ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φωνές στις εξέδρες... σιγή στα αποδυτήρια

Φωνές στις εξέδρες... σιγή στα αποδυτήρια
INTIME SPORTS

Η Ξάνθη "πέταξε" εκτός στόχου τον Παναθηναϊκό και το Sport24 μεταφέρει τι συνέβη μετά το γκολ του Βασιλακάκη στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια της Λεωφόρου αλλά και την επόμενη μέρα στο τριφύλλι.

Τη φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός έχει γνωρίσει και άλλες ήττες που του στοίχησαν αρκετά στην διάρκεια της σεζόν ενώ μάλιστα υπήρξαν ήττες και στην Λεωφόρο, όπως αυτή με την Σταντάρ Λιέγης ή αυτή με την Ντιναμό Μόσχας ή αυτή με τον ΟΦΗ.

Καμία από αυτές όμως όσο και αν αυτό φαίνεται περίεργο δεν "πέταξε" τους πράσινους έξω από τον βασικό τους στόχος ο οποίος ήταν όπως και πέρσι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ήττα από την Ξάνθη όμως έφερε τα πάνω κάτω στο τριφύλλι καθώς οι προσδοκίες στο πράσινο στρατόπεδο για την παρουσία μέχρι τον τελικό και την κατάκτηση για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ήταν δεδομένες τόσο στην διοίκηση των πράσινων όσο και στις τάξεις των οπαδών.

Οπότε ήταν λογικό ο αποκλεισμός σοκ που ήρθε μετά από μια τραγική εμφάνιση να προκάλεσε ένα σωρό αρνητικά συναισθήματα σε όλους στον Παναθηναϊκό εντός και εκτός γηπέδου. Ας δούμε όμως τι συνέβη αμέσως μετά το γκολ του Βασιλακάκη, τι συνέβη στα αποδυτήρια, τι συνέβη μετά το τέλος του αγώνα και το τι λέει η επόμενη μέρα για τον τριφύλλι και τον Γιάννη Αναστασίου.

Η οργή και οι αποδοκιμασίες

Το γκολ του Βασιλακάκη στο 88' της αναμέτρησης και ο διαφαινόμενος αποκλεισμός έφερε οργή στις τάξεις των πράσινων οπαδών για την ομάδα της Ξάνθης και αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του Γιάννη Αναστασίου στην αλλαγή του Τριανταφυλλόπουλου.

Μέχρι την λήξη του ματς όμως και στα τέσσερα λεπτά που απέμεναν κανείς δεν είπε το παραμικρό έχοντας την ελπίδα πως το τριφύλλι μπορεί να φτάσει στην ισοφάριση. Με το τέλος του αγώνα υπήρξαν αποδοκιμασίες και πάλι ενώ δυο-τρεις οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο και θέλησαν να κινηθούν προς τα αποδυτήρια αλλά με τις ενέργειες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού δεν έφτασαν ούτε σε είκοσι μέτρα απόσταση από τους ιθύνοντες και τους παίκτες των Ακριτών και απομακρύνθηκαν.

Ενέργειες που παρότι δεν ξέφυγαν είναι σίγουρα καταδικαστέες από όλους και μάλιστα τις καταδίκασε και ο ίδιος ο τεχνικός του τριφυλλιού αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Η συζήτηση του Ζέκα με τους οπαδούς

Με το που αποχώρησαν όλοι οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης από τον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες των πράσινων που είχαν μείνει στο χορτάρι γιατί δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχε συμβεί αλλά και γιατί ήθελαν να χειροκροτήσουν τον κόσμο του τριφυλλιού άρχισαν να αποχωρούν. Ανάμεσα στους τελευταίους που πήραν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια βρισκόταν και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κάρλος Ζέκα.

Εκεί πάνω από την είσοδο των αποδυτηρίων βρίσκονταν κάποιοι φίλοι των πράσινων οι οποίοι λίγη ώρα νωρίτερα είχαν αποδοκιμάσει τους παίκτες της Ξάνθης αλλά δεν έφευγαν από τη θέση τους. Με το που είδαν τον αρχηγό του τριφυλλιού να κατευθύνεται προς την φυσούνα άρχισαν να του φωνάζουν και να του λένε για το αποτέλεσμα κόντρα στους Ακρίτες που έφερε τον αποκλεισμό.

Ο Πορτογάλος αντέδρασε ανοίγοντας τα χέρια του σαν να έλεγε: "Κάναμε ότι μπορούσαμε, δεν φταίμε έτσι είναι το ποδόσφαιρο, τι άλλο να κάνουμε" και πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Σιγή στα αποδυτήρια

Όλοι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού φυσικά κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια εκεί όπου κανείς δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη και να πει το παραμικρό. Το σοκ του αποκλεισμού ήταν μεγάλο. Μόνο ο Γιάννης Αναστασίου ήταν αυτός που μίλησε και έσπασε την σιωπή των αποδυτηρίων. Ο τεχνικός του τριφυλλιού μίλησε στους πράσινους για τα λάθη που έκαναν και το τι έφταιξε σύμφωνα με τον ίδιο αναφορικά με τον αποκλεισμό.

Δεν θέλησε να ρίξει ευθύνες σε κάποιον μεμονωμένα ενώ και πάλι μίλησα για την λάθος νοοτροπία που έχει στο σύνολο της η ομάδα του τριφυλλιού σε αρκετά ματς ενώ προς το τέλος θέλησε και να ανυψώσει το ηθικό των παικτών του Παναθηναϊκού ζητώντας από τους παίκτες των πράσινων να κοιτάξουν μπροστά.

Η "κάλυψη" του Μέντες

Αρκετοί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και συμπαίκτες του Μέντες "κάλυψαν" στον μεγαλύτερο βαθμό τον Ολλανδό μέσο μετά το τέλος του αγώνα τόσο σε μεταξύ τους συζητήσεις όσο και μιλώντας με κάποιους οικείους τους. Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο στην διάρκεια του αγώνα και παρά την εμπειρία που μπορεί να έχει κάποιος ποδοσφαιριστής λάθη συμβαίνουν και έτσι συνέβη και αυτό.

Το μόνο σίγουρο είναι πως κανείς δεν έρριψε ευθύνη στον Ολλανδό ποδοσφαιριστή για την αποβολή του στο ματς με την Ξάνθη που για πολλούς στοίχισε τον αποκλεισμό στους πράσινους.

Κανένα θέμα με Αναστασίου

Από την Πέμπτη το βράδυ και τον αποκλεισμό πάλι άρχισαν να λέγονται πολλά γύρω από τις ευθύνες του Γιάννη Αναστασίου και το κατά πόσο πρέπει η όχι να παραμείνει στον πάγκο των πράσινων. Λεγόμενα που προέρχονται κυρίως από φίλους του Παναθηναϊκού και όχι την διοίκηση του τριφυλλιού ή κάποιον που κινεί τα νήματα στο τριφύλλι.

Ο Γιάννης Αναστασίου μπορεί να έχει και αυτός τις ευθύνες που του αναλογούν στον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την Ξάνθη αλλά χαίρει τις εκτίμησης της διοίκησης των πράσινων και δεν υπάρχει το παραμικρό θέμα. Δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε μάλιστα οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού σε μια προσπάθεια τους να δείξουν την απόλυτη εμπιστοσύνη που τρέφουν προς το πρόσωπο του και τις ικανότητες του να τρέξουν και άλλο τις διαδικασίες για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα όπως ακριβώς είπε και ο 42χρονος τεχνικός στους παίκτες του θα πρέπει να σηκώσουν κεφάλι και να κυνηγήσουν μέχρι τέλους τώρα το πρωτάθλημα δίνοντας ότι έχουν και δεν έχουν και εκμεταλλευόμενοι την Λεωφόρο να αντιστρέψουν το κλίμα αν φυσικά μπορούν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ