ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιατί ο Αλαφούζος tweetαρε για τον Εσιέν

Γιατί ο Αλαφούζος tweetαρε για τον Εσιέν
INTIME SPORTS

Η επιλογή της ώρας, η αμφισβήτηση των φιλάθλων, η ανασφάλεια των στελεχών του ποδοσφαιρικού τμήματος και η προσωπική παρέμβαση. Το Sport24.gr εξηγεί γιατί ο Γιάννης Αλαφούζος "τιτίβισε" τώρα για την υπόθεση Εσιέν.

Η αξιοποίηση του Twitter από τον Γιάννη Αλαφούζο δεν παραξένεψε κανέναν... Δεν ήταν η πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία, που ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός απευθύνθηκε στους φίλους του Τριφυλλιού, μέσω του προφίλ που διατηρεί στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Εντύπωση, ίσως προκάλεσε η ώρα του "τιτιβίσματος" - δεν το λες και συνηθισμένο ένας ποδοσφαιρικός παράγοντας να καταφεύγει στο Internet τα μεσάνυχτα! Αλλά και πάλι, το έχει ξανακάνει ο Αλαφούζος και μάλιστα πιο αργά!

Οπότε, το ερώτημα παραμένει... Για ποιο λόγο ο Γιάννης Αλαφούζος έκρινε ότι έπρεπε να παρέμβει στη συζήτηση για τον Γκανέζο αμυντικό χαφ; Διότι με το "τιτίβισμα" του, ζήτησε υπομονή και εμπιστοσύνη, υπερασπιζόμενος όλους: τον ποδοσφαιριστή, τους υπευθύνους του ποδοσφαιρικού τμήματος και το ιατρικό επιτελείο!

Αφουγκράστηκε τους φιλάθλους

Ο Αλαφούζος επέλεξε την προσωπική παρέμβαση και όχι μία "διαρροή" μέσω της ΠΑΕ, επιθυμώντας να καταδείξει ότι όσα συμβαίνουν στην ομάδα, έχουν την έγκριση του. Κατέστησε σαφές ότι στηρίζει τους συνεργάτες του, τους εμπιστεύεται παρά τα όσα γράφονται και λέγονται στον Τύπο και δεν προτίθεται να απολύσει κανέναν επειδή ο Γκανέζος δεν έχει βοηθήσει, παρότι έχουν μεσολαβήσει πέντε μήνες από την έλευση του.

Αυτό ήταν το νόημα της φράσης "Εμπιστευόμαστε, δεν κάνουμε ανθρωποθυσίες". Συνάμα, ήταν και ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν επίκεινται αλλαγές στο οργανόγραμμα του Παναθηναϊκού τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Παράλληλα, προσέφερε κάλυψη σε όλους, επισημαίνοντας ότι ο Εσιέν επελέγη ομόφωνα και ως πρόεδρος, ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης. Δεν είναι η πρώτη φορά που εκτιμά ότι πρέπει να προστατεύσει τις επιλογές του στον Παναθηναϊκό. Το έχει πράξει στο παρελθόν με τον Νίκο Νταμπίζα και με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο Αλαφούζος αφουγκράστηκε ότι υπάρχει μεγάλη φθορά σε πρόσωπα εντός της ομάδας, στηριζόμενος στις πληροφορίες που του μεταφέρουν από τη διοίκηση, αλλά και με βάση τα πολλά "τιτίβισματα" που του στέλνουν φίλοι της ομάδας και αφορούν τον 32χρονο ποδοσφαιριστή.

Με προσεκτική διατύπωση

Για τον ίδιο τον Μάικλ Εσιέν, ο Γιάννης Αλαφούζος τοποθετήθηκε γενικόλογα, αποφεύγοντας να οριοθετήσει χρονικά την επάνοδο του στην ενδεκάδα. Έγραψε πολύ προσεκτικά, χρησιμοποιώντας τη λέξη "σύντομα" και απλώς εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο Γκανέζος θα ενταχθεί στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού. Δεν ήθελε να προδιορίσει τον χρονικό ορίζοντα, να ρισκάρει την παραβίαση του και να προκαλέσει νέες "μουρμούρες" από τους φιλάθλους.

Φυσικά, ο Αλαφούζος δεν είναι εκτός τόπου και χρόνου... Ξέρει ότι η υπόθεση Εσιέν έχει προκαλέσει εκνευρισμό στους οπαδούς του Τριφυλλιού, ενώ αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν υπεύθυνοι για όσα έχουν συμβεί. Ωστόσο, κρίνει ότι το timing δεν είναι το κατάλληλο και θα αποδώσει ευθύνες σε μεταγενέστερο χρόνο, συνυπολογίζοντας τα συν και τα πλην.

Όμως, επειδή η σεζόν έχει πολλά παιχνίδια ακόμα και εκτιμά ότι είναι αδύνατο τα στελέχη μιας ομάδας να λειτουργήσουν σωστά εν μέσω ανασφάλειας και αμφισβήτησης, θέλησε να προσφέρει την κάλυψή του και να τους απελευθερώσει ψυχολογικά. Το τι θα καταφέρει, εν τέλει, θα αποδειχθεί στο προσεχές διάστημα!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ