ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Για τον Πιεμπονγκσάντ προέχει η μεταβίβαση των μετοχών

Για τον Πιεμπονγκσάντ προέχει η μεταβίβαση των μετοχών

Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ δεν θα πάρει βιαστικές αποφάσεις για τον Παναθηναϊκό και η προετεραιότητα του είναι να ολοκληρώσει τη συμφωνία του με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει πάρει μέρος σε αρκετά deals στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όμως είναι άγνωστος στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Η καχυποψία και η επιφυλακτικότητα για τις προθέσεις του ενισχύονται επειδή η ανάμειξη ενός ξένου επιχειρηματία σε μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο.

Υπό αυτό το πρίσμα, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πως θα στελεχώσει ο Πιεμπονγκσάντ την ΠΑΕ, αν τελικά αυτός και το επενδυτικό σχήμα που εκπροσωπεί ολοκληρώσουν τη συναλλαγή τους με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Ωστόσο, υπάρχει το... δεδικασμένο από τις άλλες ομάδες που ενεπλάκη ο Πιεμπονγκσάντ. Ο Ταϊλανδός δεν αποφάσισε άμεσες αλλαγές στο οργανόγραμμα, αλλά προτίμησε να εξοικοιωθεί με τα πρόσωπα και τις καταστάσεις. Ασφαλώς, πρόσθεσε άτομα της εμπιστοσύνης του, που είχαν εποπτικό ρόλο, όμως δεν... ξήλωσε όσους ήταν ήδη εκεί.

Επιπλέον, ο Πιεμπονγκσάντ ήταν σαφής στη δήλωση του στο Sport24.gr: " Όμως χρειάζομαι και εγχώρια νοοτροπία. Ανθρώπους που να γνωρίζουν το κλαμπ και να καταλαβαίνουν τι σημαίνει Παναθηναϊκός".

Η πορεία του Πιεμπονγκσάντ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει αποδείξει ότι είναι ανοιχτόμυαλος. Δεν πρόκειται να απολύσει τον Νίκο Νταμπίζα μόλις αναλάβει, αλλά θα τον κρίνει από τις επιλογές του. Εξυπακούεται πως δεν θα τον αφήσει ανεξέλεγκτο και θα προσλάβει έναν επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο οποίος πιθανώς να είναι ο Αβράαμ Γκραντ.

Ανάλογα θα ενεργήσει ο Πιεμπονγκσάντ για τη διοίκηση και το διοικητικό προσωπικό. Θα αναθέσει την εποπτεία σε δύο-τρεις τους οποίους έχει επιλέξει και οι υπόλοιποι θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν την παραμονή τους. Αυτό το αξίωμα θα ισχύσει για όλους τον πρώτο καιρό, που θα είναι αναγνωριστικός.

Από εκεί και πέρα, είναι βέβαιο πως οι Έλληνες γνωστοί του Πιεμπονγκσάντ θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Με αυτούς συνεργάζεται ο Ταϊλανδός, θα λάβει υπόψη του τη γνώμη τους και λογικά θα τους εμπιστευτεί.

Ο Παναθηναϊκός δεν συμπεριλαμβανόταν στα σχέδια του Πιεμπονγκσάντ, αλλά του προέκυψε ως μία καλή ευκαιρία. Ο Ταϊλανδός επιθυμεί να κλείσει τη συμφωνία, όμως δεν πρόκειται να βιαστεί και σίγουρα, δεν έχει μοιράσει ρόλους, ούτε έχει διαλέξει διοικούντες. Κάθε τι στην ώρα του και προέχει η μεταβίβαση των μετοχών του Αλαφούζου...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ