ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Επίσημο: Στην Κοπεγχάγη ο Ζέκα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΚΟΡΤΡΑΙΚ (Eurokinissi Sports)
Ζέκα EUROKINISSI SPORTS

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Κοπεγχάγη για την πώληση του Κάρλος Ζέκα και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην ομάδα. Τι δήλωσε ο Πορτογάλος για το "αντίο" του.

Τέλος εποχής για τον Κάρλος Ζέκα στον Παναθηναϊκό. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε την πώληση του Πορτογάλου μέσου στην Κοπεγχάγη και τον ευχαρίστησε για την εξαετή προσφορά του στην ομάδα. Άλλωστε, φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Μάλιστα, έκανε και δήλωση στο σάιτ του "τριφυλλιού", αναφέροντας πως τα χρόνια στην χώρα μας ήταν τα καλύτερα της καριέρας του.

Οι "πράσινοι" αναμένεται να βάλουν περίπου 2,5 με 2,7 εκατ. ευρώ στα ταμεία τους από την πώληση του 28χρονου κεντρικού μέσου και πλέον θα κοιτάξουν τη μετεγγραφική τους ενίσχυση μέχρι την Παρασκευή που λήγει η μετεγγραφική περίοδος.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

"Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη συμφωνία με την Κοπεγχάγη για την πώληση του Ζοσέ Κάρλος Γκονσάλβες Ζέκα.

Ο Παναθηναϊκός ευχαριστεί δημόσια τον Ζέκα για τη μακρόχρονη προσφορά του στο σύλλογο. Ο Ζέκα εντάχθηκε στην ομάδα το καλοκαίρι του 2011 και στη διάρκεια αυτής της εξαετίας κατέγραψε 247 συμμετοχές και 9 γκολ με τη φανέλα του Τριφυλλιού, σηκώνοντας το Κύπελλο Ελλάδας το 2014. Διατέλεσε επί σειρά ετών αρχηγός της ομάδας, αναλαμβάνοντας το βάρος της ευθύνης του περιβραχιονίου.

Πλέον ο Ζέκα ανήκει στην Κοπεγχάγη, αλλά στον Παναθηναϊκό άφησε το στίγμα του. Η αυταπάρνηση, το αγωνιστικό πνεύμα και η ηγετική στάση του εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου είναι βασικά στοιχεία που τον καθιστούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσους θέλουν να τιμούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο δεσμός Παναθηναϊκού και Ζέκα δεν σπάει. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο επόμενο βήμα της καριέρας του".

Η δήλωση του Ζέκα με αφορμή την αποχώρησή του από την ομάδα:

"Ήμουν μέλος του Παναθηναϊκού τα τελευταία έξι χρόνια και αυτά ήταν τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου. Με τον Παναθηναϊκό έζησα σχεδόν τα πάντα. Στιγμές χαράς, στιγμές λύπης, επιτυχίες και αποτυχίες. Κατακτήσαμε ένα Κύπελλο και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την ομάδα ψηλά. Έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα και παράλληλα πήρα πολλά από το σύλλογο. Αγάπησα τον Παναθηναϊκό και στην πραγματικότητα έγινα φίλαθλός του. Μαζί με αυτά έγινα Έλληνας και πλέον έχω την τιμή να αγωνίζομαι στην Εθνική ομάδα.

Όμως έφτασε η στιγμή του αποχαιρετισμού. Πιστεύω ότι ο κύκλος μου στον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Η Κοπεγχάγη μου προσφέρει μια νέα μεγάλη πρόκληση, την οποία θέλω να βιώσω.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της οικογένειας του Παναθηναϊκού. Φεύγω ως αρχηγός από την ομάδα και θα ήθελα να απευθύνω ένα μήνυμα στον κόσμο που υποστηρίζει το σύλλογο: να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια που κάνει φέτος αυτή η ομάδα.

Ίσως μια μέρα να επιστρέψω για να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό. Ακόμα και αν δεν είμαι πια εδώ, θα είμαι πάντα κοντά στην ομάδα και ένας παντοτινός φίλαθλός της".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ