ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φουλ αμυντική τακτική από Στραματσόνι

Φουλ αμυντική τακτική από Στραματσόνι
Στραματσόνι ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Βάρος στην άμυνα από τον Αντρέα Στραματσόνι στην απογευματινή προπόνηση της Πέμπτης (30/6). Η ομιλία του Ιταλού, η ραμπόνα του Χατζηγιοβάννη και ο Μέστο που επανέφερε στην... επαγγελματική πραγματικότητα τον νεαρό.

Αμυντική τακτική από τον Αντρέα Στραματσόνι στην απογευματινή προπόνηση του Παναθηναϊκού, την Πέμπτη (30/6), στο Τέχελεν. Το πρώτο σκέλος του προγράμματος για τους παίκτες του "τριφυλλιού" περιλάμβανε μυϊκή ενδυνάμωση με έναν... στίβο μάχης (κοντάρι, σπριντ, βάρη, σκάλες).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΕΧΕΛΕΝ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Το δεύτερο, που ήταν και μεγαλύτερο σε διάρκεια, αφιερώθηκε στην αμυντική τακτική. Ο νέος συνεργάτης του Στραματσόνι, Ομάρ Ντανέζι, επέβλεπε αποκλειστικά τη βασική τετράδα της άμυνας, η οποία απαρτιζόταν από Μέστο, Μολέδο, Ιβανόφ και Χοχούμη. Τους έδινε διαρκώς οδηγίες, για περισσότερο από 20 λεπτά, ενώ μετά το διπλό είχε τετ α τετ και με τους τέσσερις ξεχωριστά.

Από τη μεριά του ο Αντρέα Στραματσόνι έλεγε στους παίκτες να παίζουν γρήγορα, με ασφάλεια, ενώ τους κατέστησε σαφές πως όποια ομάδα βρίσκεται σε φάση άμυνας θα έχει σχηματισμό το 4-1-3-2, ενώ όποια έκανε επίθεση θα έχει το 4-3-3. Τους έδινε οδηγίες στο πώς θα κινείται σε μια ευθεία η άμυνα συνολικά, αλλά και το πώς θα αντιμετωπίζουν τις βαθιές μπαλιές.

Φουλ αμυντική τακτική από Στραματσόνι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σεμπαστιάν Λέτο έκανε πρόγραμμα αποφόρτισης, τρέξιμο και ποδήλατο. Ο Στραματσόνι έβαλε τους παίκτες τους να παίξουν στο μισό γήπεδο. Σκόρερ οι Βιγιαφάνιες και Μπουμάλ. Το γκολ του Καμερουνέζου προήλθε από εντυπωσιακή ραπόνα του νεαρού Χατζηγιοβάνη, ο οποίος λίγο αργότερα επανήλθε στη... σκγηρή επαγγελματική πραγματικότητα. Αυτό γιατί ο Ιταλός Μέστο τον... σώριασε στο έδαφος, λες και του τη... φύλαγε.

Ο Ιταλός προπονητής του Παναθηναϊκού μετέφερε τα εξής στους ποδοσφαιριστές του πριν περάσει στη φάση εφαρμογής: "Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι όταν ο αντίπαλος μας κλέψει τη μπάλα όταν είμαστε στην επίθεση και μετά επιχειρεί να μας απειλήσει με γρήγορη βαθιά ή διαγώνια μπαλιά. Πρέπει να έχουμε καλύτερη συνοχή, γρήγορες αντιδράσεις και σωστές επιστροφές και σε αυτό θα δουλέψουμε.

Η πορτοκαλί ομάδα είχε στις τάξεις της τους Στιλ -Μέστο, Μολέδο, Ιβανόφ, Χουχούμη- Κουτρουμπή- Ζέκα, Λουντ, Βλαχοδήμο- Βιγιαφάνιες και Χατζηγιοβάννη. Η δε πράσινη τους Βλαχοδήμο- Μαρινάκη, Ευαγγέλου, Μαυρομάτη, Αγγελόπουλο- Στάικο- Μπουμάλ, Αμπέντ, Μίγγο- Μπουζούκη και Μούτσι (βοηθός Στραματσόνι).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τα πρώτα γκολ της σεζόν στον Παναθηναϊκό
Το "κλειδί" του 4-1-3-2 στον Παναθηναϊκό
Λουντ, "ο στράικερ της Φινλανδίας"

Photo Credits: Action Images

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ