: "Θα ήθελα να ήμουν στην κερκίδα"

Γκονζάλες: "Θα ήθελα να ήμουν στην κερκίδα"

Ο Έκι Γκονζάλες μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr για το "αιώνιο" ντέρμπι του Σαββάτου λέγοντας ότι ματς σαν και αυτό κρίνονται στο πάθος και τη θέληση και όχι στην ποιότητα των δυο ομάδων. Όσο για τη συμβουλή που έδωσε στον Αντρέα Στραματσόνι και τους παίκτες του τριφυλλιού; Να θυμούνται ότι παίζουν στον Παναθηναϊκό "που πρέπει πάντα να νικά".

Ζει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού μαζί με την οικογένεια του αλλά θα ήθελε το Σάββατο (21/11) το βράδυ να είναι στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και να παρακολουθήσει από την εξέδρα το "αιώνιο" ντέρμπι.

Ντέρμπι τα οποία τα έζησε σαν ποδοσφαιριστής του τριφυλλιού και κάποια απ' αυτά τα σημάδεψε με την απόδοση του, όπως για παράδειγμα τον τελικό του Κυπέλλου το 2004 με τους πράσινους να επικρατούν με 3-1 στη Νέα Σμύρνη, ή το 1-0 με σκόρερ τον Μιχάλη Κωνσταντίνου στη Λεωφόρο το 2005. Σε όσα αγωνίστηκε φρόντιζε πάντα να δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Και αν δεν ήταν σε καλή μέρα, σίγουρα ήταν ο πιο παθιασμένος απ' όσους αγωνίζονταν στον Παναθηναϊκό.

Αιτία το αργεντίνικο αίμα που κυλάει στις φλέβες του και φυσικά η παρουσία του σε ένα ντέρμπι καυτό, όπως αυτό της Μπόκα Τζούνιορς με την Ρίβερ Πλέιτ. Ο λόγος για τον Έκι Γκονζάλες ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Sport24 και μίλησε αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας για το ματς του Σαββάτου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Γκονζάλες: "Θα ήθελα να ήμουν στην κερκίδα"
INTIME SPORTS

Ο Έκι θυμήθηκε τα ντέρμπι που του έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη του, μας έβαλε στην ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή πριν την έναρξη ενός τόσο σπουδαίου ματς και αναφέρθηκε και στην παρουσία ενός Ιταλού προπονητή στον πάγκο του τριφυλλιού. Άλλωστε έχει παίξει στην Ιταλία με τη φανέλα της Φιορεντίνα ενώ και στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Αλμπέρτο Μαλεζάνι οπότε γνωρίζει τη φιλοσοφία ενός Ιταλού τεχνικού.

Ο Αργεντινός μάγος επισημαίνει ότι η διαφορά ποιότητας των ομάδων σε τέτοια ματς δεν παίζει ρόλο καθώς η θέληση και το πάθος μπορεί να επικρατήσουν ενώ τονίζει ότι του άρεσε περισσότερο να παίζει ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο παρά στο ΟΑΚΑ. Αυτό όχι μόνο για την ατμόσφαιρα αλλά και γιατί στο "Γ. Καραϊσκάκης" οι διαιτητές σφύριζαν πάντα υπέρ των "ερυθρόλευκων".

Επίσης αναφέρθηκε στις ομοιότητες του "αιώνιου" ντέρμπι με την αναμέτρηση Μπόκα-Ρίβερ και σε ερώτηση για το ποιες θα ήταν οι τελευταίες του κουβέντες στους παίκτες του τριφυλλιού πριν βγουν στον αγωνιστικό χώρο υποστήριξε ότι θα πρέπει να είναι έξυπνοι, να παίξουν με πάθος, να μην φοβηθούν να ρισκάρουν και κυρίως να θυμούνται από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ότι παίζουν στον Παναθηναϊκό.

Ποιο ντέρμπι σου έχει μείνει αξέχαστο και γιατί;
" Δεν είναι ένα, αλλά περισσότερα. Πρώτα απ' όλα θυμάμαι ένα που κερδίσαμε το Κύπελλο με 3-1. Είχαμε αγωνιστεί στο γήπεδο του Πανιωνίου και είχαμε παίξει πολύ καλά. Αυτό το ματς ήταν το επιστέγασμα μιας πολύ καλής πορείας και της επιστροφής μετά από αρκετά χρόνια χωρίς τίτλο και πάλι στην κορυφή νικώντας άνετα τον Ολυμπιακό.

Γκονζάλες: "Θα ήθελα να ήμουν στην κερκίδα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Επίσης θυμάμαι ένα ακόμα στην Λεωφόρο όπου νικήσαμε 1-0 και είχαμε παίξει εξίσου καλά. Ακόμα ένα εκτός έδρας ματς όπου είχα σκοράρει με πέναλτι αλλά στη συνέχεια ο ρέφερι ήταν καταστροφικός για εμάς και τα έδινε όλα στον Ολυμπιακό. Ήταν πολύ περίεργη η στάση του και γι' αυτό χάσαμε σε εκείνο το ματς".

Πώς είναι η ψυχολογία ενός παίκτη πριν από ένα ματς Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού;
" Συνήθως είσαι πολύ συγκεντρωμένος και αγωνιάς για να έρθει η ώρα του παιχνιδιού. Το πιο σημαντικό όμως είναι πριν τη μέρα του αγώνα. Να είσαι καλά προετοιμασμένος, να μην είσαι κουρασμένος και να δουλεύεις με συγκέντρωση όλη την εβδομάδα. Έτσι ώστε όταν έρθει εκείνη η μέρα να ξυπνήσεις και να είσαι 100% έτοιμος για να πας να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό".

Ένιωθες μεγαλύτερη πίεση αγωνιζόμενος εντός έδρας; Σε βάραινε η ατμόσφαιρα και η επιτακτική ανάγκη για τη νίκη;
" Όχι, φυσικά και όχι. Είναι πολύ καλύτερο να παίζεις στην Λεωφόρο η “πίεση” των οπαδών είναι καλή για την ομάδα και σε βοηθάει να παίζεις καλύτερα. Επίσης όταν παίζεις εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό είναι δεδομένο ότι οι ρέφερι θα σφυρίξουν υπέρ του Ολυμπιακού".

Έχεις παίξει στην Ιταλία, ξέρεις από Ιταλούς προπονητές, πού πιστεύεις ότι θα ρίξει το βάρος ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι;
" Δεν τον ξέρω τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού και τον τρόπο με τον οποίο παρατάσσει την ομάδα του. Αλλά όλοι οι Ιταλοί είναι προσεκτικοί σε θέματα τακτικής. Εκεί δίνουν το μεγαλύτερο βάρος της προετοιμασίας του αγώνα. Θα πρέπει όμως να περιμένουμε και να δούμε τι μπορεί να κάνει και να μην κριθεί από ένα μόνο ματς".

Πόσο μπορεί να επηρεάσει το γεγονός ότι θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού σε ένα ντέρμπι;
" Σίγουρα δεν είναι πολύ εύκολο να μπορέσει να περάσει στην ομάδα όλα όσα θα ήθελε στο διάστημα που θα είχε στην διάθεση του μέχρι την έναρξη του ντέρμπι. Θα πρέπει να περιμένουμε. Αυτό που πρέπει να ξέρει είναι ότι ο Παναθηναϊκός παίζει στο σπίτι του και πρέπει να κερδίσει το παιχνίδι".

Λεωφόρος ή ΟΑΚΑ ως έδρα για τα ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό;
" Εμένα μου αρέσει περισσότερο η Λεωφόρος επειδή οι θεατές είναι πιο κοντά στους ποδοσφαιριστές, τους ακούς, τους νιώθεις. Είναι ένα γήπεδο με ιστορία και εκεί το ευχαριστιόμουν περισσότερο".

Ο οργανωτής της ομάδας, το δεκάρι όπως εσύ, ποια προτεραιότητα έχει σε ένα ντέρμπι; Να δώσει ασίστ, να σκοράρει, να βοηθήσει στην άμυνα;
" Και τα δύο. Ήθελα και να δίνω πάσες αλλά και να σκοράρω. Βέβαια αυτό που κυρίως είχα στο μυαλό μου ήταν να παίξω καλά για να μπορέσω να οργανώσω το παιχνίδι καλύτερα για τους συμπαίκτες μου ώστε να παίξουν και αυτοί καλύτερα".

Ο Ολυμπιακός διαθέτει καλή ομάδα φέτος και έχει το απόλυτο στο πρωτάθλημα ενώ ο Παναθηναϊκός δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν. Στα ντέρμπι παίζει ρόλο η ποιότητα των ομάδων ή η θέληση και το πάθος στη διάρκεια των 90λεπτων;
"Τα ντέρμπι είναι διαφορετικά παιχνίδια. Φυσικά και δεν είναι το καλύτερο να μην είσαι σε καλή στιγμή την ώρα που θα έρθει ένα τέτοιο ματς αλλά όταν μπαίνεις στο γήπεδο για να παίξεις το ξεχνάς αυτό. Ένα καλό αποτέλεσμα είναι καλό για την ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Με το πάθος και τη θέληση που μπορεί να δείξουν οι παίκτες και την βοήθεια του κόσμου μπορείς να ξεπεράσεις τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στην ποιότητα των δυο ομάδων".

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ποδοσφαιριστές από την Αργεντινή στη σύνθεση του σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που έχεις τους Καμπιάσο, Τσόρι είναι αυτό αβαντάζ για τον αντίπαλο;
"Είναι καλοί παίκτες και οι δυο όχι επειδή είναι από την Αργεντινή αλλά λόγω της ποιότητας τους και φυσικά εγώ θεωρώ ότι είναι αβαντάζ για μια ομάδα να έχει παίκτες από την χώρα μου. Ελπίζω και εμείς να έχουμε σύντομα κάποιους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές".

Έχεις παίξει σε Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός αλλά και σε Μπόκα-Ρίβερ; Μοιάζουν αυτά τα παιχνίδια;
"Ναι, έχουν αρκετές ομοιότητες. Είναι παιχνίδια που κρίνονται στο πάθος και τη θέληση που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων και φυσικά με την εκατέρωθεν παρουσία των οπαδών τους. Παίζονται πολλά σε αυτά τα παιχνίδια. Όποιες κερδίσει έχει την ψυχολογία για την διάρκεια της σεζόν και φυσικά το ίδιο συμβαίνει και εδώ".

Έχεις ζήσει ντέρμπι ως παίκτης του Παναθηναϊκού θα ήθελες να παρακολουθήσεις και ένα από την εξέδρα της Λεωφόρου;
"Φυσικά και θα το ήθελα. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω ποτέ αλλά θα ήθελα να είμαι παρών στις εξέδρες της Λεωφόρου σε ένα ντέρμπι".

Γκονζάλες: "Θα ήθελα να ήμουν στην κερκίδα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αν ήσουν προπονητής του Παναθηναϊκού ποιες θα ήταν οι τελευταίες κουβέντες προς τους παίκτες σου πριν βγουν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;
"Θα τους έλεγα να παίξουν έξυπνα, να αγωνιστούν με πάθος και σε καμία στιγμή του αγώνα να μην φοβηθούν να βγουν στην επίθεση και να πάρουν τα απαραίτητα ρίσκα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα και όλοι πρέπει να παίζουν για τη νίκη και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να θυμούνται".

Ένιωσες ποτέ κίνδυνο για συμπαίκτες ή αντιπάλους από την ατμόσφαιρα σε ένα ντέρμπι;
"Σίγουρα στην Αργεντινή και στο Μπόκα-Ρίβερ τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα. Οπότε στην Ελλάδα δεν ένιωσα ποτέ κάποιο κίνδυνο, ποτέ κάποιο πρόβλημα. Αντιμετώπιζα αυτά τα παιχνίδια παίζοντας με πάθος και τα περίμενα με αγωνία.

Τα ευχαριστιόμουν μια εβδομάδα και δυο εβδομάδες πριν, ακόμα και όταν έβλεπα τον κόσμο του Παναθηναϊκού και μου μιλούσε για το ντέρμπι που έρχεται".

Είναι αλήθεια ότι πριν από ένα ντέρμπι σε συνάντηση με τους οπαδούς στην Παιανία είχες χτυπήσει το τραπέζι και είχες πει "Θα πάμε να τους... κερδίσουμε";
"Ναι, ναι τη θυμάμαι αυτή τη στιγμή. Είχαν έρθει οι οπαδοί μας και μας ζητούσαν να παίξουμε δυνατά για τη νίκη και εγώ τους είπα "Θα πάμε εκεί για να τους κερδίσουμε γιατί είμαστε μεγάλη ομάδα και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα". Μπορεί να είπα και τίποτα πιο "βαρύ" αλλά τώρα δεν το θυμάμαι".

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του Παναθηναϊκού;
"Να στηρίξουν την ομάδα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, να την βοηθήσουν να φτάσει στη νίκη με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν καθώς είναι οι καλύτεροι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού για την αγάπη που δείχνουν προς το πρόσωπο μου".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ