ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φερέιρα: "Να λύσουμε την επιθετική μας δυστοκία"

Φερέιρα: "Να λύσουμε την επιθετική μας δυστοκία"

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα υποστήριξε στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Μάριμπορ ότι καμία ομάδα δεν είναι φαβορί στα λόγια και πρέπει να το αποδεικνύει στο γήπεδο.

Θέμα προς ανάλυση είναι η επιθετική δυστοκία του Παναθηναϊκού και το γεγονός ότι το Τριφύλλι δεν βάζει εύκολα γκολ ήταν και το κύριο θέμα της συνέντευξης του Ζεσουάλδο Φερέιρα ενόψει του αγώνα με την Μάριμπορ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός υποστήριξε ότι στο ματς με τον Πανθρακικό έκανε την εμφάνιση τους και φαινόμενα που υπήρχαν στο παρελθόν αλλά είχαν εξαφανιστεί το τελευταίο διάστημα ενώ υποστήριξε ότι τα φαβορί φαίνονται μόνο μέσα στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

Για τη δυστοκία που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός έως τώρα:
" Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι διαφορετικά από του πρωταθλήματος, ανεξάρτητα τη χώρα που γίνονται. Στο τελευταίο παιχνίδι ήμασταν κακοί και μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να επιτρέπει στον εαυτό της τέτοιες εμφανίσεις. Ήμασταν κακοί και πρέπει να αναλύσουμε σε βάθος τι συνέβη. Είδαμε σε εκείνο το ματς φαινόμενα που εμφανίστηκαν σε προηγούμενες περιπτώσεις.

Νομίζω όλοι συμφωνούμε πως τελευταία έχουμε μία δυστοκία. Οι αναλύσεις που γίνονται αντικατοπτρίζουν τα αποτελέσματα που έχουμε. Αυτό συνέβαινε στο παρελθόν, αυτό συμβαίνει και τώρα. Οι αναλύσεις αντικατοπτρίζονται από τα αποτελέσματα. Πάντοτε στην ιστορία των παιχνιδιών, ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, αλλά μας τιμωρούσε η δυστοκία μας. Αυτό που κρίνει τους αγώνες είναι το γκολ και κατά συνέπεια, το αποτέλεσμα.

Αύριο μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι και μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα. Περιμένω την ομάδα να σταθεί σοβαρή, συγκεντρωμένη και να πάρει τη νίκη".

Για το τι ευθύνεται για τη δυστοκία:
"Πάντοτε υπάρχουν περίοδοι σε μία ομάδα ή για έναν ποδοσφαιριστή, που έχει καλή ή κακή ψυχολογία. Πέρυσι πολλές φορές παίξαμε καλά και σκοράραμε εύκολα. Επίσης, νικήσαμε σκοράροντας με δυσκολία. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Το πιο δύσκολο που πρέπει να κάνουμε, είναι να τελειώνουμε τις φάσεις στα παιχνίδια μας. Έτσι θα πάμε ένα βήμα παραπέρα.

Για να μπορούμε να σκοράρουμε, πρέπει να έχουμε το μομέντουμ. Το θέμα δεν είναι η τεχνική κατάρτιση, αλλά η ψυχολογία. Εξίσου σημαντικό είναι να αμύνεσαι σωστά. Να συμπληρώσω ότι είναι σημαντικό στην επίθεση να υπάρχει δημιουργία.

Χρειάζεται συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση και πρέπει να δημιουργείς αριθμητικό πλεονέκτημα. Είναι ανάγκη όλα αυτά να συνδυαστούν και αυτό θέλει χρόνο. Είχαμε τραυματισμούς, παίκτες που ενσωματώθηκαν αργά όπως ο Κουίνσι. Θαύματα στο ποδόσφαιρο δεν γίνονται και αυτό είναι η αλήθεια.

Το ματς θα μας φέρει ένα δύσκολο αντίπαλο, τη Μάριμπορ και πρέπει να παίξουμε καλά και σε υψηλό ρυθμό για να τη ξεπεράσουμε. Θα είναι ένα καλό τεστ για τους επιθετικούς μου, ώστε να δείξουν τι αξίζουν. Ελπίζω να παίξουμε καλύτερα από ότι στα προηγούμενα ματς.

Για το τι περιμένει από τη Μάριμπορ:
" Η Μάριμπορ είναι μία ομάδα η οποία είναι συνηθισμένη να παίζει στα κύπελλα Ευρώπης. Έχει μερικούς ποδοσφαιριστές με μεγαλύτερη εμπειρία από κάποιους δικούς μας.

Κερδίζει συνήθως το πρωτάθλημα στη Σλοβενία και μπροστά στους οπαδούς της, θα διεκδικήσει τη νίκη. Γνωρίζω τη Μάριμπορ και ξέρω ότι θα παίξει καλά και θα μας βάλει δύσκολες ερωτήσεις. Ξέρω όμως και τη δική μας ομάδα και δεν θα επιτρέψει στη Μάριμπορ να κάνει το παιχνίδι της".

Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί:
" Θέλουμε να κερδίσουμε. Πριν το ματς, δεν έχει σημασία ποιος είναι φαβορί".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ