ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γκαλίτσιος: "Μας είπαν ότι ο Πιεμπονγκσάντ θα βάλει αρκετά λεφτά την επόμενη πενταετία"

Sporting Lokeren player Giorgos Galitsios, left, challenges Legia Warsaw player Michal Kucharczyk during the Group L Europa League match between Sporting Lokeren and Legia Warsaw at Daknam Stadium in Lokeren, Belgium, Thursday Nov. 27, 2014. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
Γκαλίτσιος (AP PHOTO/GEERT VANDEN WIJNGAERT)

Ο Γιώργος Γκαλίτσιος, αμυντικός της Μουσκρόν στην οποία ιδιοκτήτης είναι ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ που θέλει να εμπλακεί στον Παναθηναϊκό, μίλησε στο Sport24.gr για τον Ταϊλανδό επιχειρηματία.

Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο για να αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Ταϊλανδός είναι και ιδιοκτήτης της βελγικής Μουσκρόν, ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο Γιώργος Γκαλίτσιος. Ο 32χρονος μπακ, μίλησε στο Sport24.gr για τον 63χρονο επιχειρηματία, ο οποίος επισήμως στις 26 Μαρτίου κατέστη ο μεγαλομέτοχος της Μουσκρόν. Παραδέχτηκε ότι δεν τον έχει συναντήσει από κοντά, αλλά μεταφέρει όσα έχει ακούσει γι' αυτόν.

Ο Λαρισαίος πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού ανέφερε: " Δεν έχει εμφανιστεί ακόμη σε εμάς τους ποδοσφαιριστές, αλλά μας έχουν πει ότι θα έρθει να μιλήσει. Με τον CEO που έχω κατ' ιδίαν συζητήσεις, μου έχει πει ότι μπήκε για το καλό της ομάδας, ότι θα επενδύσει και ότι θέλει να ανεβάσει επίπεδο τη Μουσκρόν. Ότι μέσα σε πέντε χρόνια θέλει να βάλει αρκετά λεφτά στην ομάδα. Δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικά.

Από ό,τι έχω καταλάβει, είναι άνθρωπος που θέλει να επενδύσει στο ποδόσφαιρο, που γνωρίζει από ποδόσφαιρο και έχει πολύ καλές επαφές σε όλο τον κόσμο με δυνατούς ανθρώπους στο χώρο. Η ομάδα είναι πολύ οργανωμένη. Μιλώντας και με τον τεχνικό διευθυντή, έμαθα ότι θα βάλει χρήματα για να φέρει παίκτες που θα ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας. Ότι από το καλοκαίρι και μετά θα φανεί αυτό με τις προσθήκες που θα γίνουν".

Ερωτώμενος για τον λόγο που πιστεύει ότι ο Πιεμπονγκσάντ διάλεξε την Μουσκρόν και όχι άλλη ομάδα, ο Γκαλίτσιος απάντησε: " Δεν ξέρω αν άλλες βελγικές ομάδες ήταν διαθέσιμες για να αλλάξουν ιδιοκτησιακό καθεστώς. Προφανώς και βρήκε πρόσφορο έδαφος στη Μουσκρόν και εκτίμησε ότι το Βέλγιο είναι καλή αγορά για να επενδύσει".

Belgium's Sporting Lokeren players Giorgos Galitsios, right, and Koen Persoons, left, challenge Czech Republic's FC Viktoria Plzen player Pavel Horvath during the play offs of the Europa League in Brussels, Thursday, Aug 23, 2012. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
Γκαλίτσιος (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP

Αφού ανέφερε ότι "πληρωνόμαστε πάντα στην ώρα μας. Εγώ είμαι μόλις δύο μήνες εδώ, αλλά οι πληρωμές είναι πάντα στην ώρα τους", ο 32χρονος δεξιός μπακ ανέφερε ότι " η Μουσκρόν έχει βοηθητικά γήπεδα, έχει προπονητικό, είμαστε ομάδα που λειτουργεί άψογα σε όλα τα επίπεδα".

Ο Γκαλίτσιος πρόσφατα απέκτησε τη βελγική υπηκοότητα, μετά από επτά χρόνια παραμονής στη χώρα. Γι' αυτό σχολίασε: "Μου το έλεγαν από τα πρώτα χρόνια στο Βέλγιο, όταν ήμουν στη Λόκερεν, να κινήσω τις διαδικασίες για να αποκτήσω την υπηκοότητα. Είμαι πολλά χρόνια σε αυτή τη χώρα και η εξέλιξη αυτή ήρθε φυσιολογικά".

Για το τέλος, ρωτήσαμε τον Θεσσαλό μπακ πώς αισθάνεται που την τελευταία επταετία είναι εκτός Ελλάδας, ζει και εργάζεται σε ξένη χώρα: "Όταν ένας ποδοσφαιριστής δεν είναι κολλημένος, όταν έχει ανοιχτούς τους ορίζοντές του, είναι εύκολο να προσαρμοστεί σε μια χώρα όπως το Βέλγιο. Ο καιρός και η νοοτροπία είναι διαφορετικά σε σχέση με την Ελλάδα, αλλά γενικά υπάρχει ποιότητα ζωής. Δεν ένιωσα δυσκολία να προσαρμοστώ και άλλωστε η πτήση για Ελλάδα είναι τρεις ώρες, οπότε δεν είναι δύσκολο το ταξίδι".

* Ο Γιώργος Γκαλίτσιος μετά από έξι χρόνια στη Λόκερεν, είχε μείνει εκτός δράσης για έξι μήνες και ανακοινώθηκε από τη Μουσκρόν στις 29 Ιανουαρίου. Πρόσφατα ενεργοποιήθηκε η οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου του και θα ανήκει μέχρι το καλοκαίρι του 2019 στη βελγική ομάδα.

(AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ