ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Έπαιξε ένα ημίχρονο ο Εσιέν στο φιλικό Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός

Έπαιξε ένα ημίχρονο ο Εσιέν στο φιλικό Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός
INTIME SPORTS

Ο Μάικλ Εσιέν χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο του φιλικού Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 1-1 και έδειξε ότι είναι απόλυτα υγιής. Με 4-4-2 και τους χαφ στην ευθεία παρέταξε το Τριφύλλι ο Στραματσόνι. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Αυτή τη φορά ο Μάικλ Εσιέν φαίνεται πως παίρνει θέση στα πλάνα του Αντρέα Στραματσόνι χωρίς αστερίσκους, αφού ο Γκανέζος αγωνίστηκε για 45 λεπτά στο φιλικό του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό στο "Γεώργιος Καλαφάτης", που έληξε ισόπαλο 1-1! Ο Στραματσόνι τον χρησιμοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο και ο 32χρονος αμυντικός χαφ τον ικανοποίησε, όχι τόσο με την απόδοση του, όσο με το ότι δεν ένιωσε ενοχλήσεις, κοντραρίστηκε με αντίπαλους και κινήθηκε ως κανονικός ποδοσφαιριστής, με αυτοπεποίθηση και όχι ως τραυματίας σε φάση αποκατάστασης.

Ασφαλώς, ακόμα δεν έχει τον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, είναι φανερό ότι του λείπει ο ρυθμός και δεν έχει την ανάλογη φυσική κατάσταση. Είναι πρόωρο να γραφτεί ότι μπορεί να αρχίσει βασικός στο ματς με τον Ολυμπιακό, διότι μεσολαβούν λίγες ημέρες και δεν προλαβαίνει να φτάσει στα επίπεδα των συμπαικτών του. Ωστόσο, είναι σημαντικό ότι για πρώτη φορά από την ημέρα που υπέγραψε, συμπεριφέρεται ως κανονικός ποδοσφαιριστής.

Με 4-4-2 και τους χαφ στην ευθεία

Στον τομέα της τακτικής, ο Αντρέα Στραματσόνι διατήρησε το 4-4-2 που δοκίμασε στις προπονήσεις των προηγούμενων ημερών, με τους τέσσερις χαφ παρατεταγμένους σε ευθεία γραμμή. Στο πρώτο ημίχρονο, την τετράδα της μεσαία γραμμής αποτέλεσαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Ζέκα, Λαγός, Λουντ, Ατζαγκούν και στο δεύτερο οι Καλτσάς, Εσιέν, Λουντ και Ατζαγκούν.

Ο Στραματσόνι επέμεινε στη σωστή λειτουργία της μεσαίας γραμμής και έδωσε ειδικές οδηγίες στους χαφ του, αναφορικά με το πως θα καλύπτουν τους χώρους και στο πως θα προσφέρουν υποστήριξη στους συμπαίκτες τους, είτε για την εκδήλωση αντεπίθεσης, είτε για βοήθεια στα μαρκαρίσματα.

Οι παίκτες του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ άνοιξαν το σκορ στο 5’, όταν ο Μίνγκας πάσαρε στον Domovchiyski μέσα στην περιοχή κι εκείνος πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Κοτσόλη, στέλνοντάς τη στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 16’ με τον Ατζαγκούν να εκμεταλλεύεται το λάθος διώξιμο του Τσιντώτα.

Έπαιξε ένα ημίχρονο ο Εσιέν στο φιλικό Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός

Στο 21’ ο Τσιντώτας μπλόκαρε τη μπάλα στο σουτ του Κλωναρίδη μέσα από την περιοχή. Στο 28’ το σουτ του Ατζαγκούν έφυγε άουτ.

Στο 33’ ο Ατζαγκούν έκανε την παράλληλη πάσα από τα αριστερά, ο Ζέκα σκόραρε με πλασέ στην κίνηση, αλλά βρισκόταν σε θέση οφσά0ιντ και ο διαιτητής έπειτα από την υπόδειξη του βοηθού ακύρωσε το γκολ. Στο 42’ το σουτ του Μίνγκα μπλόκαρε ο Κοτσόλης.

Στο 66’ έπειτα από ατομική ενέργεια του Εσιέν, ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή του Μοσχονά, η μπάλα στρώθηκε στον Αγγελόπουλο, αυτός την «τσίμπησε» κι εκείνη κατέληξε άουτ. Στο 69’ ο Καλτσάς εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Τριανταφυλλόπουλος έπιασε το πλασέ στην κίνηση, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μοσχονά.

Στο 87’, στην τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης, ο Μοσχονάς μπλόκαρε τη μπάλα στο σουτ του Νιούμαν από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης (46’ Γιαννακόπουλος), Βέμερ (46’ Μαρινάκης), Νάνο (46’ Μπούρμπος), Σάντσεθ (46’ Κουτρουμπής), Ταυλαρίδης (46’ Τριανταφυλλόπουλος), Λαγός (46’ Εσιέν), Λουντ (70’ Δώνης), Ζέκα (46’ Καλτσάς), Ατζαγκούν (65’ Αγγελόπουλος Γ.), Κλωναρίδης (85' Σταματάκης), Πέτριτς (65’ Νιούμαν).

Λεβαδειακός: Τσιντώτας (46’ Μοσχονάς), Μανωλάς, Μάγκας, Τριποτσέρης, Μουλόπουλος, Στάθης, Μαχαίρας (67’ Ναβάρο), Θέος (70’ Χατζηλάμπρος), Ντομοβτσίσκι (79’ Τόπι), Φαβάλι (70’ Παππάς), Μίνγκας (70’ Καψάσκης).

*Ο Στραματσόνι είχε στην διάθεση του και τον Πασχάλη Στάικο ο οποίος ήταν ο μόνος που δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ιταλό τεχνικό.

Ο Τελάντερ συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα του, ενώ ο Στιλ προπονήθηκε με τους Ταμπάκη, Αναγνωστόπουλο. Η προπόνηση της Κυριακής θα αρχίσει στις 19:30 και τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί ρεπό.


TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ