ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φερέιρα: "Θα βοηθήσουν και οι τραυματίες"

Φερέιρα: "Θα βοηθήσουν και οι τραυματίες"
INTIME SPORTS

Υπεράνω όλων των ποδοσφαιριστών έβαλε τον Παναθηναϊκό ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ο οποίος μιλώντας για την επιστροφή των τραυματιών υποστήριξε ότι όλοι τους θα είναι χρήσιμη στη μάχη για τον τίτλο.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα και τον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του εμφανίστηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε λόγο για μια δίκαιη νίκη ενώ εν συνεχεία μίλησε και για την επιστροφή των τραυματιών στην στην ομάδα του Παναθηναϊκού και τη βοήθεια που θα προσφέρουν.

"Καταρχήν να σας πω ότι ήταν ένας σημαντικός αγώνας για μας. Η ομάδα της Ξάνθης είναι μια καλή ομάδα. Ουσιαστικά κοίταζε να εκμεταλλευτεί κάποια λάθη δικά μας και να κάνει αντεπιθέσεις. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε τις φάσεις και δεν είχαμε τόσο ενδιαφέρον όσο στο δεύτερο.

Ο αντίπαλος έπρεπε να προσαρμοστεί σε εμάς. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πιο ζωντανό και με περισσότερο τρέξιμο και σήμερα χάσαμε κάποιες ευκαιρίες για γκολ. Όπως ξέρετε όμως η ζωή και το ποδόσφαιρο έχουν πράγματα που δεν μπορείς να τα εξηγήσεις. Τελειώσαμε πετυχαίνοντας μια δίκαιη νίκη.

Δράττομαι της ευκαιρίας για να συγχαρώ τους παίκτες μου οι οποίοι μετά από μια ήττα επανήλθαν στα θετικά αποτελέσματα. Συνεχίζουμε πρωτοπόροι. Υπολείπονται ακόμα εννιά αγώνες και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν μέχρις εσχάτων για να προχωρήσουμε πρώτοι".

Δεδομένου των προβλημάτων που υπήρχαν πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα θεωρείται ότι τέτοιες νίκες δίνουν χαρακτήρα πρωταθλητή και ατσαλώνουν την ομάδα;

"Οι νίκες μόνο φέρνουν αύξηση της ποιότητας του αγώνα. Και όπως είπα και πριν καθόλη την διάρκεια του αγώνα παίξαμε με έναν τρόπο επιθετικό και αναγκάσαμε και τον αντίπαλο μας να προσαρμοστεί στο δικό μας παιχνίδι. Θεωρώ ότι και στα 90' κάναμε ένα καλό παιχνίδι, μια καλή εμφάνιση, με όρεξη και χαρακτήρα".

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα είχε απουσίες και απουσίες της τελευταίας στιγμής, όπως αυτή του Κατσουράνη είδαμε ότι με την είσοδο δυο παικτών του Χριστοδουλόπουλου και τον Καραγκούνη άλλαξε η ομάδα θέλουμε ένα σχόλιο για αυτούς τους δυο ποδοσφαιριστές. Θεωρείται ότι θα αλλάξει η ;

"Καταρχήν το πρώτο θέμα που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι υπεράνω οποιουδήποτε παίκτη είναι η ομάδα. Ερχόμενοι σιγά-σιγά οι τραυματισμένοι παίκτες και αν δείξουν ότι έχουν καλύτερη ποιότητα από αυτούς που παίζουν βεβαίως και θα ξεκινήσουν να παίζουν.

Η ομάδα δεν θα χάσει την ταυτότητα της διότι η ομάδα όλο αυτό το χρονικό διάστημα δούλευε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Με απλά λόγια επιθυμώ να επιστρέψουν όλοι οι παίκτες και να είναι σε καλή κατάσταση ώστε μετά να παίζουν οι καλύτεροι όπως έκανα πάντα.

Δίνοντας δύναμη και δίνοντας επίσης και περισσότερες εναλλακτικές λύσεις τους επόμενους δυο μήνες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Έτσι ώστε να μπορέσουμε να χρησιμοποιούμε τους καλύτερους. Είναι πάντοτε καλό παίκτες σαν τον Λάζαρο ο οποίος ήταν έξι μήνες τραυματίας να επιστρέφει καλά.

Το ίδιο θα συμβεί και με τον Νίνη έχοντας και αυτός την ευκαιρία να πάρει κάποια παιχνίδια στα πόδια του. Είναι σημαντικό όμως να καταλάβουμε όλοι ένα πράγμα. Όταν ένας παίκτης επιστρέφει μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα τραυματισμού πρέπει να επιστρέφει σταδιακά. Αν αυτή η είσοδος γίνει πριν την κατάλληλη στιγμή και ο χρόνος παρουσίας του στον αγώνα είναι μεγαλύτερος από ότι πρέπει τότε ίσως διαιωνίζουμε το πρόβλημα και δεν έχουμε τη λύση.

Και ακριβώς αυτό είναι που πρόκειται να κάνω. Όταν επιστρέφει ένας παίκτης θα πρεπει να επιστρέφει σταδιακά. Υπεράνω της ομάδας δεν είναι κανείς. Θα ήθελα να γίνει σαφής προς όλους ότι η φυσική κατάσταση ενός παίκτη χρειάζεται τουλάχιστον ένα μήνα για να επανέλθει. Άρα χρειάζεται το ίδιο χρονικό διάστημα ώστε ένας ποδοσφαιριστής να είναι ετοιμοπόλεμος.

Και μην ξεχνάμε ότι όταν το χρονικό διάστημα που μένει εκτός είναι πολύ μεγάλο χρειάζεται και ψυχολογική προετοιμασία. Και βεβαίως καμία ομάδα δεν μπορεί να αντέξει με 3-4 παίκτες όταν αυτοί δεν είναι έτοιμοι. Άρα λοιπόν όταν θα επιστρέψουν οι τραυματίες θα πρέπει να σταθμίσω το επίπεδο ετοιμότητας και να διαλέξω τους καλύτερους".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ