ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Για αυτό θέλει πίσω τον Αμπέντ ο Παναθηναϊκός

Για αυτό θέλει πίσω τον Αμπέντ ο Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Τα γκολ και οι ασίστ του Μεχτί Αμπέντ έλειψαν στην διάρκεια της φετινής σεζόν από τον Παναθηναϊκό. Διαβάστε τι λένε οι αριθμοί για την παρουσία του στο τριφύλλι, για που προορίζεται ενόψει της νέας χρονιάς και τι έχει κάνει φέτος με τη Νιούκαστλ.

Ένας από τους παίκτες που θέλουν να "επαναπατρίσουν" οι πράσινοι ενόψει της νέας σεζόν και σύμφωνα με πληροφορίες τα έχουν βρει σε όλα για να φορέσει και πάλι τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος είναι ο Μεχτί Αμπέντ. Στον Παναθηναϊκό έχουν κάνει την κίνηση τους έχοντας ήδη μιλήσει με τον 23χρονο μέσο ενώ έχουν καταθέσει και επίσημη πρόταση στη Νιούκαστλ για την παραχώρηση του και είναι εν αναμονής της απάντησης του συλλόγου από την Αγγλία.

Ο Αλγερινός μέσος έλειψε πολύ στην διάρκεια της φετινής περιόδου από τον Παναθηναϊκό και αυτό το αποδεικνύουν και οι αριθμοί των πεπραγμένων του την περσινή σεζόν με το τριφύλλι σε σύγκριση με ότι έχει γίνει φέτος.

Τρίτος σκόρερ και τρίτος σε ασίστ

Ο Αμπέντ στην πρώτη χρονιά στον Παναθηναϊκό έδειχνε να εγκλιματίζεται με το καλημέρα και να μην θέλει καθόλου χρόνο προσαρμογής για να προσφέρει στο σύνολο που είχε δημιουργήσει ο Γιάννης Αναστασίου. Ήταν ίσως ένα από τα βασικά γρανάζια για την περσινή πορεία των πράσινων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο Αλγερινός μέσος που έπαιξε συνολικά σε 38 παιχνίδια όντας βασικός στα 29 εξ αυτών και κατάφερε να πετύχει 10 γκολ και να έχει 6 ασίστ ενώ συνολικά τα χαφ των πράσινων στην διάρκεια της περσινής σεζόν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα 24 φορές και μοίρασαν 13 ασίστ στους συμπαίκτες τους. Με τα κατορθώματα του ο Αμπέντ ήταν τρίτος σκόρερ πίσω από τους Μπεργκ, Κλωναρίδη και τρίτος σε ασίστ πίσω από τους Μπεργκ, Καρέλη.

Φέτος τώρα συνολικά τα χαφ του Παναθηναϊκού έχουν βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα 14 φορές ενώ έχουν δώσει 14 ασίστ. Κάτι το οποίο σημαίνει πρακτικά πως λείπουν τα 10 γκολ του Αμπέντ ο οποίος μπορούσε να απειλήσει από στημένες φάσεις με κεφαλιά, με απευθείας σουτ ενώ αρκετές φορές βρισκόταν και στο κατάλληλο σημείο μέσα στην περιοχή.

Σε ότι να κάνει με τις ασίστ μπορεί να είναι κατά μια περισσότερες φέτος αλλά κανείς χαφ ακόμα δεν έχει φτάσει τις έξι που είχε στην διάρκεια της περσινής σεζόν ο Αμπέντ.

Πού θα μπορούσε να παίξει;

Όπως έδειξε και πέρυσι ο Αλγερινός μέσος είναι ένας πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάνω από δυο θέσεις στην ενδεκάδα ενός αγώνα. Αν ο 23χρονος μέσος έρθει στον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αναστασίου τον υπολογίζει και πάλι για περισσότερες από μια θέσεις. Χαρακτηριστικά είτε ως αριστερό εσωτερικό μέσο σε 4-3-3, είτε σαν δεύτερο αμυντικό χαφ σε 4-4-2, είτε σαν εσωτερικό αριστερό μέσο στο 4-4-2 με ρόμβο ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να παίξει στο 4-3-3 ως αριστερό εξτρέμ αλλά και στο 4-4-2 ως αριστερός μέσος στην πλευρά.

Η φετινή παρουσία στην Αγγλία και οι 3 τραυματισμοί

Σε αντίθεση με τα κατορθώματα του στον Παναθηναϊκό την περσινή σεζόν και την παρουσία του στους κορυφαίους του τριφυλλιού φέτος δεν μπόρεσε να έχει ανάλογη παρουσία στην Premier League. Σε ένα πρωτάθλημα που σαφώς δεν συγκρίνεται με το ελληνικό.

Ο Αμπέντ μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 16 παιχνίδια στην Αγγλία, εκ των οποίων τα 12 ήταν για την Premier League, τα τρία για το Λιγκ Καπ και ένα με την ομάδα των ρεζέρβων της Νιούκαστλ. Ο Αλγερινός μέσος έχει αγωνιστεί συνολικά 1033 λεπτά έχοντας οκτώ ενενηντάλεπτα.

Σε αντίθεση όμως με την παρουσία του στον Παναθηναϊκό στην Αγγλία είχε και τρεις τραυματισμούς που τον άφησαν εκτός για αρκετό χρονικό διάστημα. Αρχικά χτύπησε μετά τις 9 Νοεμβρίου και το ματς με την Γουέστ Χαμ χάνοντας δυο παιχνίδια. Ο δεύτερος τραυματισμός που τον άφησε και σχεδόν ενάμιση μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης ήρθε μετά την αναμέτρηση με την Μπέρνλει στις 2 Δεκεμβρίου με τον Αμπέντ να χάνει επτά αγώνες αλλά και το Κόπα Άφρικα με την Εθνική Αλγερίας.

Ο τελευταίος του τραυματισμός ήρθε μετά τον αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 4 Μαρτίου με τον Αμπέντ να λείπει και πάλι από δυο αναμετρήσεις της Νιούκαστλ. Πλέον όμως έχει επανέλθει και βρίσκεται στην διάθεση του τεχνικού της ομάδας του.

Θα πρέπει τέλος να σημειώσουμε ότι στα 16 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί έχει παίξει σε δυο θέσεις. Είτε σαν αμυντικός μέσος, είτε σαν επιθετικό χαφ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ