ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Εμποκού: "Ήρθα για να διεκδικήσω τίτλους"

Εμποκού: "Ήρθα για να διεκδικήσω τίτλους"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ζοσέ Πολ Εμποκού εξήγησε σε βελγικό ραδιοφωνικό σταθμό γιατί επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Αθήνα και αναφέρθηκε στο ρόλο που έπαιξε ο Στραματσόνι στη μεταγραφή του.

Μία με την Ίντερ, δύο με την Ουντινέζε, τρίτη και φαρμακερή με τον Παναθηναϊκό! Ο Αντρέα Στραματσόνι "φλέρταρε" πολλές φορές με τον Ζοσέ Πολ Εμποκού και τελικά, τον έφερε στην Αθήνα! Κάτι που αποκάλυψε ο Κογκολέζος επιθετικός, ενώ εξήγησε για ποιους λόγους επέλεξε να συνεχίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζοσέ Πολ Εμποκού στο βελγικό ραδιοφωνικό σταθμό Vivacité, στην εκπομπή Complètement Foot.

Για τον Παναθηναϊκό: "Είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία, που έπαιζε συνέχεια στο Champions League και έχει κατακτήσει πολλές φορές το ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλά, στα πρόσφατα χρόνια αντιμετωπίζει δυσκολίες, επειδή ο Ολυμπιακός τερματίζει πρώτος. Αυτή τη χρονιά, έχει δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό ρόστερ με παίκτες όπως οι Μπεργκ, Ιμπάρμπο, Λεντέσμα, Σάμπα. Θέλει να επανέρθει εκεί που βρισκόταν. Θεωρώ ότι το πρότζεκτ δεν είναι κακό. Εγώ ήμουν συνηθισμένος να διεκδικώ την πρώτη θέση. Στη Σταντάρ έπαιζα για την κορυφή, έπαιζα να νικώ για τους φιλάθλους. Μου έλειπε το συναίσθημα για αυτό διάλεξα τον Παναθηναϊκό".

Για τον Στραματσόνι: "Ο Στραματσόνι είναι ένας προπονητής ο οποίος με ξέρει πολλά χρόνια. Είχε ενδιαφερθεί να με πάρει στην Ίντερ, όταν εργάστηκε εκεί. Με είδε να παίζω με την Κάλιαρι εναντίον του, όταν ήταν στην Ουντινέζε. Προσπάθησε να με φέρει στον Παναθηναϊκό τον προηγούμενο Ιανουάριο, αλλά δεν ήμουν θετικός γιατί ήθελα να διεκδικήσω τη θέση μου στην Κιέβο. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος γνωρίζει το ποδόσφαιρο, χρησιμοποιεί επιθετικά σχήματα και θέλει να νικά κάθε παιχνίδι. Έδειξε ενδιαφέρον για μένα, να με εντάξει σε μία καλή ομάδα και έχει κάνει πολλά πράγματα για μένα".

Για το πως θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός: "Δεν μπορώ να σας πω πως θα εξελιχθεί το ματς. Είχαμε παιχνίδι την Κυριακή, οπότε θα συγκεντρωθούμε από εδώ και πέρα στη Σταττάρ. Δεν ξέρω αν θα παίξουμε με τρεις ή τέσσερις αμυντικούς. Πρέπει να πάμε στη Λιέγη και να δώσουμε το μάξιμουμ. Δεν είμαι ο προπονητής και δεν γνωρίζω τι έχει στο μυαλό του. Έχουμε μία ομάδα που ξέρει να παίζει και μπορεί να σκοράρει εύκολα, γιατί έχουμε έναν επιθετικό ο οποίος δεν χρειάζεται δέκα ευκαιρίες για να πετύχει γκολ. Εάν έχετε δει τα δύο πρώτα παιχνίδια μας, θα διαπιστώσετε ότι κυριαρχήσαμε και χάσαμε λόγω ατυχίας. Με τη Σταντάρ θα παίξουμε για τη νίκη".

Η αντίδραση του όταν έμαθε ότι θα αγωνιστεί εναντίον της Σταντάρ: "Ήμουν σε συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό και ο προπονητής μου έστειλε ένα mail που μου έγραφε ότι θα γυρίσω στο σπίτι μου. Είπα στον εαυτό μου ότι αυτό δεν είναι πιθανό, γιατί μου είχε ήδη συμβεί με την Κιέβο. Αλλά είναι πάντα ωραία να γυρνάς στο σπίτι. Όμως, θα παίξω ένα επίσημο παιχνίδι και θα αφήσω τα συναισθήματα στην άκρη. Ειδικότερα από τη στιγμή που έχει μεγάλη σημασία για τον Παναθηναϊκό. Όταν γύρισα με την Κιέβο, δεν με ένοιαζε εάν θα νικήσω ή θα χάσω. Όμως, τώρα έχω στόχο τη νίκη. Ο στόχος μου είναι να πετύχω γκολ με τον Παναθηναϊκό, ακόμα και εναντίον της Σταντάρ. Είναι λίγο περίεργο, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να αγνοήσω ότι θα συμβαίνει γύρω μου και να βοηθήσω την ομάδα που ανήκω".

Για το πως θα νιώσει αν σκοράρει στο Sclessin: "Πάντα είναι ωραίο να σκοράρεις. Είτε σε αυτό το γήπεδο, είτε οπουδήποτε αλλού. Αλλά είναι αλήθεια πως εάν πετύχω γκολ στη Λιέγη, θα είναι κάτι ξεχωριστό, αλλά θα δούμε. Με σουτ, με κεφαλιά... ένα γκολ είναι ένα γκολ".

Για την πιθανότητα να επιστρέψει στη Σταντάρ: "Νομίζω πως έχω πράγματα να πετύχω στο εξωτερικό, προτού επιστρέψω στη Σταντάρ. Δεν εκπλήρωσα τους στόχους μου με τη Σταντάρ, ήθελα να κατακτήσω έναν τίτλο, αλλά όπως λέω συχνά, θα γυρίσω μία μέρα και αυτός είναι ένας λόγος, για να πετύχω τον στόχο μου".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ