ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιατί έμεινε εκτός της λίστας της UEFA ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος

Γιατί έμεινε εκτός της λίστας της UEFA ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο κανονισμός της UEFA ήταν αυτός που δεν.. επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να δηλώσει στην λίστα του για τα ματς με την ΑΪΚ τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Μεγαλύτερη έκπληξη από τον αποκλεισμό των Αμπέντ (δεν είναι στις πρώτες επιλογές του Αντρέα Στραματσόνι) και Τελάντερ (είναι τραυματίας και δεν θα είναι έτοιμος για τα με τους Σουηδούς) προκάλεσε η επιλογή του αποκλεισμού του Οδυσσέα Βλαχοδήμου από τη λίστα της UEFA. Καθώς επίσης και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δήλωσε μόνο δυο γκολκίπερ στην λίστα του.

Οι πράσινοι όμως δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς με βάση τους κανονισμούς της UEFA γιατί κάθε ομάδα πρέπει να συμπεριλάβει 8 γηγενείς ποδοσφαιριστές, παίκτες που έχουν παίξει στην Ελλάδα για τρία χρόνια από τα 15 έως τα 21, κάτι που δεν έχει συμβεί με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο που έχει μεγαλώσει στην Γερμανία αλλά ούτε και με τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο.

Για αυτό και ο Παναθηναϊκός δήλωσε μόλις έξι Έλληνες και για κάθε λιγότερη θέση γηγενή ποδοσφαιριστή κόπηκε και ένας ξένος καθώς η UEFA σου δίνει το δικαίωμα να δηλώσεις 17 παίκτες εκτός της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Οπότε έπρεπε να κοπούν κάποιοι "ξένοι" όπως οι Τελέντερ, Αμπέντ και Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Επαγγελματίας άμεσα και στη λίστα ο Ξενόπουλος

Η παρουσία βέβαια δυο μόλις γκολκίπερ δημιουργεί πρόβλημα και καρδιοχτύπια στον Παναθηναϊκό σε περίπτωση κάποιου τραυματισμού ενός εκ των Στιλ, Κοτσόλη. Η λύση που θα δοθεί έστω και προσωρινά είναι να δηλωθεί στη λίστα ο νεαρός Βασίλης Ξενόπουλος μέχρι την Τετάρτη το βράδυ όπου οι πράσινοι μπορούν να κάνουν μια αλλαγή ή μια προσθήκη στην β' λίστα.

Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει ο 18χρονος γκολκίπερ αρχικά να γίνει επαγγελματίας και αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί άμεσα, την Δευτέρα ή την Τρίτη με τον νεαρό πορτιέρο μέσα σε ένα μήνα να ζει το όνειρο του αρχικά και τώρα να υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο.

Αν αποκτηθεί ξένος πρέπει να βγει ξένος

Από εκεί και πέρα αν στο τριφύλλι προχωρήσουν στην απόκτηση κάποιου ξένου ποδοσφαιριστή μέχρι την Τρίτη, όπως ο Ρινάλντι, για να μπορέσει να δηλωθεί στην UEFA θα πρέπει να κοπεί από την λίστα ένας από τους ξένους που έχουν δηλωθεί στην αρχική 23άδα των πράσινων και όχι κάποιος άλλος Έλληνας.

Ας θυμηθούμε την λίστα που έχει δηλώσει ο Παναθηναϊκός όπου με οι Έλληνες γηγενείς είναι με μαυρισμένα:

Τερματοφύλακες: Στιλ, Κοτσόλης

Αμυντικοί: Κουτρουμπής, Ρέις, Μαρινάκης, Νάνο, Χουλτ, Μέστο, Μολέντο, Ευαγγέλου, Ιβανόφ

Χαφ: Μπουμάλ, Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Γουακάσο, Λεντέσμα, Κλωναρίδης, Στάικος

Επιθετικοί: Ιμπάρμπο, Μπεργκ, Λέτο, Βλαχοδήμος Π.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ