ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φύσσας: "Βουβή δουλειά, μεγάλη επιβράβευση"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΙΚΟΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΑΚΗ ΦΥΣΣΑ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΙΚΟΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΑΚΗ ΦΥΣΣΑ. (Eurokinissi Sports - ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ) EUROKINISSI

Μετά από έξι χρόνια η Ακαδημία του Παναθηναϊκού πανηγύρισε για πρώτη φορά την κατάκτηση τίτλου - στην Κ15 -, διεκδικεί άλλες δυο κούπες με την Κ17 και την Κ20 και ο διευθυντής της, Τάκης Φύσσας, μοιράζεται με τους αναγνώστες του Sport24.gr σκέψεις και συναισθήματα για το παρόν και το μέλλον.

Το Σάββατο το απόγευμα η ακαδημία του Παναθηναϊκού έφτασε στον πρώτο από τους τρεις φετινούς τίτλους που διεκδικεί και κατέκτησε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα στην ηλικία των Παίδων, επικρατώντας με 5-4 του ΠΑΟΚ στα πέναλτι.

Ένας τίτλος που αποτελεί επιβράβευση τόσο για τα παιδιά όσο και για τους προπονητές, όχι μόνο του τμήματος αλλά όλης της ακαδημίας, λόγω των δύσκολων συνθηκών υπό τις οποίες δουλεύουν στη διάρκεια της σεζόν.

Άλλωστε και στο "Γ. Καλαφάτης" οι προπονητές των τμημάτων υποδομής για αρκετούς μήνες είναι απλήρωτοι αλλά παρόλα αυτά κάθε μέρα είναι εκεί δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους.

Γι' αυτό και ο διευθυντής της ακαδημίας, Τάκης Φύσσας, μιλώντας στο Sport24.gr λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του τίτλου στη Λαμία και με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο του απένειμε τα εύσημα στα παιδιά αλλά και στους προπονητές όλης της ακαδημίας.

Επίσης έβγαλε το καπέλο στα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ και στους νεαρούς ποδοσφαιριστές για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την απώλεια του τίτλου με τη συμπεριφορά τους.

Φυσικά ο τίτλος αυτός αποτελεί επιβράβευση και για τον ίδιο που είναι και ο επικεφαλής των ακαδημιών του Παναθηναϊκού με τον ίδιο να στέκεται στη "βουβή" δουλειά που γίνεται όλο αυτό το διάστημα και στη νοοτροπία νικητή που σταδιακά καλλιεργήθηκε στα πράσινα τμήματα υποδομής.

Πρώτος τίτλος για τον Παναθηναϊκό σε επίπεδο Κ-15, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους...
"Πρώτα απ' όλα για το πρωτάθλημα αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά και σε όλο το προπονητικό επιτελείο της ακαδημίας, όχι μόνο της Κ-15, για τη δουλειά που κάνουν όλη τη χρονιά παρά τις δύσκολες συνθήκες. Ο τίτλος είναι μια επιβράβευση και γι' αυτούς".

Πώς είδες την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ;
"Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Εμείς μπήκαμε καλά, πιέσαμε, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και προσπάθησε μετά το πρώτο δεκάλεπτο να βγει μπροστά με βαθιές μπαλιές, τις οποίες περιμέναμε,σ αλλά δεν ανταποκριθήκαμε σωστά.

Στο ημίχρονο μιλήσαμε μαζί με τον προπονητή στα παιδιά, καταστρώσαμε ένα πλάνο και ήμασταν κυρίαρχοι στο δεύτερο μέρος έχοντας τις ευκαιρίες για να πάρουμε τη νίκη. Δεν ήρθε όμως το γκολ και το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι. Λόγω και της καλής ψυχολογίας που είχαν πάρει τα παιδιά από την παρουσία τους στο δεύτερο μέρος φτάσαμε στην επικράτηση, αφού βάλαμε και τα πέντε έχοντας μεγάλη ψυχραιμία. Καλή ψυχολογία είχε και ο γκολκίπερ μας που έπεσε σωστά στα τρία από τα πέντε πέναλτι και έπιασε το ένα. Στα πέναλτι βέβαια παίζει ρόλο και η τύχη που ήταν με το μέρος μας.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-15 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-15 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Επίσης πρέπει να δώσω συγχαρητήρια ξεχωριστά και στον προπονητή της ομάδας, Θωμά Μαυρουδή, που είναι εξαιρετικός. Αυτή η ομάδα είναι δικό του έργο και δικαιωματικά του ανήκουν τα εύσημα για την προσπάθεια που κάνουμε αυτά τα δυο χρόνια μαζί.

Ουσιαστικά το καλοκαίρι ξεκίνησε με μια νέα ομάδα, καθώς μπήκαν πολλά παιδιά στο ρόστερ αυτού του γκρουπ, οπότε η δουλειά του ήταν ακόμα δυσκολότερη".

Έχεις πάρει πολλούς τίτλους και ασφαλώς το Euro στην καριέρα σου, αλλά μετά το ματς είδες τους γονείς των παιδιών να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά σου. Μήπως αυτό σου δημιούργησε πιο έντονα συναισθήματα και από την κατάκτηση ενός κυπέλλου ή πρωταθλήματος;

"Όσοι αποτελούν αναπόσπαστα μέλη της ακαδημίας και τη ζουν στην καθημερινότητα της, όπως και οι γονείς, μπορούν να καταλάβουν τα προβλήματα που περνάμε και τα οποία ξεπερνάμε καθημερινά. Προφανώς για αυτούς το να προσέχεις τα παιδιά τους, να τα φροντίζεις καθημερινά και να τους δίνεις τέτοια χαρά είναι κάτι ξεχωριστό. Θέλησαν με τον τρόπο τους να πουν 'ευχαριστώ'.

Ήταν κάτι πολύ ωραίο και τους ευχαριστώ όχι μόνο εγώ αλλά όλα τα μέλη της ακαδημίας. Σημασία όμως δεν έχει αυτό. Τα παιδιά και οι προπονητές τους έδωσαν όλη τη χρονιά τον καλύτερο τους εαυτό και αυτοί αξίζουν τα μπράβο και τις επευφημίες".

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-15 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-15 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Είδαμε όμορφες στιγμές μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων...
"Ναι, όντως, τόσο τα παιδιά τα δικά μας όσο και του ΠΑΟΚ δίδαξαν ήθος, καθώς και πώς πρέπει να διεξάγεται ένας ποδοσφαιρικός αγώνας. Θα ήθελα να βγάλω το καπέλο στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, τα μέλη της αποστολής και τους παίκτες, για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν την ήττα".

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος, το πρώτο από τα τρία που διεκδικούν φέτος τα τμήματα υποδομής, αποτελεί και μια επιβράβευση για την δουλειά που γίνεται παρά τα προβλήματα που υπάρχουν;
"Όντως έτσι είναι και τα μπράβο πηγαίνουν σε όλους τους συνεργάτες μου που προσπαθούν, όσο μπορούν, να κρατήσουν τα προβλήματα μακριά από τα παιδιά.

Όλη τη χρονιά δουλεύουμε "βουβά" και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα αυτό που ήθελα να αλλάξω και να περάσω ήταν η νοοτροπία του νικητή σε όλα τα τμήματα υποδομής, αλλά και να έχουμε τους καλύτερους παίκτες.

Για αυτό και ήρθαν 45 παιδιά το περασμένο καλοκαίρι σε όλα τα τμήματα. Θέλουμε ο Παναθηναϊκός να έχει ποδοσφαιριστές - νικητές που θα μπορούν να ανταποκριθούν και στην πρώτη ομάδα".

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-15 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-15 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ