ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φάκελος Μολέντο: το λάθος και η ανατροπή

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ροντρίγκο Μολέντο με την κίνηση του να εξαιρέσει τον εαυτό του από τους παίκτες που θα παίξουν στην Τούμπα ουσιαστικά διάλεξε να ανοίξει την πόρτα της εξόδου από τον Παναθηναϊκό, πιέζοντας με τον τρόπο του τους πράσινους.

Από τον "μασκοφόρο ήρωα" στον "ρίψασπι της Τούμπας". Κοινός παρονομαστής το όνομα, Ροντρίγκο Μολέντο, με τον Βραζιλιάνο αμυντικό λιγη ώρα πριν την ανακοίνωση της αποστολής για το ματς της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ να θέτει τον εαυτό του εκτός ομάδας και υποψήφιο προς αποχώρηση από το τριφύλλι.

Η στάση του να πάει, ουσιαστικά την τελευταία στιγμή, στο γραφείο του Μαρίνου Ουζουνίδη (μαζί με τον αρχηγό Κάρλος Ζέκα) και να του πει ότι δεν νοιώθει ψυχολογικά έτοιμος να παίξει με τον ΠΑΟΚ ενόχλησε όχι μόνο τον 48χρονο τεχνικό αλλά εν γένει τη διοίκηση της ομάδας.

Δεν είναι μόνο θέμα ενόχλησης, ρήξης ή δυσαρέσκειας του Έλληνα προπονητή ο οποίος άλλωστε σε αυτούς τους έξι μήνες στον Παναθηναϊκό έχει μάθει να παλεύει με τα προβλήματα. Η συμπεριφορά του Βραζιλιάνου έκανε άπαντες να εκπλαγούν (προπονητής, διοίκηση, τεχνικός διευθυντής) από τη στιγμή που ενημερώθηκαν για τη στάση του.

Ακόμα και οι ίδιοι οι συμπαίκτες του δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχε γίνει και πώς ο Μολέντο ο οποίος λίγα 24ωρα μετά το χτύπημα στην μύτη του είχε παίξει κόντρα στον Πανιώνιο, μπαίνοντας σε όλες τις μάχες, τώρα έκανε πίσω από ένα κρίσιμο παιχνίδι για το τριφύλλι, το τελευταίο της σεζόν.

Ο Βραζιλιάνος με τη κίνηση του αυτή θέλησε, όπως όλα δείχνουν, καθώς ούτε εμείς μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο έμπειρος στόπερ, να πιέσει τον Παναθηναϊκό. Να πιέσει τους πράσινους είτε να δεχτούν την πρόταση που ήδη έχουν στα χέρια τους από την Ιντερνασιονάλ, όσο μικρή και αν είναι, είτε να τον αφήσουν ελεύθερο.

Άλλωστε έχουμε επαναλάβει ότι επιθυμία του είναι να επιστρέψει στην Βραζιλία λόγω κάποιων προσωπικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Από τον Παναθηναϊκό έδειχναν κατανόηση φυσικά αλλά παράλληλα προσπαθούσαν να κάνουν ό,τι μπορούσαν για να τον βοηθήσουν και να τον διατηρήσουν στο δυναμικό τους. Ακόμη και με συζήτηση για επέκταση του συμβολαίου του που λήγει τον Ιούνιο του 2018, με μικρή αύξηση ετήσιων αποδοχών.

ΙΜΠΑΡΜΠΟ, ΓΟΥΑΚΑΣΟ... ΜΟΛΕΝΤΟ;

Βέβαια πλέον, με τη κίνηση του αυτή ο Μολέντο, ουσιαστικά τα "έσπασε" και με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο Έλληνας τεχνικός μπορεί πριν από δυο μέρες να αποθέωνε τους παίκτες του τριφυλλιού, συμπεριλαμβανομένου και του Βραζιλιάνου, για την αυταπάρνηση που έδειξαν να αγωνιστούν έστω και τραυματίες. Όμως έχει δείξει πως όταν κάποιος θέτει ο ίδιος τον εαυτό του εκτός ομάδας, προβάλλοντας δικαιολογίες που δεν στέκουν, εν συνεχεία δεν τον υπολογίζει.

Ας θυμηθεί κανείς τους Γουακάσο, Ιμπάρπο που δεν είχαν ταξιδέψει στην Λάρισα για το ματς με την ΑΕΛ επειδή υπήρχαν καθυστερήσεις στις πληρωμές με τους δυο τους να δηλώνουν τραυματίες, αντιλαμβάνεται πώς λειτουργεί ο Ουζουνίδης σε τέτοιες περιπτώσεις, αν θεωρήσει ότι ένας παίκτης βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Και οι δυο ξένοι παίκτες, παρότι ο Ουζουνίδης αναγνώριζε το ταλέντο και τις ικανότητές τους, δεν αγωνίστηκαν ξανά και μάλιστα αποχώρησαν από το τριφύλλι.

Άρα και το μέλλον του Μολέντο (από τον οποίο ουδέν παράπονο είχε ο Ουζουνίδης ως τώρα) δεν προδιαγράφεται ευοίωνο στον Παναθηναϊκό και μένει να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί με την περίπτωση του. Το δεδομένο είναι πως με τη σημερινή απόφασή του δημιούργησε αρνητική εικόνα προς συμπαίκτες, προπονητή και διοίκηση και πλέον είναι πολύ ισχυρό το ενδεχόμενο να μην τον ξαναδούμε με την πράσινη φανέλα.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις και συζητήσεις με τον Νίκο Λυμπερόπουλο, αν όντως η Ιντερνασιονάλ θέλει να τον αποκτήσει. Και ίσως να μπει στο παιχνίδι πιο δυνατά και ο μάνατζέρ του, Ζόρζε Μασάντο που είχε πολύ καλή σχέση με τον Γιάννη Αλαφούζο από την εποχή της μεταγραφής του Γιούρι Μαμούτε...

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ