ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: "Ο νόμος της Διπλής Ανάπλασης έχει de facto ακυρωθεί!"

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: "Ο νόμος της Διπλής Ανάπλασης έχει de facto ακυρωθεί!"
Βοτανικός

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός αναφέρεται στη μεταφορά μεταναστών στο οικόπεδο που προοριζόταν για την κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Βοτανικό και ζητά την κατάργηση του νόμου της Διπλής Ανάπλασης.

Το ζήτημα της Διπλής Ανάπλασης ταλαιπωρεί πολλά χρόνια τον Παναθηναϊκό, με την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη να ζητούν την κατάργηση του νόμου. Ο Βοτανικός επανήρθε στην επικαιρότητα με τη μεταφορά των μεταναστών από το Πεδίο του Άρεως, στο οικόπεδο που κάποτε προοριζόταν για την κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Ο Ερασιτέχνης εξέδωσε ανακοίνωση και επαναλαμβάνει το αίτημα του για την ακύρωση του νόμου της Διπλής Ανάπλασης. Ένα αίτημα που θα τον αποδεσμεύσει νομικά και θα του επιτρέψει να αφοσιωθεί στην ανακατασκευή του "Απόστολος Νικολαΐδης".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού:

Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα δύσκολο και δυσεπίλυτο πρόβλημα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, αποφάσισε να μεταφερθούν μετανάστες -που ζούσαν σε ομολογουμένως κάκιστες συνθήκες- σε καταυλισμούς που στήνονται στην περιοχή του Ελαιώνα. Δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να κρίνουμε αν είναι σωστή ή λανθασμένη αυτή η απόφαση.

Δεδομένου, όμως, ότι ο καταυλισμός αυτός χτίζεται μέσα στο οικόπεδο που προοριζόταν για το νέο μας γήπεδο, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής: Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος φωνάζει τα τελευταία χρόνια ότι η Διπλή Ανάπλαση είναι πια ανέφικτη. Πράγματι, πρόσφατα ο Δήμος Αθηναίων κατήρτισε το 5ετές επιχειρησιακό του σχέδιο, στο οποίο δεν περιλαμβάνεται η παραμικρή αναφορά σε αυτήν.

Τώρα, η Πολιτεία αποφάσισε στο χώρο που θα γινόταν το γήπεδο να στεγαστούν μετανάστες. Συνεπώς, ο νόμος της Διπλής Ανάπλασης έχει de facto ακυρωθεί. Έμπρακτα όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν προσχωρήσει στην άποψή μας ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Τώρα που ο νόμος έχει καταργηθεί στην πράξη, είναι ώρα επιτέλους να καταργηθεί και τυπικά, ώστε ο Παναθηναϊκός Α.Ο. να μην παραμένει δέσμιός της.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ