ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Επιχειρείται μεγάλη περιστολή δαπανών στην ΠΑΕ

Επιχειρείται μεγάλη περιστολή δαπανών στην ΠΑΕ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr εξηγεί γιατί η διοίκηση του Παναθηναϊκού οδηγείται σε μείωση των εξόδων και το ρόλο που θα παίξει στη διαδικασία αδειοδότησης.

Η απόλυση των Γιάννη Βονόρτα, Δημήτρη Μάρκου, Μαρίας Ψυχουντάκη και η επικείμενη αποπομπή του Χουάν Ρότσα είναι οι πρώτες ενέργειες για την περιστολή των εξόδων της ΠΑΕ. Δεν θα είναι οι μόνες, αφού έπονται και άλλες ανάλογες, διότι η διοίκηση έχει κρίνει ότι υπάρχει πλεονάζον δυναμικό.

Ο Χρήστος Παναγόπουλος, έχοντας την έγκριση του Γιάννη Αλαφούζου, έχει ζητήσει από τους επικεφαλής των τμημάτων να υποδείξουν τους εργαζομένους που δεν χρειάζονται, εν όψει των περικοπών που έχουν εξαγγελθεί. Οι διαδικασίες εξελίσσονται και σύντομα αναμένεται να ληφθούν οι συνεπακόλουθες αποφάσεις.

Η αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού της ΠΑΕ δεν σχετίζεται μόνο με την μείωση του μπάτζετ του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά και με περικοπές στην ακαδημία και στο διοικητικό προσωπικό, στελέχη και υπαλλήλους.

Επιπροσθέτως, σε πολλούς θα προταθεί μείωση αποδοχών κατά μεγάλο ποσοστό και θα κληθούν να την αποδεχτούν ή να αποχωρήσουν. Φυσικά, οι μεταβολές θα αγγίξουν και μερικά από τα ανώτατα στελέχη, που λαμβάνουν τις πιο υψηλές αμοιβές.

Το κόστος της μισθοδοσίας για την εταιρία ξεπερνά τις 750.000 ευρώ ετησίως και ο στόχος είναι να μειωθεί τουλάχιστον κατά το 1/3. Επίσης, έχει δοθεί εντολή να συγκρατηθούν οι λειτουργικές δαπάνες και το λογιστήριο ασκεί εξονυχιστικούς ελέγχους σε οποιοδήποτε έκτακτο έξοδο προκύψει.

Απόδειξη για τη βιωσιμότητα

Η περιστολή των δαπανών θα χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο της πρόθεσης της ΠΑΕ να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της. Στην τρέχουσα οικονομική χρήση παρατηρείται μεγάλο άνοιγμα, που θα καλυφθεί κατά μέρος από τις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου και από την περικοπή των δαπανών.

Η λύση θα μπορούσε να δοθεί και μέσω της χρηματοδότησης από τον Γιάννη Αλαφούζου, όμως ο εφοπλιστής δεν προτίθεται να συνδράμει με μεγάλο ποσό στις ΑΜΚ. Οπότε, η μόνη επιλογή της διοίκησης είναι να μειώσει τα έξοδα σε μεγάλο βαθμό, από τη στιγμή που δεν έχει καταφέρει να αυξήσει τα έσοδα της.

Κατά την εξέταση του φακέλου του Παναθηναϊκού από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, θα δοθούν οι αναγκαίες διευκρινίσεις ως προς τις σκέψεις της ΠΑΕ. Επιπλέον, ίσως αναγκαστεί να δεσμευτεί για πωλήσεις ποδοσφαιριστών, εάν το business plan κριθεί μη βιώσιμο… Σε μία τέτοια περίπτωση, είναι συγκεκριμένοι οι παίκτες που μπορούν να αποφέρουν χρήματα, όπως για παράδειγμα οι Μπεργκ, Μολέντο, Ζέκα, Λουντ, Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ