ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ένα αθηναϊκό ντέρμπι με πολλούς λόγους για τη νίκη

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έχει κίνητρα για να νικήσει την ΑΕΚ στο κυριακάτικο παιχνίδι (2/4, 19:30) του OAKA και το Sport24.gr εξηγεί ποια είναι αυτά.

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό για πολλούς λόγους. Διότι πρέπει να νικήσει ένα εκτός έδρας ντέρμπι, επειδή χρειάζεται να κεφαλαιοποιήσει τη νίκη επί του Ολυμπιακού, για να διατηρήσει το momentum εν όψει της δύσκολης συνέχειας και να διασφαλίσει τη συμμετοχή του στα play offs.

Ακόμα, είναι το πρώτο εκτός έδρας που θα δώσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης ως προπονητής του Παναθηναϊκού, αφού έχει αντιμετωπίσει τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Επομένως, έχει το δικό του κίνητρο για να δείξει ότι παρατάσσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο μακριά από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Έπειτα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού θριάμβευσαν εναντίον του Ολυμπιακού, όμως δεν έχουν πανηγυρίσει ένα σπουδαίο "διπλό" μετά από τα προκριματικά του Europa League με την ΑΪΚ Στοκχόλμης. Το έχουν ανάγκη, πριν τα ημιτελικά του Κυπέλλου και τα play offs, για να δείξουν ότι έχουν ανέβει επίπεδο και πως έχουν βελτιωθεί σε όλους τους τομείς.

Βαθμολογικά, ο Παναθηναϊκός δεν αισθάνεται άνετα. Καταλαμβάνει την τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 45 βαθμούς και απέχει 2 από την ΑΕΚ (43) και 4 από τον Πλατανιά (41). Επομένως, θέλει τη νίκη για να αυξήσει τη διαφορά του και να αισθανθεί σίγουρος μέχρι το τέλος. Ειδικά από τη στιγμή που δεν το έχει καταφέρει με την απόδοση του.

Κυρίως, ο Παναθηναϊκός επιθυμεί να αποκτήσει το αίσθημα της ανωτερότητας έναντι της ΑΕΚ. Θα τη συναντήσει ξανά στα play offs και ίσως στον τελικό του Κυπέλλου, εφόσον οι δύο ομάδες προκριθούν σε βάρος των αντιπάλων τους. Άρα, θέλει να της… πάρει τον αέρα, ώστε να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για τη φετινή σεζόν.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ