ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιατί δεν έβαλε ο Στραματσόνι παρτενέρ στον Μπεργκ

Γιατί δεν έβαλε ο Στραματσόνι παρτενέρ στον Μπεργκ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr εξηγεί για ποιους λόγους επελέγη το τακτικό πλάνο του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με την Ξάνθη και απαντάει γιατί δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Η επιλογή του Αντρέα Στραματσόνι να παρατάξει τον Παναθηναϊκό εναντίον της Ξάνθης με μοναδικό επιθετικό τον Μάρκους Μπεργκ, έχει την εξήγηση της. Ασφαλώς, εκ του αποτελέσματος δεν κρίνεται επιτυχημένη, αφού επήρθε η ήττα με 2-1 και η απώλεια της πρώτης θέσης στη βαθμολογία της Superleague.

Ο Στραματσόνι επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει δεύτερο επιθετικό για να αντικαταστήσει τον Βίκτορ Ιμπάρμπο, αλλά για πρώτη φορά στη σεζόν, άρχισε το ματς με τρεις μεσοεπιθετικούς. Οι Βιγιαφάνιες, Λουντ και Γουακάσο αγωνίστηκαν πίσω από τον Μπεργκ, εναλλασσόμενοι στις θέσεις τους.

Ο Ιταλός έλαβε την απόφαση με τους συνεργάτες του, μετά την ανάλυση της Ξάνθης τις προηγούμενες ημέρες. Το επιτελείο διαπίστωσε ότι η αντίπαλος πιέζει ψηλά με πολλούς παίκτες, ώστε να παρεμποδίσει την προώθηση της μπάλας και διαθέτει ικανούς "κλέφτες", που βγάζουν αντεπιθέσεις.

Χειριστές αντί Ιμπάρμπο

Για αυτό, από τη στιγμή που δεν είχε διαθέσιμο τον Ιμπάρμπο, ο Στραματσόνι προτίμησε να χρησιμοποιήσει τρεις καλούς χειριστές, ώστε να απελευθερώσουν τον Λεντέσμα και να συνδυαστούν στη μεσαία γραμμή. Θεωρητικά, το σχέδιο είχε λογική, όμως πρακτικά δεν εκτελέστηκε.

Φυσικά, ρόλο στην επιλογή έπαιξαν το γεγονός ότι οι εναλλακτικές λύσεις για την επίθεση δεν έπεισαν τον προπονητή. Ο Λέτο προέρχεται από τραυματισμό, ο Εμποκού δεν έχει προσαρμοστεί απόλυτα στα φιλοσοφία του Στραματσόνι και ο Ρινάλντι δεν έχει δείξει πολλά πράγματα.

Επιπλέον, επειδή οι αμυντικοί της Ξάνθης είχαν αρκετά μέτρα να καλύψουν λόγω της παραμονής των χαφ τους ψηλά, ο Στραματσόνι εκτίμησε πως ο Μπεργκ θα είχε χώρους να κινηθεί και θα μπορούσε να συνεργαστεί με τους μεσοεπιθετικούς του Παναθηναϊκού, για τη δημιουργία ευκαιριών.

Δεν απέδωσε στο χόρτο

Το σχέδιο του Στραματσόνι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αφού κατά κακή σύμπτωση, οι Μπεργκ, Λουντ, Γουακάσο δεν είχαν καλή απόδοση. Απέμεινε μόνος ο Βιγιαφάνιες να προσπαθεί και να επιχειρεί ατομικές ενέργειες, αλλά δεν μπόρεσε να συνδυαστεί με τους συμπαίκτες του.

Επίσης, οι δύο ακραίοι μπακ, οι οποίοι σε άλλες περιπτώσεις έδιναν λύσεις στην ανάπτυξη, αυτή τη φορά δεν βοήθησαν. Ο Χουλτ ήταν πιο ενεργητικός, ο Μέστο δεν είχε νηφαλιότητα, όμως οι τελικές επιλογές και των δύο δεν ήταν αποτελεσματικές και δεν δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις.

Ακόμα και ο Λεντέσμα, ο οποίος έχει την ικανότητα να "ξεμπλοκάρει" το ματς με μεγάλες μεταβιβάσεις και με ξαφνικές αλλαγές, δεν έδωσε λύσεις. Ούτε καν οι σέντρες του Αργεντινού και οι εκτελέσεις στατικών φάσεων δεν αποδείχτηκαν επαρκείς για μία ευκαιρία...

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ