ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ετοιμος για καταγγελία στην UEFA

Ετοιμος για καταγγελία στην UEFA
INTIME SPORTS

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την αποστολή φακέλου στην UEFA με όλα τα στοιχεία για τα οποία σύμφωνα με την άποψή της πρέπει να επιληφθεί η πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» που σχετίζεται με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο οι διοικούντες αφιερώνουν ακόμη περισσότερο χρόνο στο συγκεκριμένο θέμα, ώστε να είναι πανέτοιμοι μετά και τις καταθέσεις που αναμένεται να δώσουν την επόμενη εβδομάδα για το θέμα της “εγκληματικής οργάνωσης” στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Είναι, άλλωστε, και οι δύο τελευταίοι «υπό κατηγορία» βάσει του πορίσματος Κορέα που θα απαντήσουν στα ερωτήματα του ανακριτή και θα παρουσιάσουν τις δικές τους απόψεις για την υπόθεση.

Ειδικά στην περίπτωση που επιβληθούν περιοριστικοί όροι στον μεγαλομέτοχο του πρωταθλητή Ελλάδας, όπως έχει συμβεί με ορισμένους από τους “κατηγορούμενους” (βάσει του πορίσματος Κορέα), αφού βγήκαν από την πόρτα του ανακριτικού γραφείου, τότε ο Παναθηναϊκός θα μπει αμετάκλητα στην τελική ευθεία ενός πλάνου που έχει καταστρωθεί εδώ και μήνες. Δηλαδή της αποστολής στην UEFA ενός ογκωδέστατου φακέλου, που θα περιλαμβάνει πλήθος στοιχείων και πλήρη καταγραφή των αλυσιδωτών γεγονότων για την υπόθεση. Είτε παρακάμπτοντας την ΕΠΟ, είτε «κοινοποιώντας» τον φάκελο και στην ομοσπονδία, ο Παναθηναϊκός προτίθεται να προβεί σε μια αναφορά/καταγγελία, με την οποία ουσιαστικά θα θελήσει να θέσει προ των δικών της ευθυνών την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και δη τις πειθαρχικές επιτροπές της. Θα «διεθνοποιήσει», δηλαδή, το θέμα, θα επιχειρήσει να τού δώσει άλλο δρόμο απ΄ αυτόν που έχει πάρει ως τώρα. Ο φάκελος ουσιαστικά θα περιλαμβάνει μια αναδρομή στην εξέλιξη της υπόθεσης, όχι όμως μόνο με δημοσιεύματα, αλλά και με το πόρισμα Κορέα, ίσως και με μεταφρασμένους αυτολεξεί τους διαλόγους πολλών εμπλεκόμενων όπως αυτοί έχουν καταγραφεί και απομαγνητοφωνηθεί από την ΕΥΠ, ασφαλώς και με αναφορές στις καταθέσεις όλων των εμπλεκόμενων στον Ανδρεάδη, σίγουρα και με πολλά άλλα τα οποία δεν γνωρίζουμε προς το παρόν.

Οι διοικούντες την ΠΑΕ Παναθηναϊκός εδώ και πολλούς μήνες έχουν αναπτύξει δίκτυο επικοινωνίας και συνεργασία με εξειδικευμένα δικηγορικά γραφεία του εξωτερικού που έχουν εμπειρία σε τέτοιου είδους υποθέσεις, είναι απολύτως ενήμεροι σχετικά με το “διαδικαστικό” σκέλος και έχουν στα χέρια τους όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με υποθέσεις σε άλλες χώρες (τα προηγούμενα χρόνια) οι οποίες θεωρούνται από τα στελέχη του Τριφυλλιού ως “αντίστοιχες” της ελληνικής.

Πολλοί μπορεί να εκτιμούν ότι μοναδικός στόχος τους είναι να «πιέσουν» καταστάσεις και να δρομολογήσουν εξελίξεις τέτοιες που θα έχουν ως τελική συνέπεια τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η αλήθεια είναι πως αυτό αποτελεί παρακλάδι του αρχικού στόχου τους και δεν είναι καθόλου βέβαιοι πως το θέμα θα φτάσει μέχρι και στην τιμωρία των Ερυθρόλευκων. Είναι όμως σίγουροι πως θα καταστήσουν την ευρωπαϊκή ομοσπονδία επισήμως κοινωνό του σύνθετου ζητήματος στο οποίο θεωρούν ότι εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό πρωτίστως ένα δικό της μέλος, δηλαδή η ΕΠΟ.

Για πολλές από τις πρωτοβουλίες του Παναθηναϊκού είναι ενήμερος και ο Ολυμπιακός, καθώς η «πιάτσα» είναι μικρή. Τα δυο στελέχη της ερυθρόλευκης ΠΑΕ που σηκώνουν αφανώς το μεγαλύτερο βάρος της υπόθεσης είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιάννης Βρέντζος, και ο Θόδωρος Γιαννίκος, οι οποίοι έχουν κάνει τις δικές τους κινήσεις. Ειδικά ο δεύτερος, ο οποίος εκτός από νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός από το 2007, έχει διατελέσει από το 2002 μέλος σε επιτροπές της UEFA και ήταν ένας από τους πρωτεργάτες στην ίδρυση και μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ποδοσφαιρικών Λιγκών (E.P.F.L.).

Το βέβαιο είναι πως ανεξάρτητα από τις κινήσεις του Τριφυλλιού και το αν τελικά η UEFA θα επιληφθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο, η ιστορία έχει ακόμη μπόλικο δρόμο. Διότι όπως έχει πει ο Γιώργος Ανδρεάδης, ο φάκελος με την πρότασή του θα παραδοθεί τον Σεπτέμβριο στον εισαγγελέα, ο οποίος εν συνεχεία θα κάνει την εισήγησή του στο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο τελικά θα αποφασίσει ποιοι θα καθίσουν το εδώλιο και ποιοι όχι. Ποιοι δηλαδή θα είναι τελικά οι κατηγορούμενοι σε μια δίκη που αναμένεται να αρχίσει το 2016.

  • Follow me on Twitter: Seretinio

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ