ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Εμποκού: "Ο Στραματσόνι με ήθελε από τον Ιανουάριο"

Εμποκού: "Ο Στραματσόνι με ήθελε από τον Ιανουάριο"

Ο Πολ Ζοσέ Εμποκού μίλησε σε βελγική εφημερίδα για το τι πήγε στραβά με την Κιέβο Βερόνα και γιατί επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Ήρθε στον Παναθηναϊκό την τελευταία μέρα του καλοκαιριού και όλοι έχουν μεγάλες προσδοκίες λόγω των ικανοτήτων του, όμως ο Πολ Ζοσέ Εμποκού ακόμα δεν έχει πάρει ευκαιρίες. Τι συνέβη, όμως και ο Κογκολέζος βρέθηκε εκτός πλάνου στην Κιέβο; Ο ίδιος απάντησε σε συνέντευξη του στο Βέλγιο...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εμμποκού στη βελγική εφημερίδα "La Derniere Heure":

Πολ Ζοσέ, πως κατέληξες στον Παναθηναϊκό;

"Βίωσα μία περίπλοκη σεζόν στη Βερόνα, με απρόοπτα λόγω των σπασμένων ζυγωματικών μου ή τα πολλά διαστρέμματα στους αστραγάλους μου, που με εμπόδισαν να είμαι αποτελεσματικός. Θεώρησα ότι μετά την ανάρρωση μου, ότι είχε έρθει η ώρα μου και θα έκανα οτιδήποτε για να δείξω ποιος είμαι. Αλλά η κατάσταση δεν εξελίχθηκε όπως την είχα σχεδιάσει".

Γιατί;

"Η Κιέβο επένδυσε για να με αποκτήσει, αλλά τραυματίστηκε στο πρώτο μου παιχνίδι και η ομάδα άρχισε να παίζει καλά χωρίς εμένα. Ο προπονητής κατέληξε να παίζει με 11-12-13 παίκτες. Όταν δεν είσαι μέλος αυτού του γκρουπ, τότε τίθεσαι στο περιθώριο. Δεν μπορούσα να πω κάτι, γιατί ο προπονητής 'εφερνε αποτελέσματα. Παρόλες τις προσπάθειες μου στις προπονήσεις και παρόλο που ήρθαν αρνητικά αποτελέσματα, δεν μου έδωσε καμία ευκαιρία. Παρόλα αυτά, αποφάσισα να αρνηθώ την πρόταση του Παναθηναϊκού τον προηγούμενο Ιανουάριο. Ο Στραματσόνι επέμεινε πολύ για να μου αλλάξει άποψη, αλλά ήθελα να παλέψω και ήμουν αποφασισμένος να αγωνιστώ στη Serie A".

Αλλά η ελπίδα κράτησε λίγο;

"Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αιτήθηκα να μιλήσω με τον προπονητή. Ρώτησα τις προθέσεις του για μένα, επειδή δεν ήθελα να περάσω άλλη μία σεζόν όπως η περσινή. Μου είπε ότι με υπολογίζει, αλλά δεν ήξερε εάν το σύστημα του, μου ταίριαζε".

Ποιο σύστημα εφάρμοζε;

"Ήταν το 4-2-3-1. Αυτό δεν ήταν πρόβλημα για μένα, γιατί με αυτό το σύστημα έπαιζα στην Κάλιαρι. Μετά, μίλησα με τον αθλητικό διευθυντή, γιατί έβλεπα ένα μπέρδεμα στον τρόπο που ήθελε να με αξιοποιήσει η ομάδα. Εγώ ξέρω ότι εάν μου είχαν εμπιστοσύνη, θα πετύχαινα πολλά".

Τελικά, πως προέκυψε ο Παναθηναϊκός;

"Αρκετές ομάδες από τη Serie A έδειξαν ενδιαφέρον, όμως η Κιέβο δεν ήθελε να με παραχωρήσει δανεικό σε ιταλική ομάδα. Οπότε, υπήρχε ο Παναθηναϊκός που με ήθελε από τον Ιανουάριο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ