ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Εμποκού: "Αισθάνομαι καλά στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι στο χέρι μου"

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΟ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΠΑΟ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πολ Ζοζέ Εμποκού με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο θέμα της παραμονής του ή μη στον Παναθηναϊκό μετά τη λήξη του δανεισμού του με τον άσο από το Κονγό να σημειώνει πως περνάει καλά στην Ελλάδα αλλά θα πρέπει να βρεθεί η λύση που θα τον κρατήσει στην Ελλάδα.

Οι τελευταίες καλές εμφανίσεις του Πολ Ζοζέ Εμποκού με τον Παναθηναϊκό έχουν εγείρει ένα θέμα αναφορικά με την παραμονή η όχι του άσου από το Κονγκό στο τριφύλλι και μετά τη λήξη του δανεισμού του.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στην κάμερα της "NOVA" αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα λέγοντας πως ο ίδιος και η οικογένεια του απολαμβάνουν τη ζωή στην Αθήνα αλλά τα πράγματα δεν είναι στο χέρι του. Όπως χαρακτηριστικά είπε θα πρέπει να βρεθεί λύση για να μείνει και αν αυτό συμβεί ανάμεσα στις δυο ομάδες τότε ο ίδιος δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

Ο Εμποκού μίλησε επίσης και για το παιχνίδι με τον Αστέρα, την αλλαγή εικόνας των πράσινων αλλά και τον ιδιαίτερο πανηγυρισμό του που αρχίζει να μαθαίνει και στους συμπαίκτες του.

Ο Παναθηναϊκός τελευταία πηγαίνω από το καλό στο καλύτερο, καλά παιχνίδια, πολλά γκολ, καλά αποτελέσματα που έλειψαν το τελευταίο διάστημα, τι έχει αλλάξει;
"Δεν ξέρω αν πραγματικά έχει αλλάξει κάτι αλλά αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι πριν φύγω κερδίζαμε και τώρα επίσης κερδίζουμε. Από εκεί και πέρα βλέπω ότι η ομάδα έχει μια καλή δυναμική, έχει όρεξη να κερδίσει, παίζουμε και έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε ουσιαστικά με πολύ μεγάλη θέληση και όρεξη και ο προπονητής ο οποίος έχει βάλει μια πειθαρχία και μας έχει δείξει με ποιο τρόπο θέλει να παίζουμε και νομίζω πως το γεγονός ότι δεν δεχόμαστε γκολ αλλά αντιθέτως σημειώνουμε τέρματα δείχνει την ποιότητα μας και θα έρθουν ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα".

Μπορεί να υπάρξει διάρκεια και σε αυτό το κομμάτι και να παραμείνει ο Παναθηναϊκός σε υψηλό επίπεδο απόδοσης;
"Πιστεύω ότι θα διαρκέσει και εμείς από την πλευρά μας θα κοιτάξουμε να κάνουμε το παν ώστε αυτή η προσπάθεια να έχει διάρκεια διότι για να μπορέσεις να πας μακριά, να μπορέσεις να είσαι στην κορυφή η εν πάση περιπτώσει να πας στο πρωτάθλημα όσο το δυνατόν μακρύτερα γίνεται σε καλό επίπεδο θα πρέπει να έχεις διάρκεια. Εμείς για να φτάσουμε ψηλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Να μην δεχόμαστε γκολ αλλά αντιθέτως να κοιτάξουμε να πετυχαίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα".

Πριν από μικρό χρονικό διάστημα ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Αστέρα με 4-0 αλλά έχω την εντύπωση ότι το ματς της Τρίπολης θα είναι διαφορετικό, τι περιμένεις να συναντήσεις στην αναμέτρηση του Σαββάτου;
"Ο κάθε αγώνας διαφέρει από τον προηγούμενο. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο, ότι ο αγώνας δε θα είναι εύκολος αλλά πιστεύω ότι αν κάνουμε αυτά που κάναμε και στο προηγούμενο παιχνίδι, δηλαδή να μαρκάρουμε, να τρέχουμε και να σκοράρουμε και παίζοντας πάνω απ' όλα ομαδικά θα μπορέσουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Εμείς αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα τα δώσουμε όλα, θα κάνω το παν και το αποτέλεσμα θα έρθει".

Είσαι από τα πρόσωπα που έχουν κλέψει την παράσταση το τελευταίο διάστημα με τις καλές σου εμφανίσεις έχεις βοηθήσει και την ομάδα και είναι λογικό να γίνεται λόγος για την παραμονή σου από τη στιγμή που είσαι δανεικός. Σίγουρα δεν είναι μόνο δικό σου θέμα αλλά θα ήθελες να παραμείνεις στον Παναθηναϊκό αν εξαρτώταν από σένα;
"Όπως είπατε και εσείς έχω έρθει ως δανεικός στην ομάδα και βεβαίως δεν εξαρτάται από εμένα το πως και αν θα συνεχίσω. Αλλά θα ήθελα να πω ότι αισθάνομαι πολύ όμορφα εδώ και τόσο εγώ, όσο και η οικογένεια μου είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη ζωή μας στην Αθήνα και την Ελλάδα. Για μένα είναι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι εδώ και έχω δίπλα μου τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου και όλο το τιμ. Επαναλαμβάνω ότι και η οικογένεια μου αισθάνεται πολύ όμορφα.

Από εκεί και πέρα δεν ξέρω, γιατί όλα είναι ένα παζλ, το οποίο πρέπει να συμπληρώσουμε. Ελπίζω να μπορέσουν να μπουν τα σωστά κομμάτια στη σωστή θέση. Εγώ είμαι εδώ και όσο είμαι εδώ κοιτάω να χαρώ και να νικήσω όσο το δυνατόν περισσότερο και από εκεί και πέρα, όταν θα έρθει εκείνη η ώρα, θα καθίσουμε όλοι γύρω από το τραπέζι για να μπορέσουμε να μιλήσουμε και ελπίζω να βρω μια λύση. Αν τα πράγματα πάνε καλά, τότε θα βρεθεί λύση, διαφορετικά δεν θα υπάρξει λύση ".

Θα μας πεις για τον περίφημο πανηγυρισμό σου το Fimbu που έχει γίνει μόδα και έχεις κολλήσει και τους συμπαίκτες σου;
"Είναι αλήθεια ότι και πολλοί συμπαίκτες μου αρχίζουν να κολλάνε αυτόν τον χορό, τον οποίο τον ονομάζουμε Fimbu. Είναι ένας τρόπος σαν να μαστιγώνουμε τους αντιπάλους μας αλλά βεβαίως όταν πετυχαίνεις γκολ εις βάρος τους σίγουρα τους μαστιγώνεις. Από εκεί και πέρα εγώ προσπαθώ με αυτό τον τρόπο να φέρω χαρά στην ομάδα, να φέρω χαρά στις επιτυχίες της ομάδες. Τότε όλοι είμαστε ευχαριστημένοι, χαρούμενοι, το γλεντάμε και αυτός είναι ένας ακόμα τρόπος. Ένας τρόπος που έρχεται να γίνει πανηγυρικός και να είναι μια γιορτή, χαρά τη στιγμή που έχουμε πετύχει γκολ".

Με ποιον αντίπαλο θα ήθελες να κάνεις fimbu;
"Δεν έχει σημασία. Είτε νικάμε θα κάνουμε fimbu ακόμα και αν χάσουμε θα κάνουμε fimbu από εκεί και πέρα δεν έχω κάποια συγκεκριμένη ομάδα η αντίπαλο, όποιος είναι".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ