ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γκάμπριελ Σίλβα, Πούκι και μετά εξτρέμ

Γκάμπριελ Σίλβα, Πούκι και μετά εξτρέμ

Σημαντική είναι η σημερινή ημέρα (6/8) για τη συμφωνία του Παναθηναϊκού με την Ουντινέζε για την απόκτηση του Γκάμπριελ Σίλβα. Από αύριο (7/8) εξελίξεις με Πούκι, "τρέχει" και η υπόθεση του εξτρέμ.

Σε μίνι σίριαλ εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες για τον Παναθηναϊκό η υπόθεση της απόκτησης του 26χρονου Βραζιλιάνου αριστερού μπακ, Γκάμπριελ Σίλβα. Μολονότι οι "πράσινοι" έχουν συμφωνήσει εδώ και αρκετές ημέρες με την πλευρά του παίκτη, δεν έχει επέλθει οριστική συμφωνία με την Ουντινέζε.

Αν και το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο του 2018 και η ιταλική ομάδα δεν τον υπολογίζει στο ρόστερ της, η υπόθεση δεν έχει ολοκληρωθεί θετικά για τους "πράσινους" παρά τις καθημερινές συζητήσεις των τελευταίων ημερών. “Κολλάει” είτε στο ποσοστό μεταπώλησης που θέλει η Ουντινέζε (α λα Αμβούργο που είχε αφήσει ελεύθερο τον Μπεργκ), είτε στο μικρό buy out που ζητά.

Η σημερινή θεωρείται κρίσιμη μέρα, διότι αν το deal δεν κλείσει μέχρι το βράδυ, ο Παναθηναϊκός πιθανότατα δεν θα προλάβει να τον δηλώσει στη λίστα της UEFA για τις αναμετρήσεις με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία πρέπει να σταλεί μέχρι αύριο βράδυ (7/8).

Ο Ουζουνίδης θέλει να δηλωθεί (εκτός από τον Γιόχανσον ασφαλώς) και ο Βραζιλιάνος, ώστε να μείνει μία θέση κενή μέχρι μία ημέρα πριν από το πρώτο ματς (17 Αυγούστου στη Λεωφόρο) για την περίπτωση απόκτησης εξτρέμ έως τότε. Αν δεν προλάβει ο Γκάμπριελ, δεν είναι δεδομένο τι θα συμβεί για τη λίστα.

"ΤΡΕΧΕΙ" ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΞΤΡΕΜ

Παράλληλα με την υπόθεση του Γκάμπριελ και τις συζητήσεις με την Μπρόντμπι για τον Πούκι, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν από αύριο (7/8) μετά το σημερινό ντέρμπι της ομάδας του Φινλανδού φορ εναντίον της Κοπεγχάγης, οι πράσινοι "τρέχουν" και την υπόθεση του επιπρόσθετου εξτρέμ. Αυτή θα είναι πιθανότατα και η τελευταία μεταγραφική κίνηση της τρέχουσας σεζόν μετά του σέντερ φορ, εκτός κι αν προκύψει κάποια έκπληξη για τον κεντρικό άξονα στις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.

Ο νεαρός διεθνής Ούγγρος, Ρόλαντ Σάλαϊ, ο οποίος έχει προταθεί στους "πράσινους", είναι εντός της λίστας, αλλά δεν αποτελεί φαβορί. Οι "πράσινοι" ασχολούνται αυτή την περίοδο με πιο έμπειρο παίκτη (που αγωνίζεται στο Καμπιονάτο) και με άλλες δύο περιπτώσεις. Οι προτάσεις είναι αρκετές, αλλά ακόμη το θέμα δεν έχει μπει στην τελική ευθεία του.

OΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΚΑΙ Ο ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ

Προς το παρόν ο Παναθηναϊκός έχει δύο νεαρούς αυθεντικούς εξτρέμ (Καμπέσας – Χατζηγιοβάνη), τον Λουντ που προσώρας έχει πάρει τη θέση του Εμποκού στο αριστερό άκρο (και ανταποκρίνεται πολύ καλά καίτοι δεν είναι 100% ακραίος μεσοεπιθετικός) και τον Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος επίσης δεν είναι εξτρέμ, έκανε καλό β΄γύρο πέρυσι στη συγκεκριμένη θέση και εντός της εβδομάδας θα μάθει το πρόγραμμα των επόμενων ημερών.

Κι' αυτό, διότι θα υποβληθεί σε νέα μαγνητική τομογραφία, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο έχει υποχωρήσει το οστικό οίδημα στον αστράγαλό του. Έχει χάσει ο Αργεντινός όλη την προετοιμασία, ασκείται καθημερινά στο γυμναστήριο και με τρέξιμο/θεραπεία, αλλά αποκλείεται να είναι έτοιμος για το πρώτο ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο (έτοιμος θα είναι ο Κουτρουμπής) και ελάχιστες είναι οι πιθανότητες ετοιμότητάς του και για τη ρεβάνς της 25ης Αυγούστου στο “Σαν Μαμές”.

ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟ ΣΤΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός θα έχει μόνο μία ευκαιρία να “κατασκοπεύσει” δια ζώσης την αντίπαλό του, στο εντός έδρας φιλικό της, το προσεχές Σάββατο εναντίον της Αλαβές του Μουμπάρακ Γουακάσο. Χθες (5/8), ουδείς από τους "πράσινους" παρακολούθησε από κοντά την Αθλέτικ στη φιλική ήττα της από τη Λίβερπουλ (3-1) στο Δουβλίνο, σε παιχνίδι στο οποίο οι Βάσκοι αγωνίστηκαν με πολλούς αναπληρωματικούς.

Ο Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του ασφαλώς θα έχουν στα χέρια τους και τα DVD από τους δύο αγώνες της Αθλέτικ εναντίον της Ντινάμο Βουκουρεστίου (1-1 εκτός έδρας, 3-0 εντός έδρας), στον γ΄προκριματικό γύρο του Europa League.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ